Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Katten moeten verplicht geregistreerd en gechipt worden

3.491 stemmen | Geplaatst op 19 januari 2023 | Website

Eens
84.3%
Oneens
15.7%

Reacties (42)

Karel33 19 January 2023
Beter voor het dier. EN een weggelopen kan kan dan makkelijker terug aar de eigenaar / eigenaresse.
sooldleg 19 January 2023
Ja, en gecastreerd en gesteriliseerd. Of zeker aanlijnen of binnen houden, die smerige "tuin van de buren" schijters. Die (tuin) vogelstand vernietigers.
Zomervliegje 19 January 2023
Ja ik vind dat niet meer dan logisch. Ik heb een hond en een kat. Deze zijn gewoon netjes ingeënt en gechipt. Mijn kat ik gechipt en komt nooit buiten. In de zomer alleen in mijn eigen tuin en verder niet.
The Dutch 19 January 2023
Jaaaa! En niet te vergeten,op je eigen terrein houden want het is een 'huisdier'. Een hond laat je ook niet schijten in de tuin van de buurman of pissen tegen de auto van de overburen. Mits je geen fatsoen hebt natuurlijk.
Farmer. 19 January 2023
Het hoofdargument van de minister om katten te chippen is dat de eigenaren dan sneller herenigd kunnen worden met hun kat. Het tweede argument is dat zwerfkatten beter kunnen worden aangepakt. Het lijkt mij dat elke eigenaar van een poes uit compassie zijn of haar kat al sowieso laat chippen om langdurige vermissing te voorkomen. Het hoofdargument, althans zo wordt het door onze brave media gebracht, is eigenlijk misplaatst. Hét argument is natuurlijk om de zwerfkatten aan te pakken, benoem dat dan, en begin niet met een drogreden waar niemand intrapt. Het is bijna weer zo'n voorbeeld van Haagse politiek, doen alsof men te maken heeft met een onnozele bevolking.
Karel33 19 January 2023
Nog nooit heb ik een van mijn honden laten castreren. Dan krijg je zwaar gefrustreerde dieren van. Al mijn reuen heben vasectomie gehad. Dus ze konden hun natuurlijk gedrag --paren--voortzetten zonder het teefje te bevruchten. Daarbij: ze werden niet dikker wat bij castratie nogal eens voorkomt.
Ricardo76 19 January 2023
T begint met chippen. Daarna mogen ze niet meer buiten. Doe je t wel? Zullen ze m vangen en je bekeuringen
Kennie-L 19 January 2023
"Doen alsof men te maken heeft met een onnozele bevolking" zegt Farmer, nee het merendeel is lekker bijdehand, nou goed?
fiat124sport 19 January 2023
Chippen wel registreren niet,Tot slot tegen klimaat onzin stikstofwaanzin vandaag en dat wel bij de npo worden uitgezonden over de opwarming van de zee, goh wat gek de aarde doet wat hij aan wil en daar kan je met de beste linkse wil niks aan veranderen dus tijd voor een nieuw geluid zonder dat klimaatgedram in maart is uw eerste kans voor 130 voor gas. stem ze weg
sooldleg 19 January 2023
@Rico-vlissingen, dan zal je even moeten wachten, tot ik weer nieuw bewijsmateriaal heb, want het recent is verleden maand opgeruimd.
Tramper Kees 19 January 2023
Een goed idee. als je dan je huisdier kwijt ben is die zo weer snel bij je terug. En vind men een niet gechipte poes of hond dan direct laten chippen en doorverkopen @ karel 33 het gaat duidelijk niet over castreren of steriliseren
Karel33 19 January 2023
Jaja geldloos,al die arme verscheurde vogeltjes, dus de kat afschieten? Ach ach ach, die arme door granaten en bommen verminkte kinderlijfjes. Dus ook de soldaten maar afschieten? Help de oorlogskinderen zeggen ze--maar ook dit land stuurt wapens om nog meer slachtoffertjes te maken. Dus ook de regering maar afschieten??
wispelhuis 19 January 2023
Het is natuurlijk ook wel zo makkelijk als iemand je doodgereden kat langs de kant van de weg vindt en het je kan laten weten.
