Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De hondenbelasting moet overal afgeschaft worden

3.756 stemmen | Geplaatst op 14 januari 2023 | Website

Eens
55,2%
Oneens
44,8%

Reacties (42)

Zeeuwleeuw 14 January 2023
Inderdaad! Deze belasting slaat helemaal nergens op en bovendien wordt het meeste van al dat geld voor héél andere zaken gebruikt en niet voor bijvoorbeeld hondenspeelvelden of uitlaatplekken. Zelfs veel dierenasiels, die onder andere honden opvangen, verzorgen, medische zorg geven en zo goed mogelijk proberen te herplaatsen zijn vaak afhankelijk van giften en vaste donateurs en ontvangen geen cent van het rijk of de gemeente. En dat terwijl zij een uiterst nuttige en onmisbare taak op zich hebben genomen. Want waar zouden al die honden anders naar te moeten als er geen asiels waren?
The Dutch 14 January 2023
Als iedereen alles netjes opruimt helemaal prima! Kunnen ze dit ook niet doen met katten eigenaren?
ierist 14 January 2023
Heb zelf geen hond, maar deze belachelijke belasting mag van mij wel afgeschaft worden.
wispelhuis 14 January 2023
Nee natuurlijk niet! Driekwart van de hondeneigenaren laat zijn hond maar overal schijten zonder een poepzakje te gebruiken. Zelfs naast een voorziening van deze GRATIS zakjes.
Peritum ? 14 January 2023
Hondenbelasting afschaffen en kattenbelasting invoeren. Er zijn meer katten dan honden dus zet dit zoden aan de dijk voor de gemeenten en zal mensen enigermate remmen een paar katten aan te schaffen. Loslopende katten verbieden want het zijn vervuilers en moordenaars van alles wat kruipt en vliegt
Karel33 14 January 2023
Ja. afschaffen voor maximaal 2 honden. Amders zitten we straks vol dieren die niet goed verzorgd worden. De belasting is nooit gebruikt om een speelweide te creeren.
Karel33 14 January 2023
Aanvulling: Chippen verplichten--dat voorkomt dumpen van dieren.
dutchy71 14 January 2023
Ik heb zelf een hond en een kat waar ikzelf heel blij van wordt, En ja ik betaal netjes mijn honden belasting zoals mij dat min of meer opgelegd wordt, Dus wat is het probleem azijnpraters doe wat met je leven en pluk de dag en laat ons met rust en geniet van het leven, Er zijn wel ergere dingen om je druk over te maken in het leven dan over een hond of een kat, En ja van mij mag deze belasting gelijk afgeschaft worden we betalen al genoeg in dit kikkerlandje.
mmuller 14 January 2023
@Karel33, chipen lost het dumpen van dieren niet op.... er zijn tigtallen dode dieren langs snelwegen en in de natuur gevonden waar men de chip eruit gesneden had om ze illegaal achter te laten.... hondenbelasting is een no go, er zijn geen faciliteiten voor honden in de meeste steden en gemeentes...
Karel33 14 January 2023
Ze kunnen nog beter de fokpremie afschaffen. Meer dan 2 kinderen is genoeg. Met het doorgaan van kinderen op de wereld te zetten wordt het nog erger, er is al zoveel gebrek aan alles, en de mensen brengen veel meer schade toe aan de aarde dan dieren.
Het Zeeuws geweten 14 January 2023
Ik zou zeggen fors omhoog! Veel dieren hebben een hondenleven. Geen dieren in gevangenschap!
Mieppio 14 January 2023
Wij hebben binnen katten gehad, dus nooit buiten gepoept. Honden poepen altijd buiten en meestal op de stoep. Er lopen ook mensen die de poep niet opruimen ( lekker is dat ). Ik heb een x gevraagd wil je het opruimen en ze keek me aan of ze wou zeggen waar bemoei je je mee. Ik zeg oke ik weet je te wonen het ligt vanzelf op je stoep. Ze ruimde het op met een gezicht van oude lappen. Maar laat he t wel uit haar bolle kop om de honden te laten schijten op de stoep
Peter Arnolds 14 January 2023
Is een wetje die door Ene Adolf H is opgelegd toen hij ongevraagd ons landje bestormde. Is ongeloofwaardig, voor een hond mag men wel belasting betalen maar voor moordzuchtige roofdieren [ wat dat zijn het ] niet. Is een vorm van discriminatie.
C.J. de Loof 14 January 2023
Bijna niet te controleren en daarom niet uitvoerbaar. Misschien kunnen ze wel direct invoeren dat honden en katten niet on aangelijnd buiten mogen zijn! Meeste honden zitten wel aan een riem maar die katten mogen tot nu toe gewoon los lopen (al kunnen ze dat beter niet in mijn tuin doen)
fiat124sport 14 January 2023
Ja per direct. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop de onbetaalbare verduurzaming, stop subsidie op elektrische auto's stem slim in maart uw eerste stem is de eerste val van dit belachelijke kabinet stop de linkse onzin zo snel mogelijk het leven moet weer betaalbaar worden, zonder brainwashing van klimaat en stikstof en meer. Fijne dag.
