Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De belasting op vliegen moet omhoog

3.321 stemmen | Geplaatst op 12 januari 2023 | Website

Eens
64.3%
Oneens
35.7%

Reacties (42)

Zeeuwleeuw 12 January 2023
Natuurlijk! Héél veel omhoog! Het is van de zotte dat over eerste levensbehoefte drinkwater, maar ook over bijvoorbeeld gezonde voeding belasting betaald moet worden, maar op de uiterst vervuilende schadelijke brandstof kerosine voor vliegtuigen niet! Een vliegreisje naar Milan of Lissabon is vaak ook goedkoper dan met de trein naar Utrecht. En KLM en Schiphol worden vanouds met vele miljarden gemeenschapsgeld in stand gehouden. In deze tijd waarin het uiterst noodzakelijk is om de natuur en daarmee de leefbaarheid op deze prachtige aarde te beschermen tegen nóg meer afbraak, vervuiling en vernietiging is het uiterst noodzakelijk om vliegen zo veel mogelijk af te bouwen. Het is nergens voor nodig. de meeste zakengesprekken kunnen ook via skype en al die korte tripjes overal naar toe slaan nergens op. Wanneer mensen het zouden beperken tot een enkele keer een vakantie zou het nog enigszins acceptabel zijn, maar het is helemaal doorgeslagen en men wil nog steeds nóg meer vliegvelden, start- en landingsbanen en vliegverkeer, met alle vervuiling, lawaaioverlast en inbeslagname van landschap van dien. Dus gewoon vele malen minder vliegen en in het algemeen gewoon gezellig in eigen land of provincie een uitje hebben of vakantie houden. Het is hier zo ongelooflijk mooi en afwisselend, waarom zou je het ver weg zoeken?
Kaiser 12 January 2023
voor die mensen die willen vliegen maken die paar tientjes niets uit , verder helemaal eens met Zeeuwleeuw
Zeeuwleeuw 12 January 2023
Een paar tientjes verhoging heeft inderdaad geen of nauwelijks invloed om het vliegverkeer te beperken wanneer mensen honderden euro's aan een tripje uitgeven of duizenden euro's aan een vakantie.
dutchy71 12 January 2023
Begin eerst maar eens te zorgen dat Nederland geen giftige stoffen of producten niet meer toelaat van andere landen, En zet een stop onmiddellijk op de stookolie dit is het grootste vergif.
fiat124sport 12 January 2023
Nee natuurlijk niet. Belasten helpt toch niet en je gaat weer mensen armer maken. Stoppen met dat verbieden afschaffen en excuses geven. Stoppen met subsidies aan elektrische auto's geef dit aan armoede bestrijding. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin stop de verduurzaming voor 130 en stem slim in maart dit is de eerste stap om dit kabinet te laten vallen. Zo snel mogelijk zodat ook deze onzin zoals vliegen belasten stopt
fiat124sport 12 January 2023
Voor stookolie, benzine diesel. Je kan alles naar zonnepanelen of windmolens veranderen maar in de een die zit ook vol olie en die dingen worden ook geproduceerd en bij afbraak geeft het ook schadelijke stoffen om over de grond, dier en zicht schade nog maar te zwijgen
GinaHeynze 12 January 2023
De gebruiker laten betalen inderdaad en voorkomen dat er bij een calamiteit als corona miljarden gemeenschapsgeld ingepompt moeten worden.
Toon Poppe 12 January 2023
