Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Amalia gaat een prima koningin worden

2.914 stemmen | Geplaatst op 29 januari 2023 | Website

Eens
66%
Oneens
34%

Reacties (38)

Karel33 29 January 2023
Nee--net zomin als haar pa mijn koning is. Het hele peperdure oranjegebeuren afschaffen. Ze barsten van het geld--laat ze zelf hun bezittingen onderhouden en belasting betalen zoals elke nederlander. Het zijn rupsjes nooit genoeg en pa kan zelf zijn dochters onderhouden--het is van de gekke dat er eentje meer dan 1 miljoen per jaar vangt voor haar "onkosten." Nee, afschaffen is beter.
ehietahoarn 29 January 2023
Wat heb je er aan? Werkelijk helemaal niets. Een beetje snoepreisjes maken, wat handen schudden op koningsdag, kransje leggen en één keer per jaar de troonrede voorlezen, wat dan ook nog eens met horten en stoten gaat. Zelfs ik zou het kunnen en dat een stuk goedkoper dan deze potverteerders.
wispelhuis 29 January 2023
Ik zou het niet weten, niemand kan in de toekomst kijken.
fiat124sport 29 January 2023
Dat hoop ik maar kan niemand voorspellen. Ik ben het niet altijd eens met Willem. Hij is vaak voor het klimaat en zo en ik vind dat je onafhankelijk moet zijn en hier dus geen mening over mag vormen. Je moet de koning zijn voor alle Nederlanders. Hij kan die mening hebben. Verder doet hij het wel goed. Ik kan over Amalia geen uitspraak doen. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming het is onbetaalbaar en niet haalbaar. Stem ze weg in maart tijd voor een nieuw geluid zonder de groene onzin. Allemaal een heel fijne dag
GeelHesje 29 January 2023
Nee niet tenzij ze haar eeuwen oude familaire banden en connectie's met de KM totaal verbreekt. En daarnaast ... Laten we eerlijk zijn ... De poppenkast en trekpop rol van Koninginnetje spelen is niet veel meer dan een ceremoniële functie he. En misschien is dat maar goed ook!
Bram Altman 29 January 2023
Ik mis de derde optie: 'Kan me geen reet schelen.' Die zou ik kiezen. Laat de duimpjes omlaag maar komen struisvogelvrienden.
Kennie-L 29 January 2023
Nooit begrepen, "koninkrijk", roofridders daarentegen snap ik wel.
wijari 29 January 2023
Ja hoor van mij mag Amalia Koningin worden, jaloers op het werk of het geld !
Mieppio 29 January 2023
Zij koningin, nou nee hoor daar zie ik ze niet voor op aan. Alleen op geld belust ( toelage ) die ze ontvangt, voor wat ja voor onderhoud wat ze niet heeft. Flink overdreven is het allemaal. Wat moet je met zo iemand?
Zeeuwleeuw 29 January 2023
Dat kunnen we nu nog niet voorspellen. Ik denk dat zij het in zich heeft om een goede koningin te worden en zij wordt er ook voor opgeleid met alles wat er bij komt kijken. Haar persoonlijkheid en voorkomen heeft zij denk ik wel mee. Maar het lijkt mij niet iets om jaloers op te zijn want de rest van je leven is grotendeels al bepaald en je kunt nooit eens onbezonnen in vrijheid ergens naar toe gaan of anoniem over straat.
Het Zeeuws geweten 29 January 2023
Leve de koningin!
sooldleg 29 January 2023
Of ze een goede koningin word is natuurlijk totaal nog niet te zeggen. Je kunt je zelfs afvragen of het ooi nog zover komt en we niet van die toestanden krijgen als rond 1789 bv. De verschillen van mening en zelfs gevechten tussen patriotten en prinsgezinden. Zelf ben ik blij, dat we nog een vorstenhuis hebben en ze doen meer, dan menigeen denkt. Voor degene die denkt, dat het verlaten van het vorstenhuis en zou kiezen voor een president of dictator, moet die plaat voor z'n kop maar eens weghalen, want mocht er uberhaubt sprake zijn van het goedkoper zijn........dat geld zal zeker niet naar Jan Doedel en z'n proletariërs gaan. Maakt u zich daarover zeker maar geen illusies.
