Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik ben orgaandonor

2.821 stemmen | Geplaatst op 23 januari 2023 | Website

Ja
47.3%
Nee
52.7%

Reacties (54)

wispelhuis 23 January 2023
Ja, ik sta als donor geregistreerd. Maar de kans dat er nog iets van mij van nut is wordt met het verstrijken der jaren wel steeds kleiner.
fiat124sport 23 January 2023
Ja heb ik wel voor gekozen, iedereen is het overigens tenzij je er voor gekozen hebt het niet te doen volgens mij. Tot slot tegen klimaatonzin, stikstofwaanzin voor 130 voor gas . Stem ze weg in maart geef ze een klap zodat ze niet meer door kunnen gaan met hun linkse beleid. Klimaat kan je niet veranderen met geen miljarden de natuur doet wat hij wil en dat doet ze al sinds het onstaan en hebben wij niks mee te maken.
Zomervliegje 23 January 2023
Nee ik ben geen donor. Bloeddonor zou ik wel willen maar mag niet vanwege transfusie uit het verleden. De kans dat je überhaupt als donor kan fungeren is echter ook zeer klein.
Peritum ? 23 January 2023
Ik volg de egoïstische gedachte die heden ten dage als norm voorgehouden wordt en waarbij alleen het ‘ ik ‘ geldt. Dus geen donor maar krijgen wil ik wel indien nodig ( zo ziek is de wereld geworden) U zult verbaasd zijn over mijn uitspraak welke in werkelijkheid geheel anders is, maar ik probeer ‘ het belevingswereldje’ van de kudde weer te geven.
roderick963 23 January 2023
Ja. Ik stel mijn lichaam ter beschikking van de wetenschap. Men zal wel iets hiervan kunnen gebruiken. Ik ben geen voorstander van al die rituelen die eindigen in verteerd worden door wormen, kevers vliegen en ander ongedierte. Tevens ben ik er niet van geporteerd om te Auswitzen/ Buchenwalden in de crematoria. Alleen de begrafenisondernemers worden hier maar beter van.
Kaiser 23 January 2023
nee, ik rook niet en ik gebruik geen alcohol , wil alleen maar donor zijn als je zelf mee mag beslissen wie de ontvanger is , dus geen zware rokers en geen alcohol of drugs gebruikers . zelf wel aangegeven geen ontvanger te willen zijn .
Peter Arnolds 23 January 2023
Ik ben geen donor en wil ook niets van een ander, ik ben bijna 80 dus het is wel goed zo. Ik zelf heb al een plekje uitgezocht op een natuur begraafplaats, hebben de planten nog wat aan mij.
Karel33 23 January 2023
Nee--ben geen donor maar wilook geen onderdelen van anderen in mijn lichaam, en wil ook geen bloed, nee, ben geen Jehova getuige. Ik wordt gecremeerd en mijn as is goed voor de natuur.
GinaHeynze 23 January 2023
En met die belerende woorden beweert meneer (of mevrouw) het belevingswereldje van "de kudde" te kennen. Dapper hoor! Ooit mocht ik mezelf niet opgeven als donor omdat ik twee tatoeages heb. Ondertussen geldt dat niet meer. Van mij mogen ze alles hebben wat ze kunnen gebruiken maar ik laat het aan mijn partner over. Die moet tenslotte verder kunnen leven met hetgeen ze wel of niet met me doen. Als hij eerder vertrekt dan is het een ander verhaal.
jogi 23 January 2023
Ja, ik sta al jaren geregistreerd als donor niet beseffend, dat ik nu 7 jaar geleden geregistreerd werd als ontvanger. Inmiddels ben ik getransplanteerd en dan pas besef je hoe dankbaar en belangrijk het voor je is, dat er mensen zijn die na hun leven je de kans geven om, zonder beperkingen, verder te leven. Ik vraag mij overigens wel af hoe de tegenstanders er tegenover staan als zij voor de keuze staan transplantatie of sterven.
wispelhuis 23 January 2023
Gina, misschien was het toch OLH zelve onder een inlog bij Zeelandnet.