GinaHeynze 14 January 2023
Nee. Niet afschaffen maar er iets mee doen wat direct met de honden te maken heeft. Handhaven op de hondenbelasting, renplekjes voor de honden, handhaven op het opruimen van de stront en waar er niet gescheten mag worden. Wij hebben al ons hele leven honden en hebben nog nooit 1 keutel in de natuur laten liggen. Als je daar vies van bent neem dan geen hond.
gewoon ikke 14 January 2023
Ik zeg wel afschaffen, ik loop braaf met de poepzakjes langs de kreek in Terneuzen en ruim ook braaf op, maar als ik betaal voor iets dat ik zelf moet doen denk ik : "Waarom van dat geld ofwel personeel inhuren die dit doet met een karretje? ook zou het fijn zijn als er rond het hondenuitlaatspeelveld hekken zouden staan zodat we in het weekend niet aangereden worden door hordes agressieve Vlaamse wielrenterroristen die weigeren aan de andere kant te fietsen maar je nog een trap geven als je in de weg staat. Afschaffen dus die onzin , ik vind trouwens dat het gewoon niet kan dat je in een dorp geen hondenbelasting betaald en een straat verder dus niet, dit is onnodig kromdenken en onnodig veel werk voor de ahum ambtenaar.
gewoon ikke 14 January 2023
ik bedoel dus een straat verder wel dus, ik was even te snel .
tiscrea © 14 January 2023
Zolang de hondendrollen zelfs nog vlak naast de stellage met genoeg poepzakjes en - niet volle - afvalbak liggen, mag van mij de hondenbelasting gehandhaafd blijven.
D.M.W. 14 January 2023
Verhogen juist. En iedere toekomstige en huidige hondeneigenaar verplichten een cursus honden opvoeden te volgen, zou heel veel honden en mensenleed voorkomen.
Lonneke M 14 January 2023
Hondenbelasting heeft nikste maken met investeringen iets van honden. Is puur geld klopperij. Heel veel gemeenten hebben het al afgeschaft. Puur de gemeente la spekken voor vast iets onzinnigs, wat meer geld kost dan wat opbrengt. Ja ik heb 1 hond en als hij op stoep poept ruim ik het op, kan ik niet zeggen van de kat van de buren….
Domoor 14 January 2023
Ooit een hond gehad. Geleerd om op een bak met grid in de tuin zijn behoefte te doen voordat we gingen lopen. Een week training was alles. En ja, als ze deze belasting afschaffen vinden ze wel iets anders om te plukken. Onze nationale sport.
CarTek 14 January 2023
Schaf eerst de erf -en schenkbelasting maar eens af. Dat is helemaal niet te rechtvaardigen.
mr. Puma 14 January 2023
Graag alle duimpjes naar beneden. Verhogen die tax en beter controleren. Meteen bekeuren en hesje aandoen en deze mensen de buurt laten schoonmaken. Dan weten we ook meteen dat het van die aso's zijn die wel een hond willen maar niet de lasten. Hondenbezitters denk eens aan de mogelijkheid dat jouw kind in de stront stapt en thuis komt op je laminaat. Helaas wel weer voor de goede mensen onder die groep, die zijn dan wel de dupe. En elke zwervende kat en hond naar de eeuwige jachtvelden sturen. Er heerst al een overbevolking aan Roemeense Spaanse, Curaçaose dieren die hierheen worden gehaald, terwijl er genoeg in Asiels zitten.
wijari 14 January 2023
Onze dieren waren schildpadden (roodwang) mocht toen nog )cavia's. vissen. Wij kochten een cavia en wat groeide zij goed, een paar dagen later waren en twee bij. De cavia's waren geliefd bij de kinderen. Werden uit de kooi gehaald. Schoon houden werd door de kinderen gedaan.
Rianne07 14 January 2023
Als je elke dag hopen stront van honden op kan ruimen dan mag van mij de hondenbelasting verdubbeld worden. Ze staan hier glashard voor je raam met 3 honden, maar opruimen ho maar. Toen ik er iemand op aan sprak zei de man, ik betaal genoeg hondenbelasting dus laat het de gemeente maar opruimen. Maar als je er zo over denkt, laat je hond dan niet bij iemand voor de deur schijten of ruim het zelf even op.
Jan J de Jonge 14 January 2023
Ze moeten voor iedere hond 10x zo duur maken! Overal zie je honden stront liggen! Ook moeten ze reuen gaan verbieden, die pissen overal tegen aan. Gewoon tegen gevels van huizen, ook tegen reclamezuilen of winkelgevels. Ongelooflijk ze staan erbij of het allemaal gewoon is.
wispelhuis 14 January 2023
Zouden die hondeneigenaren dat lusten dan Rippertje?