Karel33 19 January 2023
Tramper Kees: nee, maar het is WEL een middel tegen teveel dieren.
sooldleg 19 January 2023
@Mr. Bean. U verklaart mij als zijnde gestoord, terwijl u toegeeft dat een kat z'n prooi (vogeltjes) gewoon dood uit moordzucht en dit normaal vind, want het zouden slechts "zwakkere" dieren zijn? Hoe komt u erbij dat het "zwakkere" dieren zou betreffen. Hebben ze een bordje om hun gehavende nek misschien? En u vindt het ook nog eens een normaal proces???? U, ontkent het niet eens en u vind het gewoon normaal???? Wie is er nu aan hulp toe hier en wie is er nu gestoord????
sooldleg 19 January 2023
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/… Web22 apr. 2021 · Jonge vogels sterven vaak een vroege dood doordat ze door katten worden aangevallen. Dat moet stoppen, vindt de Vogelbescherming. "18 miljoen vogels worden jaarlijks gepakt door een... Wie nog meer wilt weten moet z'n ogen niet verder sluiten, maar het eens opzoeken met z'n zoekprogramma en zich bij nog meer ontkenning, zich eens afvragen, wie er gestoord is!!!!!
sooldleg 19 January 2023
In Nederland worden ongeveer 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Schattingen over het aantal slachtoffers dat een kat gemiddeld maakt lopen uiteen tussen de 18 en 40 dieren per jaar. Onze huiskatten doden jaarlijks tussen de 40 en 80 miljoen dieren in Nederland. Ongeveer een kwart hiervan is vogel. Naast de huiskatten lopen ook tussen de 150.000 en 1,2 miljoen verwilderde katten rond in de natuur. Verwilderde katten maken jaarlijks nog veel meer slachtoffers. Schattingen lopen uiteen tussen de 100 en 600 dieren, per kat Jaarlijks is de kat in Nederland verantwoordelijk voor honderden miljoenen dode dieren. ...................................................................................................................................................................................................................................... Hier kiettikittie, kom maar hier lieve poes.................Prettige avond verder.
Dubbelhartje 19 January 2023
Ons katje is gechipt, sommige reactie’s hier, het kost geld, het zijn vogelvreters, och, kom op zeg, ons katje komt bijna niet buiten, en als hij wel gaat, kan hij toch niet weg, want hij zit aan de riem, hij gaat er zelfs voor zitten bij de deur, van begin af aan gedaan, wij vinden het verstandig, ons katje kost een vermogen, maar dat hebben wij er voor over ! Wat kost een vakantie ?
Anonymous(2) 19 January 2023
mensen met een kleine portemonnee kunnen dit niet een betalen. en hoe wil de overheid dit controleren.
GeelHesje 19 January 2023
Nee! Absoluut niet! Anders kunnen we daarna om dezelfde redenen ook wel mensen verplicht gaan chippen. Allereerst alle criminelen zodat we ten altijd weten wat ze aan het doen zijn natuurlijk. Daar kan toch niemand tegen zijn? Daarna alle oudjes (handig toch om Opa te chippen? Als hij weer eens alleen op pad gaat met zijn rollator weten we tenminste altijd waar hij is en of hij wel veilig is) en daarna om dezelfde reden alle kinderen chippen (en waarom niet meteen vanaf de geboorte?) en daarna de rest van de bevolking. En dat allemaal voor uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medemensen want wie kan daar nou tegen zijn? Dus nee geen verplichting om katten te chippen want dan gaat de kans heel groot zijn dat uzelf de volgende in de rij bent!
GeelHesje 19 January 2023
Oh ... En dat chippen van die katten gaat dan met die gele oormerken die koeien en schapen ook al reeds hebben zeker? Met een "persoons nummer" erop enz? En met een kill-switch voor als de kat buiten zijn/haar door de overheid toegestande gebied komt? {sarcasm off}
Kaiser 19 January 2023
nou nog iemand vinden die uit mijn dakgoot de 2 x 10 liter emmers kattenstrot opruimt (per jaar) ,en wil je de vogeltjes beschermen doe ze dan een belletje om
tttp 20 January 2023
Jeetje mina wat een reacties weer. Honden moeten al verplicht gechipt en geregistreerd worden dus voor katten ook een prima plan. Alleen de controle erop is weer een dingetje, zoals met alle regels. @sooldleg jij bent serieus een eng persoon, zoveel haat in je leven joh. Dat katten vogels vangen is een feit maar het zijn idd meestal de oude en zwakkere dieren zoals met alle dieren in de natuur. Waar niks over staat zijn de kauwen / kraaien en eksters die nesten leegroven, bij ons in de tuin een groter probleem. Onze katten vangen vooral muizen...dat vergeten mensen schijnbaar, dat katten ook ongedierte vangen. Ongedierte dat aangetrokken wordt door de zooi die de mens maakt.