Rico-vlissingen 23 January 2023
Voor de mensen die t niet weten... Organen worden uit een levend lichaam gesneden Anders hebben ze niks aan je organen... Zelf doneer ik niks.. de gedachten dat een of andere ongezonde vetklep of roker of welk mens ook die ongezond geleefd heeft. Mijn gezonde organen gaan krijgen terwijl ik wel goed om mijn lichaam gezorgd heb... Nee dankje..
Mr. Bean 23 January 2023
roderick963, u heeft schijnbaar nooit onderzoek gedaan i.v.m. wat het betekend, doneren aan de wetenschap ! Het kan ook betekenen dat u gewoon in een bos gedumpt wordt, waarna wordt gekeken hoelang het duurt tot u vergaan bent, dus dient u ook vooral als dierenvoer voor al het ongedierte waar u zo'n hekel aan heeft. Dit was ook mijn eerste wens, maar de kinderen waren woest toen ze dat hoorden en ben toen eens goed gaan onderzoeken wat daar allemaal onder viel, dus gaf hun gelijk, dit is niet wat en kind met z'n overleden vader of moeder wil laten gebeuren, komt nog bij dat u geweigerd kan worden want er zijn teveel mensen die zich aanbieden hiervoor. Zou me maar eens goed gaan inlezen, want u weet schijnbaar weinig van alles wat er in dit geval onder wetenschappelijk onderzoek valt !!
GinaHeynze 23 January 2023
Rico-vlissingen...Mag ik vragen of je ook niks wilt ontvangen? Voor het geval je ondanks je geweldige lichaam toch ziek mocht worden? Dat ze je dan laten creperen? Want als je daar wel voor open staat wil ik iedereen oproepen een codicil toe te voegen dat ze jou zeker niks mogen geven. Ik word misselijk van jou.
Amna 23 January 2023
Gina Gina toch, denk aan je fotografie hart. Je hebt echt werkelijk op alles en iedereen commentaar. Je zaakje loopt niet naar behoren? Ga wat nuttigs doen met je leven!
heul 23 January 2023
Nee, niet meer. Ik was heel mijn leven orgaandonor, maar toen er door dat d66 gedram er een wet doorgedrukt werd dat iedereen automatisch donor zou worden tenzij je uitdrukkelijk nee zei, was de maat vol. Weer van dat Haagse doordrammen. Toen heb ik mijn ja verandert in nee. Schiet ik er iets mee op? Nee Maar ik heb wel een signaal afgegeven, dat ik er niet op die manier aan mee wil doen. Orgaandonatie doe je met je hart of door goede voorlichting en niet door Haags gedram.
Christina Rouw 23 January 2023
Nee ik ben geen donor ...wordt in April 80 en denk niet dat er nog iets bij zit dat ze kunnen gebruiken en heul ik ben het helemaal met je eens.
GinaHeynze 23 January 2023
Nee hoor Amna...Zo iemand ben ik niet. Ik heb niet op iedereen commentaar. Even goed lezen en nadenken voor je dat roept. Ik heb gewoon mijn eigen principes en normen en waarden en die verdedig ik. Net zoals iedereen hier. Daarbij had ik het niet tegen jou of je moet onder twee namen opereren. Misschien moet ik ook maar eens een schuilnaam aan gaan nemen. Praat toch precies wat gemakkelijker. Ben daarvoor helaas te open en eerlijk.
GeelHesje 23 January 2023
Dat gaat dus helemaal niemand wat aan. En dan kan je zeggen "reageer dan niet" maar dat doe ik met opzet even wel en om deze reden: Mensen ... Besef even dat dit een openbaar forum is dat vrijwel zeker ook gekoppeld is aan een data database van alle reageerders. Het is vrijwel zeker dat alles dat mensen hier invullen (of plussen of minnen) aan een of ander "profiel" toegevoegd gaat worden en wat daarmee gaat gebeuren is totaal onduidelijk. Dus je mening geven over iets is natuurlijk okee als je dat wil maar dit soort persoonlijke vragen horen (lezen we even mee Zeelandnet?) hier eigenlijk niet gevraagd te worden en zouden naar mijn mening ook uberhaupt niet gevraagd mogen worden!