Zierick 14 January 2023
Het is niet anders dan een verkapte belasting om andere zaken mee te dekken. Ik heb 2 honden en betaalde keurig mijn belasting terwijl duizenden katten ieders tuin onsmakelijk achterlaten. Hier op Schouwen hebben ze het begrepen en zijn ze er mee gestopt. Zou het niet eens erg vinden om wat te betalen. Maar dan moet ze kattenhouders evenredig belasten.
wispelhuis 14 January 2023
Kijk, mij zul je het niet horen zeggen, maar als er iemand rippertje een grote klootzak vindt, zou het me niet verbazen.
wispelhuis 14 January 2023
Ach gut, daar heb je haar weer!
Kaiser 14 January 2023
rippertje zou niet bij mij in de buurt moeten komen ,hij kon dan gehaktballetjes vreten tot die barst ,eigenlijk zou je zo'n figuur moeten aangeven , want die zal het vast wel eens gedaan hebben .
55Gerda 14 January 2023
@Peritum? Wat je 'schrijf is bulshit, katten zijn GEEN vervuilers, ze graven een kuiltje om het netjes te verstoppen en ze doen het helemaal niet op straat of op de voetpad. En katten jagen dat is gewoon hun instinct en natuurlijke aard. Ze stammen rechtstreeks van wilde katten af.
GeelHesje 14 January 2023
@Gerda: Nee katten zijn geen vervuilers ... Als ze tegen je fietstassen zeiken met hun ondragelijke zeikgeur of als ze je tuin helemaal onder schijten ... Dat is geen vervuiling en gewoon kompleet normaal toch? Doet u zelf toch ook gewoon neem ik aan? Lekker bij de buren in de tuin schijten en hun fietstassen onder zeiken zodat ze nog weken naar uw urine meuren? Als er honden belasting is dient er ook katten belasting te zijn. Beiden zijn toch vaak al net als alle geinjecteerden volledig gechipt dus die kunnen prima overal tot in detail gevolgd worden als ze buiten komen. En dan kan er meteen automatisch een belasting cq boete opgelegd worden als ze buiten hun toegestande vrije ruimte komen. Dat gaat straks zowiezo ook gebeuren voor al het gechipte vee. Maar dat gaan die mensen tegen die tijd nog wel merken dan. Ik ben zeer benieuwd of ze dat straks ook zo slaafs gaan accepteren als die injectie. Ik denk eigenlijk van wel.
Leo Vlaar 14 January 2023
Wat je ook zegt over de hondenbelasting wel of niet afschaffen je maakt er hier op de website beslist geen vrienden mee maar als alle voorstanders de poep van de schoenen afhalen en de straat schoonmaken ? .
Rippertje 14 January 2023
@Kaiser Dat klopt en het werkt goed , alleen moet je het maar eens bewijzen.HIHIHI
GinaHeynze 14 January 2023
Kan iemand die smerige ripper even vasthouden? Dan stop ik er een lading gebakken spons in.
Kaiser 15 January 2023
rippertje , onnozelaar ,via je account kan de politie je zo achterhalen, je hebt dus al toe gegeven dat je het gebruikt hebt , dus doe ik aangifte .
dutchy71 15 January 2023
Rippertje, Dan mag je blij zijn dat je niet bij mij in de buurt woont, Als ik daar achter zou komen dan ziet je toekomst er niet goed uit, Want dan ben jij die met een rietje en een sponsje kan eten, Hoe kan een mens zo in elkaar zitten je spoort niet.
gewoon ikke 15 January 2023
Wow, ik heb al; veel walgelijke reacties hier gelezen de afgelopen jaren maar Rippertje slaat alles . Als iemand mijn hondje waar ik dus van hou (en waar ik de onzinnige belasting voor betaal EN haar ontlasting van opruim) iets aan doet dan sta ik niet voor mijzelf in en dan mogen mensen zoals Rippertje echt oppassen, wat een walging hier weer !
Peter Arnolds 15 January 2023
Ik heb een moestuin naast mijn huis, en de katten uit mijn woonomgeving gebruikten het als openbaar toilet. Ik heb nu katten schrikdraad en dat werkt werkelijk perfect. Ik voer ook de vogeltjes die in mijn woonomgeving [= landelijk gelegen] verblijven , met regelmaat zag ik dat de wilde katten die jagen in mijn woonomgeving vogeltjes vingen. Nu met het kattenschrikdraad is het over. Van mij mogen ze alle wilde katten afschieten.
Rippertje 15 January 2023
@ kaiser Zo werkt het niet lomperd , kom maar met bewijsmateriaal waar ik heb het gedaan en ik heb altijd nog bescherming van de wet . alleen bij een ernstig misdrijf en met toestemming van het OM mogen de persoonsgegevens vrij gegeven worden . veel sux6
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.