Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar.

2.097 stemmen | Geplaatst op 16 januari 2023 | Website

Inderdaad, wat een rotdag!
23.6%
Och, het valt wel mee
46.2%
Het is vandaag een heerlijke dag!
30.2%

Reacties (20)

Zeeuwleeuw 16 January 2023
In de meeste gevallen kun je als mens gelukkig een keuze maken waar je je aandacht op richt. Vooral niet te veel tv kijken en je al helemaal niet mee laten slepen door alle ellende en waanzin in de wereld. Ik volg het nieuws wel globaal en sluit mijn ogen niet voor alle problemen maar richt mij verder liever zo veel mogelijk op nuttige, leuke, mooie en gezonde dingen. Jezelf met negativiteit voeden (of eigenlijk vergiftigen) werkt heel sterk negatief door en het ondermijnt je gezondheid, welzijn, vertrouwen, kracht, moed en geluk. Dus dat betekent ook dat hoe meer mensen zich richten op negatieve zaken hoe beroerder de samenleving wordt. Ook 's avonds voor je gaat slapen even dankbaar zijn voor een mooi moment van de dag, hoe klein misschien ook, helpt voor een betere nachtrust. En ook al heb je vaak lang niet alles in de hand en kunnen mensen in beroerde omstandigheden zitten, in het algemeen werkt dankbaar zijn voor de goede dingen en niet te veel aandacht geven aan slechte zaken heel goed om een gelukkiger en gezonder leven te leiden.
Farmer. 16 January 2023
De meeste deprimerende dag van het jaar? Toegegeven het is maandag, de eerste werkdag van de week, het regent en we zitten nog maar in januari. Veel mensen zullen wel eens een blue monday gevoel hebben en dat kan ook nog op een andere dag zijn zelfs. De stelling is m.i. te stellig en bovendien kan ieder mens dit weer anders beleven gelukkig.
Karel33 16 January 2023
Zwarte vrijdag--blue monday--depri dagen: ja--als je jezelf daar door laat beinvloeden. Nu klagen over regen--en vorige zomer over droogte. Nou--ik geniet van van elke dag, want klagen verziekt je leven en dat van anderen. Mijn vrouw--de hond en ik zijn een tevreden stel. Wat kan ik meer wensen?
wispelhuis 16 January 2023
Wat je er zelf van maakt...
volijke 16 January 2023
Topdag! Tussendoor een storing van de wasmachine en een kleine lekkage van de schuur verholpen. Ga weer lekker verder met de arbeit. Fijne dag mensen!!
Zeeuwleeuw 16 January 2023
@Karel33 Ik wil u graag feliciteren met uw gelukkige situatie want tevreden zijn is volgens mij de ware rijkdom.
Peritum ? 16 January 2023
De meest deprimerende dag van het jaar? Tja als je je dit soort dingen laat aanpraten zulken sommige mensen dit zo beleven. Maar weet u wat echt de meest deprimerende dag is? De dag dat de aarde stilstaat en alles ophoudt te leven. Kans dat dit gebeurt is heel klein maar nog kleiner is de kans dat ik me laat leiden door een idioot bedachte ‘ blue monday ‘. Have a nice monday .
Peritum ? 16 January 2023
‘K zie een schrijffoutje in de derde regel, ‘zulken’ moet zullen zijn. Sorry.
Peter Arnolds 16 January 2023
Iedere dag is prachtig. Ik ben een tevreden en zeer gelukkig mens.
Karel33 16 January 2023
Zeeleeuw--Mijn hele leven heb ik gezworven--heel veel ellende en honger gezien. Als je ergens in een havel lag te wachten kwamen ze om restjes eten bedelen. En als je dan mensen hier hoort klagen, die beseffen niet hoe goed ze het hebben. Natuurlijk--voor velen is het geen vetpot--maar als ik dan denk aan "huizen"van platgeslagen blik--aan het "drinkwater" wat meestal een plas goor water is--dat mensen soms 100--150 km moeten lopen voor ze een dokter vinden die in 90 van de 100 x eerst geld wil zien voor hij een poot uitsteekt, pas dan besef je hoe goed het hier is.
wijari 16 January 2023
S morgens was het droog, toen kwam er regen. En toen kwam er geklaag , daar kan niemand iets aandoen, gelukkig?
Zeeuwleeuw 16 January 2023
@Karel33 Inderdaad is er verschrikkelijk veel leed, honger, dorst, onrecht, angst, dood en verderf in de wereld. Natuurlijk is niet alles in Nederland geweldig en zijn er ook hier zaken die absoluut niet deugen. Maar vergeleken met veel landen mogen we in onze handen knijpen dat we hier mogen leven en wonen. Met name in ons prachtige Zeeland is het toch fantastisch. Ook wij hebben in de loop der tijd de nodige tegenslagen meegemaakt, maar we willen daar niet in blijven hangen en we richten ons zo veel mogelijk op al het goede en mooie in het leven. En dan valt er gelukkig zo veel te genieten. En dat hoeft vaak helemaal geen geld te kosten.
Karel33 16 January 2023
Zeeuwleeuw: The past u cant change--future is unknown. Accepteer wat je hebt en maak er het beste van. Dat in Den Haag een stel onnozelaars zit, is niet mijn schuld--ik stem nooit op D66--vvd of groen slinks. Wat zeeland betreft--ben een geboren zeeuw en Zeeland is mooi, maar toch prefereer ik Japan, want daar komt mijn vrouw vandaan en heb er jaren gewoond. En dus gaan we er een er een paar x / jaar naar toe.
ierist 16 January 2023
Het jaar is net begonnen, hoe kun je dan weten dat dit al de meest deprimerende dag van het jaar is. Er kunnen in iemands leven veel ellendige dingen gebeuren, dan valt zo'n grauwe grijze maandag waarbij je gezond en wel terug thuis komt wel mee.
CharLeeWillemsz 16 January 2023
Waarom zou de geluksbeleving in arme samenlevingen gemiddeld hoger liggen dan bij de welvarende Karel? Omdat oogkleppen toch niet zo zaligmaken misschien? U meet subjectieve ervaring af tegen objectieve en gelast daarop geluk! Relikul wat mij betreft.
wispelhuis 16 January 2023
Dat weet je als je hier en daar in de wereld bent geweest CharLee. Dan snap je het.
Mieppio 16 January 2023
komt er nog een andere stelling dan deze lariekoek
Bram Altman 16 January 2023
Als chronisch depressieve maakt het niets veel uit. Net zo'n ellendige dag als alle anderen. Maar bij het ADRZ hoeven ze niet bang te zijn voor mij een blauwe roos te moeten uitdelen. Die tijd heb ik achter me gelaten. Doormodderen in leegte tot het natuurlijke einde daar is. Ze kunnen alles van me zeggen maar nooit ontkennen dat ik een doorzetter ben.
CharLeeWillemsz 16 January 2023
Onzin wispelhuis. Ook ik heb over de hele wereld gewerkt en 'weet' zelf heel goed dat geluk en welvaart twee totaal, maar dan ook totaal verschillende begrippen zijn. Uw zogenaamde 'weten' snijdt geen hout.
CharLeeWillemsz 16 January 2023
".. daar alleen kan liefde wonen - daar alleen is t leven zoet - waar men stil en ongedwongen - alles voor elkander doet .." Nederland ?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.