Jan met de pet. 29 January 2023
Ik zie haar "dans moves" en alles wat ik kan bedenken is dat ze vast dicht bij de obesitasboulevard moet wonen. En Pa heeft er 40 jaar over gedaan om Koning te worden, ik denk dat ze zeker weten de grootste vorst van Nederland aller tijden zal worden.
dutchy71 29 January 2023
Koning en koningin mag van mij blijven, Maar ik vindt wel dat hij die wijsneuzen in den haag aan de tand mag voelen, Want het gaat enorm slecht met Nederland en het beleid, Ik vindt ook dat ons geld wat de koning krijgt wel heel makkelijk verdiend met niets doen, Of gaat er nu ook nog verteld worden dat hij voor zijn Eurocenten werkt, Nee mensen dat doet nog steeds de gewone werkmensen zoals u en ik.
velder 29 January 2023
Maakt me niet uit wie koning(in) wordt. Ik heb wel moeite met het krijgen van privileges op basis van geboorterecht. Ik dacht dat we voor de wet allemaal gelijk waren.? Alleen daarom al afschaffen.
sooldleg 29 January 2023
De grootste macht ligt in Nederland niet bij de Koning en ook niet bij de Minister President (voor rutte; minister president). De echte macht ligt uiteindelijk bij de Raad van State. Hetgeen wij in stand houden met het Koninklijk Huis, is een status symbool, iets, waar elk ander land respect voor heeft. Maar,.......helaas, bijna net zoals in het schaakspel, waarbij de Koning en de Koningin nog altijd de belangrijkste (hoofd) stukken zijn, maar tevens ook de meest onderhevige.
fiat124sport 29 January 2023
Ik denk dat de grootste macht bij de EU ligt en daar moeten we zo snel mogelijk van af. Met name Timmermans stem slim mensen zorg dat rechts groter gaat worden groenlinks en pvda mogen geen groot links blok vormen want dan blijft de klimaat dan blijft het grote aantal mensen binnen komen en dan blijft eu want eu is timmermans is pvda..........
Domoor 29 January 2023
We zijn ooit begonnen als Republiek der Vereenigde provincien. . Een van de eerste . Waar is het mis gegaan ?
Mr. Bean 29 January 2023
Jan met de pet, in onze kennissen kring noemen we jou reactie asociaal en dom, je hoeft Amalia niet te beledigen, wat makkelijk he op deze wijze, liever 1000 keer het voortbestaan van het koningshuis in Nederland dan een debiel zoals Donald Trump , volgens mij beter een koningshuis met een minister president, dan de liederlijke gevechten om de macht , Jan met de pet staat nog ver boven jou reactie !
mmuller 29 January 2023
In deze tijden is het niet te doen om ook nog Monarchien te onderhouden... laat de voormalige Roofridders ook hun eigen kostje op een democratische manier verdienen.... een ieder mens heeft recht op privileges en niet alleen de Adel... er is al genoeg corruptie onder de edelen, dus een Republiek met een eerlijke verdeling onder de burgers zou geen overbodige luxe zijn...
sooldleg 29 January 2023
Als een van de kleinste landen van de hele wereld, moeten we het zeker niet hebben van de altijd aanwezige grote smoel, die we internationaal bij ieder onderwerp weer uitzetten. Binnen de kortste keren, krijgen we dan ook gewoon een veeg uit de pan, danwel wordt het gewoon weggewoven. Een protest, een tegengestelde mening ed wordt gewoon binnen de kortste tijd teniet gedaan door de grotere landen in Europa en de rest van de wereld. (de VS bv. Jullie vreten onze sojabonen, anders belasten jullie goederen extra). Wat telkens weer leidt tot een 0,00 inbreng maar wel tot slikken en slikken. We stellen niets voor in Europa en niks in de Wereld. We hebben echter nog steeds een symbool, een symbool met het nodige aanzien en die nog meetelt om nog wat verschil te brengen in de verhoudingen...... en.......... Dat moeten we zeker zo houden!!
Kenna 29 January 2023
Het huis van oranje bestaat eigenlijk helemaal niet meer, het is uitgestorven toen de kleinzoon van Willem de zwijger stierf. We hebben dus nu gewoon een koekoeksnest op de troon
Mieppio 29 January 2023
Ze zal wel groot graaier worden, want fout voorbeeld doet fout volgen. Zakken vullen zoals iedereen in die familie
Peter Arnolds 29 January 2023
Afschaffen dat koningshuis. Kost handen vol geld en we staan met deze familie totaal voor paal in Europa.