Peter Arnolds 20 January 2023
Ik heb op een plaats waar mijn kippen lopen kattenschrikdraad geplaatst alles volgens de regels. Ik heb met grote regelmaat kippen met kuikens, en heb al diverse katten gezien die kuikentjes pikten. In de moestuin graaide ik vaak in de kattenstront, erg goor. Ik ben klaar met katten, castreren, wegvangen het maakt mij niet uit als ze maar uit de natuur worden gehaald. Koeien, varkens schapen en geiten hebben allemaal een merk, dus is het niet zo gek om die moordende katten te merken.
C.J. de Loof 20 January 2023
Voor mij is chippen niet nodig, maar net als bij honden een verbod op los lopen, die vuile klere beesten schijten overal. Dus binnen houden en als je wil dat ze naar buiten gaan dan netjes aangelijnd of in je eigen tuin waar ze niet uit kunnen.
GinaHeynze 20 January 2023
In België is er al lang een regeling met betrekking tot katten. Er zijn veel te veel verwilderde katten. Dat geeft blijkbaar veel overlast.
Mieppio 20 January 2023
@Kaiser overdrijven is ook een vak zoals jij doet. En een kat poept niet in de dakgoot, die graaft een gat, poept er in en dekt het onder. Dus nooit in de dakgoot, jouw katten misschien wel dat is wel uitzonderlijk. Maar jij bent ook uitzonderlijk natuurlijk.
ierist 20 January 2023
Miauw
Fatsoen 20 January 2023
Sommige reacties hier zeggen veel over de persoon. Ben of denk je slecht over dieren dan geldt dat ook hoe je voor mensen bent! Overigens vind ik dat men de Belgische wet wat huisdieren betreft aan moeten nemen. Daar werkt het al jaren prima.
J.Vet 20 January 2023
In eerste instantie zou je denken van ja , kan de kat in het geval van weg lopen beter gevonden worden. maar gezien het idee van D66 komt schuilt er vast nog een hoop achter. als mensen bij het nemen van een dier het dier moeten laten registreren ,oke. maar hoe controleer je zoiets. niet elk beest komt van een fokker. er zijn genoeg mensen die hun dieren niet laten castreren/steriliseren. en het zorgt er echt niet voor dat je dan geen katten meer in je tuin zou kunnen krijgen, in het geval van sommige zeikers. paar simpele dingen kunnen een kat zo weg houden. vind dat veel mensen zich vreselijk aanstellen. maar ook eigenaren moet zeker beter op hun beesten letten. daar ligt het probleem dan ook, de eigenaar en niet het beest zelf. heb zelf ook een kat. deze wil het liefst niets anders dan bij mij in de buurt zijn. gaat ook naar buiten. maar gaat de tuin niet uit. andere katten waaronder een on gecastreerde kat die steeds langs komt om de boel te verzieken. daar is mijn andere kat ook aan overleden door dat hij keer op keer aangevallen werd door die kat , elke keer medicijnen kreeg die zeer slecht voor zijn nieren waren. en zo is hij niet aan de verwondingen maar aan de medicijnen gestorven. maar verder bleven mijn katten altijd binnen hun plek , gingen alleen naar buiten wanneer ik thuis ben etc. ze komen zelfs naar binnen om hun behoeften te doen. katten en dieren in het algemeen zijn geen speelgoed, er moet voor gezorgd worden. helaas zijn er een heleboel mensen die niet fatsoenlijk de verantwoording nemen voor hun beest, maar dat geld ook voor vele honden eigenaren. zie genoeg plekken stront liggen van honden. fiets van Middelburg naar Vlissingen over de vlissingenseweg hoeveel eigenaren daar te besodemieterd zijn om een fatsoenlijk rondje met de hond te lopen, ligt daar van voor naar achter langs de weg vol met stront, als het een beetje warme dag is ruikt die hele straat naar schijt (om een voorbeeld te geven), dat heb je echt niet met een kat, en ja een kat pakt wel eens een vogel of een muis. so what. honden bijten kinderen, zo kun je over alles wel zeiken. dat zijn ook maar uit zonderingen net als bij de mens er zijn ook figuren die stelen, bedreigen, verminken en vermoorden. moet dan ieder persoon maar beschouwd worden als moordenaar. je moet juist die personen die er een zooitje van maken keihard aanpakken. kost weer een hoop geld voor iedereen, van chippen komt verplichte registratie en voor je weet moet je ook katten belasting gaan betalen. kort om gaat alleen maar om het spekken van de staats kas en niets anders. in het geval van honden is dit ook alleen maar van wegen een groep zeikers en luien baasjes waarom dat in het leven is geroepen.