Mart 1957 23 January 2023
Ja ik ben sinds mijn 18 e verjaardag.... heel lang geleden... al donor. We zijn op de wereld om elkaar te helpen nietwaar?? Van mij mogen ze alles hebben. En ik wil, mocht het zover komen, wel iets van een ander. Zeg ik geen nee tegen. Donor zijn en anderen die al lang op de wachtlijst staan blij maken is het laatste wat ik kan doen als ik dood ga. Mijn familie denkt er anders over maar alles staat al keurig vast
GeelHesje 23 January 2023
@Heul: Helemaal gelijk. Jou lichaam is van jou en niet van de Staat die er vervolgens automatisch eigennaar van kan zijn en alles mee mag gaan doen wat ze maar willen tenzij jij NEE zegt. Zo werkt dat dus niet! En het is ook in mijn ogen onbestaanbaar dat een dergelijke wet uberhaupt legaal kan bestaan!
sooldleg 23 January 2023
Nee, ik ben geen orgaandonor en ook geen weefseldonor. Als nee, sta ik dan ook geregistreerd. Regelmatig kijk ik op de site, of dat nog steeds als dus is geregistreerd. Het hoofdelijk deel van mijn weigering, is, dat er totaal geen vergoeding tegenover staat. Vnlk. In deze maatschappij, waarom alles om geld draait, vind ik het niet normaal, dat er zelfs geen enkele vergoeding bestaat, mn. in een tegemoetkoming van de begrafenis/ cremeerkosten van de overledene. (Alstublieft hier zijn de restjes)........ NIET bedoeld om er financieel gewin uit te halen, maar gewoon een bijdrage in die kosten. Aan het hele traject wordt geld verdient (een arts werkt ook niet voor niets), dus snap ik de huidige gang van zaken niet en ben er tegen. Het afstaan van een orgaan, stukje v.d. lever, bloed, huid ed. tijdens het leven is een geheel andere zaak en bepaal ik zelf indien nodig en hangt o.m. van de omstandigheden af.
sooldleg 23 January 2023
En van die fluit blijven dus ook maar af, want die is deels defect.
Zomervliegje 23 January 2023
Zo zie je maar dat altruïsme onder de mensheid zo goed als 0 is. Waarom moet het zijn: alleen ontvangen als je zelf ook donor bent? Goed ik ben sowieso geen donor en hoef ook niets.
wijari 23 January 2023
Mijn man was bloed donor. Tot hij niet meer mee mocht doen omdat hij een paar keer niet kon met geldige reden. Gewoon uit geschreven. Een keer lag mevr. aan de ene kant van het gordijn en mijn man aan de andere kant. om bloed te geven. Dus ik ben geen donor geworden. Nadeel van op het platteland wonen misschien ? Cursussen volgen voor zijn werk in de auto branche. Van Zeeland naar Utrecht dacht ik ?
Kennie-L 23 January 2023
Altijd een donorpas gehad, tot Pia de D66 orgaanrover met haar debiele wet kwam.
Mr. Bean 23 January 2023
Gina H. wat een misselijk bericht naar Rico-vlissingen , Anna heeft gelijk, je reageert altijd zo lomp, jij hoeft niets te vinden van anderen, hier wordt alléén gevraagd of je donor bent, je stikt altijd van de duimpjes naar beneden, zegt genoeg nietwaar !
C.J. de Loof 23 January 2023
Door de hele Corona leugen nauwelijks nog vertrouwen in de gezondheidszorg, dus 2 jaar terug geregeld dat ik niet langer orgaandonor ben. Als ze zo eenvoudig liegen, dan heb ik ook zeer veel twijfels over de waarheid over orgaandonatie.
jogi 23 January 2023
Zoals ik eerder vertelde, leef ik nu al meer dan 5 jaar, dankzij een voor mij onbekende donor, zonder beperkingen door het leven. Als ik zo de vele reacties lees vind ik het jammer, dat er zoveel negatieve zijn. De overheid heeft (behalve de Donorwet die duidelijkheid geeft en geen verplichting) niets met de orgaandonatie te maken. Op mijn rekeningoverzicht van de Zorgverzekering kan ik geen woekerwinsten terugvinden. En ik kan Rico-V gerust stellen, organen worden beslist niet aan de een of andere ongezonde vetklep gegeven want zulke figuren komen niet door de keuring heen want voor je groen licht krijg voor een transplantatie wordt je fysiek en mentaal door de mangel gehaald.
sooldleg 23 January 2023
Als dat laatste waar is, hetgeen ik betwijfel, wie bepaald dat dan en volgens wiens en welk criterium? Heeeeeel erg eng. Lijkt mij dan ook niet een overtuigend feit, om (orgaan) donor te worden.