Peritum ? 29 January 2023
Waren we nog maar een deel van Frankrijk, woonden we in een prachtig land met heerlijk eten en wijnen en gingen we massaal in eigen land op vakantie vol van natuurschoon. Werken tot je 62 ste jaar en dan met pensioen. Nooit meer hoefden we te zingen Wilhelmus van N, ben ik van duitsen bloed. En we hadden een president en scandeerden ‘ vive la république!
Zomervliegje 29 January 2023
Nee de hele monarchie is één groot toneelstuk waarbij ze zich de titels hebben toegeëigend. Stop deze onzin!!
Rippertje 29 January 2023
Fiat124Sport@ Je valt in herhaling met slap defaitistisch gel.. kom eens met een positief verhaal , maar je verstandelijk vermogen zal ongelijk evenredig zijn aan de lengte van lompe stukjes
fiat124sport 29 January 2023
Ben positief Rippertje ik denk alleen na over waar we naar toe aan het gaan zijn. Dat moet voorkomen worden want ik wil me niet blauw betalen en dingen niet meer mogen om een fabeltje. Dus sorry als je het er niet mee eens bent en snapt gelukkig snappen heel veel mensen het wel .
Chouffeke 29 January 2023
Ik heb meer met haar te doen, ze heeft op haar jonge leeftijd nu al geen leven meer vanwege alle beveiliging die tegenwoordig nodig is..helaas.. En ze kan er ook niet aan doen dat ze dochter is van.. Verder heb ik niet zoveel met het Koningshuis.
ierist 30 January 2023
Ik zou het niet weten.
dasy 30 January 2023
kenna je bedoeld zeker koekoeksjong
copie 30 January 2023
Redactie,Kunnen jullie niet tellen ? De meeste zijn tegen deze koninklijke poppenkast.Niet de hielelikkers en de omroepen uit naam van Brussel. Dat meisje komt niets te kort. Is ze bedreigt? Ja of Nee.
mystiek56 30 January 2023
Mr. Bean. Las iets over Donald Trump., Je kan hem een debiel noemen maar wellicht was die oorlog er met Oekraine nooit gekomen als hij president was geweest ipv de huidige demente president. Maar ook eens denken aan al die Russische soldaten die momenteel opgeofferd worden daar denkt niemand aan. We gaan in dit land tanks leasen , om weg te geven en dan moet ik vandaag weer lezen dat er 47 miljoen wordt uitgegeven voor armoede bestrijding in Nederland. Een Koninkrijk in staat houden is alleen voor commerciele belangen, bedrijfsleven en politieke motieven. Het volk kruipt wel mee. Uiteraard is de oorlog verschrikkelijk , voor beide zijden, maar we zien maar één kant, de kant die we willen zien. Een Rutte die zich steeds opener profileert , voor heil en glorie van hemzelf, En dadelijk kunnen we in ons land onze eigen kinderen sturen om mee te vechten en dan allemaal in naam van de koning of koningin.
Mieppio 30 January 2023
@mystiek56 wie zijn er nu dement, jij en trump. Jij bent een aanhanger van trump, jammer hoor, die vent is gestoord tot en met. En de oorlog had nog erger geweest als hij aan het roer gestaan had. Het is en blijft een vuile vieze grote dictator met die rot kop van hem. Vriendje van rutte net als jij.
Mieppio 30 January 2023
volgende stelling
volijke 30 January 2023
@mieppio Bijvoorbeeld; Ruim 30% van de schoolgaande kinderen heeft motorische achterstand door te weinig beweging!
Mr. Bean 30 January 2023
Mistiek 56, over die gek ga ik niet in discussie, zorg etc. door Obama in goede banen geleid en meer, Trump heeft dit alles teniet gedaan en die mensen dan ??, bent u dit vergeten, ook dat Trump banden met Rusland heeft !!!!!! Tuurlijk had die achter Rusland gestaan, kijk naar zijn geschiedenis, hij en Poetin zijn op dit moment de gevaarlijkste gekken ! Ben het eens over Rutte, die gaat straks zn biezen pakken en laat een klerezooi achter, maar voor hem heeft ie z'n straatje geplaveid !!!
Doddel 07 February 2023
Waarom zou zij überhaupt koningin worden. Tegen die tijd heeft deze idiote poppenkast allang een plekje in het museum.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.