Kaiser 20 January 2023
Mieppio , mag ik uw adres ?stuur ik u de kattenstront,
Kaiser 20 January 2023
nog vergeten, ik heb niet eens katten
Karel33 20 January 2023
Eerst de katten en honden--daarna de mensen zodat de gekken van D66 iedereen kunnen controleren. Big brother is watching you.
Mieppio 20 January 2023
Kaiser, je kan de stront overal vandaan halen, dus geloven doe ik het niet. Maar mijn adres is: Terneuzen, 4e boom rechtsaf, 7e molshoop links, 400 meter rechtdoor. Daar staat de deur op een kier en kun je het neer gooien.
Zeeuwleeuw 20 January 2023
Prima zaak. Dat hadden ze veel eerder moeten doen. In o.a. België is dit al lang gebruikelijk. Ik begrijp alleen niet waarom het nu nog zo lang moet duren voordat het hier ingevoerd wordt.
Karel33 20 January 2023
Al dat gezeik over "moordende" katten en bijtende honden: Er is maar EEN levensgevaarlijk dier--het mensdier en die vreet zijn slachtoffer niet eens op.
Mr. Bean 20 January 2023
Tja de wet van de natuur he, eerst maar eens veel over lezen, ook b.v. over meeuwen en sommige andere soorten die het voorzien hebben op jonge vogels en hun eieren, wij hebben bijna ieder jaar in onze redelijk grote tuin bevolkte vogelkastjes en raad door wie worden deze meesjes het meest lastig gevallen ?, door Kauwen dus, Kauwen eten karkasjes maar ja, moeten ze wel eerst die uitvliegers uitputten, worden ze vanzelf een karkas ! helemaal eens met ttp ! Sooldleg en Kaiser maar een belletje aan doen, vallen zo nog beter op ! kat die in de dakgoot poept, in Tom en Jerry zeker !
Zeeuwleeuw 20 January 2023
Inderdaad Karel33, De MENS is het probleem op deze prachtige aarde. Het zijn niet de dieren. Zij vervuilen en vernietigen niet hun eigen leefomgeving en die van de andere medebewoners. De mensheid kan vaak nog heel veel leren van dieren.
Zeeuwleeuw 20 January 2023
En dat de vogelstand sterk achteruit zou gaan door katten is ook onzin. Het zijn met name de zwaar vervuilende intensieve monocultuurlandbouw en vernietiging van natuur die voor tal van dieren en planten een enorm probleem zijn om te nog kunnen overleven.
C.J. de Loof 20 January 2023
Ik heb schrikdraad op de schutting zodat die krengen niet in mijn tuin kunnen komen werkt perfect dus als iedereen met zo'n stront kat dat om zijn eigen tuin of balkon doet dan is er geen vuiltje aan de lucht ! en heb je geen tuin balkon of de centen voor schrikdraad dan moet je misschien geen dieren nemen!!!
ierist 20 January 2023
@Zeeuwleeuw: Vergeet niet de windmolens te noemen als oorzaak voor afname van vogels, i.p.v. alleen af tegen op de landbouw.
wijari 20 January 2023
De baasjes registeren lijkt mij makkelijker kan je baasje en dieren vinden .En katten en honden zijn lief, je kan ze veel leren, net als je kinderen. Opvoeden word dit genoemd.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.