GinaHeynze 23 January 2023
Misselijkmakend is mensen uitmaken voor VETKLEP en ja...Daar reageer ik op. Daar maak ik me kwaad om. Je weet nooit wat jezelf nog overkomt. Voor hetzelfde geld is hij (of zij) zelf door een ziekte over een jaar moddervet en heeft hij een transplantatie nodig. En dan????? Die duimen daar geef ik niks om hoor want die slaan nergens op.
wijari 23 January 2023
GinaHeynze Je gaat altijd over het scherp van het mes, laat ik het zo maar noemen. Beetje minder onbeschofter A.U.B.
Mr. Bean 23 January 2023
Gina, je snapt het nog steeds niet he, Ricardo spreekt over een vetklep { wie de schoen past trekt hem aan } , jij wordt persoonlijk !! Nergens voor nodig, tenzij je je aangesproken voelt als vetklep, ik niet !!
jhsmd62 23 January 2023
Ik zou dat wel willen maar alleen als de ontvanger ook een donor is .Is dat raar of kortzichtig?
sooldleg 23 January 2023
@jhsmd62, helaas raar, want je hebt er zelf geen keus in, zelfs niet tijdens je leven en daarbij alleen het formulier maar in kunt vullen. Er zijn geen voorwaarden keuzes....... Maar, niets ingevuld, ben je volgens de wet gewoon donor, of hooguit afhankelijk van je nabestaanden en dan maar te hopen is dat het niet tot touwtrekken zal leiden en je ongewenst een speelbal wordt van hun keuzes.
sooldleg 23 January 2023
En.......voor de donoren. Het orgaan dat gebruikt kan worden, zou zomaar eens in het buitenland terecht kunnen komen.
wispelhuis 23 January 2023
In het buitenland heten dat ook "mensen".
sooldleg 23 January 2023
Nee, alleen ook in het Vlaamse deel van België. Ergens anders heten ze anders.
roderick963 23 January 2023
Mr. Bean Ik geef toch de voorkeur aan operatie "Nacht und Nebel" Alle voornoemde rituelen kunnen me gestolen worden. Daar worden verzekerings maatschappijen en begrafenisondernemers alleen maar beter van. "A dollar saved is a dollar earned ". Je houten jas aantrekken is toch al weinig verheffend. Daar hoef je niet te koop mee te lopen.
jogi 23 January 2023
Nog even een laatste reactie, Sooldleg ik spreek uit ervaring voordat ik groen licht kreeg voor de transplantatie ben ik door diverse specialisten onder handen genomen o.a. internisten, cardiologen ( 2x hartcatheterisatie ) chirurgen, diverse bloedonderzoeken, Dan kom je op de lijst van Eurotransplant. die bepalen zonder aanzien van persoon of je de geschikte match hebt voor een zo goed mogelijke transplantatie dus alle spookverhalen die ik heb gelezen verwijs ik naar het rijk van de fabels.
wispelhuis 23 January 2023
Ja sooldleg, maar daar heet ook je reeds half afgestorven fluit anders.
GeelHesje 23 January 2023
@jhsmd62 en @sooldleg en iedereen: Bij het doneren van lichaams onderdelen incl bloed is er na 2021 nog een probleem bij gekomen en dat zijn de zogenaamde "vaccinatie's". Zoals reeds uit meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken incl die van pfizer zelf (!!!) is gebleken dat zogenaamde "gevaccineerden" hun hele leven s-spike-eiwit in hun lichaam aan blijven maken en dat er op zeer grote schaal bloedvaten dicht klonteren en dat "gevaccineerden" oa mRNA en s-spike-eiwitten shedden oa dmv het uitwisselen van lichaamsvocht. Zowat hun hele lichaam (maar met name hun hersenen hart en voortplantings organen) zit er VOL mee en hun lichamen blijven dat gif (wat letterlijk en officieel een biologisch wapen is) permanent aanmaken wat deze mensen feitelijk tot permanente "bio-wapen fabriekjes" maakt. Afgezien van het feit dat dit het Grootste Misdrijf jegens de Mensheid ooit gepleegd is zijn alle onderdelen van deze mensen vergiftigd en zijn daarmee in mijn ogen niet meer geschikt als donor materiaal. Er schijnt dan ook een steeds grotere vraag te komen naar origineel menselijk en dus niet "gevaccineerd" bloed en lichaams onderdelen incl sperma enz. Ik kan mij zo voorstellen dat je als niet-"gevaccineerd" mens absoluut geen met mRNA en s-spike-eiwit "gevaccineerd" en dus vergiftigd bloed en lichaams onderdelen in je lichaam wil hebben. Dit is al reeds een serieus issue geweest bij meerdere niet-"gevaccineerde" mensen die absoluut geen bloed of onderdelen van "gevaccineerde" mensen wilden hebben simpelweg omdat ze anders ook vergiftigd worden met dat biologische wapen dat deze mensen ingespoten hebben gekregen. Ik denk dat daar ook wel eens aandacht voor mag gaan komen.
sooldleg 23 January 2023
Ja, Wispelhuis....maar er zit in ieder geval geen stront aan en heeft er nooit aangezeten ook.
Zeeuwleeuw 24 January 2023
ik vind dat er ten onrechte zo veel aandacht gegeven wordt aan het verzoek tot orgaandonatie en vind het jammer dat je tegenwoordig zelfs verplicht bent om dit na je dood te doen tenzij je van tevoren heel duidelijk hebt laten registreren dat je dit NIET wilt. Het was een initiatief van D66 dat helaas doordat 1 kamerlid door vertraging in het OV te laat kwam voor de stemming er een nipte meerderheid van slechts 1 stem ontstaan was om het wetsvoorstel er door te krijgen. Er wordt structureel veel te weinig aandacht besteed aan gezonde voeding en levensstijl en daarmee het voorkomen van talloze kwalen bij miljoenen mensen. Daarmee zou ongelooflijk veel meer mee te winnen zijn dan achteraf bij een zeer beperkt aantal zieke mensen een orgaan gaan vervangen. Ik begrijp dat het sympathiek overkomt wanneer iemand organen af wilt staan na zijn dood, maar hiermee zijn slechts enkele levens te redden daarom vind ik dat er in verhouding veel te veel nadruk op wordt gelegd en dat het afleidt van waar het werkelijk om zou moeten gaan, namelijk gezonde voeding en levensstijl, het voorkomen van ziektes en betere, betaalbaarder en efficiëntere zorg, zonder die idiote marktwerking. Daarnaast wordt er helaas ook nog illegaal gehandeld in organen en lichaamsdelen. Zo werd twee jaar geleden een compleet hoofd van iemand die geregistreerd stond als donor na zijn dood zonder enig medeweten van de nabestaanden voor heel veel geld aan België verkocht voor experimenten. Het lijkt wel iets voor een heel bizarre thriller.
Zeeuwleeuw 24 January 2023
Het lijkt mij ook een heel vervelende gedachte dat iedereen jouw gezonde organen zou kunnen krijgen, dus ook mensen die zich helemaal suf gezopen en gerookt hebben, zeer slecht aten, vrijwel niets aan beweging deden, drugs gebruikten, veel snoepten enz. En ook bijvoorbeeld een misdadiger die gruwelijke dingen gedaan heeft zou er voor in aanmerking kunnen komen. In mijn leven ben ik zo veel mogelijk dienstbaar aan de wereld. Na mijn overlijden blijft wat bij mijn lichaam hoort bij mij en mogen vervolgens de diertjes, planten en schimmels mij op natuurlijke manier verteren.
Mart 1957 24 January 2023
gelukkig denkt niet iedereen er zo negatief over als u meneer Zeeuwleeuw. Als het aan u gelegen had was mijn moeder, mijn zwager en goede vriendin gewoon op jonge leeftijd doodgegaan omdat mensen te bedonderd zijn om wat voor anderen over te hebben. Mijn goede vriendin leeft al bijna 15 jaar met een lever van een donor. Zij is zo blij dat ze haar kinderen kan zien opgroeien. Iemand zo blij maken is fijner dat opgevreten worden door de beestjes. zij is haar .. helaas anonieme donor... super dankbaar. ook heeft een jonge knul na een ongeluk 5 mensen blijgemaakt met organen. Als uw kind of kleinkind iets nodig heeft om verder te kunnen leven... zegt u dan.... NEE.. niet doen.... en u laat ze gewoon doodgaan????
velder 24 January 2023
Pff zeeleeuw echt waar? Is het bij jou altijd maar één paard? Kun je niet en aan preventie doen en aan transplantatie? Denk je echt dat een arts niet met een zieke heeft gesproken over levensstijl. Man je weet niet waar je het over hebt. Plus het is nog steeds een vrije bewuste keuze. Het enige is dat je bij leven aangeeft dat je het niet wilt. Verder geen vragen geen problemen. Als dat je leven zwaar maakt heb je nog niet veel meegemaakt.
Peter Arnolds 24 January 2023
@GeelHesje. U heet toevallig met uw achternaam geen Engel? Wat een onzin loopt u hier weer te verkondigen, het is bijna lachwekkend.
C.J. de Loof 24 January 2023
@Peter Arnolds ja hoor strooi maar weer met de complot troefkaart ! het geeft niks hoor als u als een blind paard wil blijven geloven wat overheid u voorschotelt, maar zo langzamerhand moet je toch gaan inzien dat die vaccinatie één grote oplichters bende was? er komt steeds meer onomstotelijk bewijs dat de oversterfte het volg is van het z.g.n. vaccinatie. Zelfs in zuid Afrika was het op de nationale tv, daar wordt nu een groot onafhankelijk onderzoek gestart en het lijkt er op dat al die complotdenkers gelijk hebben.
GeelHesje 24 January 2023
@Peter Arnolds: Nee hoor weest u maar niet bang ik heb Engel niet als mijn achternaam. En u hoeft mij niet te geloven hoor. Maar meer dan 1000 wetenschappelijke onderzoeken spreken boekenkasten aan boekdelen lijkt mij. U of de geinjecteerde mensen in uw omgeving gaan er snel genoeg zelf wel achter komen. Ik zou zeggen blijf met oogkleppen op de leugens van de Nationale Propaganda Omroep en hun omgekochte collega's geloven zou ik zeggen. En lees vooral even niet deze link: https://deanderekrant.nl/nieuws/overheid-voert-informatie-oorlog-tegen-bevolking-2023-01-20 En als u meer wil weten over die zogenaamde "vaccinatie's" dan moet u vooral ook dit bijvoorbeeld even niet lezen : https://www.frontnieuws.com/duitse-regeringsgegevens-bevestigen-dat-het-covid-vaccin-aids-achtige-symptomen-ontwikkelt-en-102-000-oversterftegevallen-in-dat-jaar-veroorzaakten/ ... om zomaar even wat te noemen.
wispelhuis 24 January 2023
Antwoorden op Kamervragen over oversterfte en vaccinaties: .....antwoorden-op-de-kamervragen-over-oversterfte-en-vaccinaties.pdf (overheid.nl)
wispelhuis 24 January 2023
Frontnieuws is de opvolger van Fenixx, een beruchte extreemrechtse hoax-site, die veel nepnieuws verspreidt, met als doel om haat te zaaien.
GeelHesje 24 January 2023
@Wispel: Fijn dat u zo'n goed werkende link opschrijft. U weet dat er een "onafhankelijk onderzoek" naar de oversterfte gaat komen? Daar gaan ze alle mogelijke oorzaken van die oversterfte onderzoeken waarbij de "vaccins" opzettelijk en met voorbedachte rade niet meegenomen mochten gaan worden in het onderzoek. Lees er hier meer over: https://www.blckbx.tv/corona/vervolgonderzoeken-oversterfte-gaan-niet-kijken-naar-rol-covid-vaccins
GeelHesje 24 January 2023
@Wispel: Het maakt niet uit welke site's ik hier doorlink. Het gaat om de inhoud. En als u officiele data van oa het Duitse Robertkoch Instituut als nepnieuws gaat beschouwen dan gaat het een beetje ophouden he. Dit is maar 1 van die meer dan 1000 officiele wetenschappelijke onderzoeken. En ik ga hier geen 1000 linkjes neer zetten dat snapt u wel he. Als u meer wil weten gaat u zelf maar verder zoeken. Of u moet gewoon even opletten en dan kunt u het met uw eigen ogen in uw eigen omgeving zien gebeuren. Succes!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.