Je ouders zitten heerlijk hun oude dag te genieten onder de Spaanse zon , Pa en Ma hebben een A.O.W tje en een klein pensioentje en kunnen niet veel besteden maar redden zich daar. Een retourtje vliegen kopen zal er niet zo gauw inzitten om de familie te bezoeken. Jij zelf zeg zojuist " ja dat moet duurder worden ". Mooi mooi , je kan dan zelf waarschijnlijk ook minder vaak vliegen met je gezin, dit jaar 2023 zien wij een grote toename aan vakantie vierders in Nederland zelf om dat vliegen iets te duur is geworden ( keuze ). Het afgelopen jaar zijn duizenden reisgenoten terug naar huis gemoeten vanwege de hoeveelheid aan problemen op de luchthavens en veel mensen hebben die centjes niet terug gekregen ( weer pech ). De reeks aan maatregels zijn en worden te overtrokken zonder enige bewijsvoering en nog nog er zijn keuze`s, laat ik het zo zeggen : heb jij TATA staal nodig , heb jij JARA nodig, heb jij welke grote vervuilende fabriek nodig, juist .
Karel33 12 January 2023
Het zal wel weer een soort melkkoetje worden. Als regeringen echt zo voor het millieu zijn moeten ze het vliegen naar steden binnen europa die net zo goed per trein te bereiken zijn afschaffen. Maar dat doen ze niet, want schiphol waar miljarden heen gaan om het in stand te houden is belangrijker en die miljarden mag ghet volkk ophoesten door tickets te verhogen onder het mom: "beter voor het millieu" millieu heet in dit geval schatkist.
Peritum ? 12 January 2023
Boeit me niet, ik zwem, zoals ik al bij vorige stellingen van gelijke strekking heb vermeld. ‘ de Stelling ‘ gaat steeds meer op de Nederlandse tv lijken, herhaling na herhaling en het liefst tot vijftig jaren terug. Of zit ik nu bij ‘ terug kieke ‘ ?
wispelhuis 12 January 2023
Moet absoluut duurder worden. Zie het standpunt van @Zeeuwleeuw, daar ben ik het helemaal mee eens.
wispelhuis 12 January 2023
Ik had trouwens liever hier een stelling over gehad. Wát een schandaal! --- Chef oliegigant van emiraten voorzitter klimaatconferentie COP28 (zeelandnet.nl)
ierist 12 January 2023
Deze week zit de elite weer eens bij elkaar in Davos bij het WEF. Massaal met hun privevliegtuigen gekomen. Zolang dat allemaal kan, mag van mij die vliegtax ook wegblijven.
Mieppio 12 January 2023
Wat maakt dat nu uit of je meer gaat betalen, de uitstoot blijft het zelfde.
Mosk 12 January 2023
jaaaaa met 1000 procent omhoog. liever nog helemaal weg die rotzooi.
Ron625 12 January 2023
@Zeeuwleeuw, bijna helemaal met je eens. Maar waarom niet een even hoge belasting als op de brandstof voor onze auto? Voor het zakenleven maakt dat niet veel uit, en burgers kunnen net als vroeger op vakantie met de auto.
John Nijhuis 12 January 2023
misschien moeten ze gewoon eens stoppen met dat verdien model op een natuurlijk fenomeen en denken dat mensen iets te maken hebben met klimaatverandering
Fatsoen 12 January 2023
Eerst alles vrij geven en het kon niet op, dat krijg je met bestuurders, bedrijven en regering zonder toekomstvisie behalve geld verdienen. Pas als de wereld onleefbaar is geworden zal men erachter komen dat je geld niet kunt eten.
fiat124sport 12 January 2023
Zo is het John je kan alles belasten alles vergroenen maar het heeft 0 effect en wij zijn allemaal arm en leven in armoede omdat alles niet meer kan en mag. BELACHELIJK linkse onzin tijd voor een nieuw geluid zo snel mogelijk
Het Zeeuws geweten 12 January 2023
Het ontkennen van CO2 uitstaat als ernstig oorzaak voor de huidige klimaatveranderingen en aandragen dat de natuur toch wel zal veranderen is ontkennen van een groot probleem. Effecten van beperken CO2 uitstoot zijn bewezen effectief.
Tramper Kees 12 January 2023
Voor mensen die op vakantie gaan maakt een paar tientjes niks uit. Zeker niet omdat ze bij de plaatselijke horeca zo 50 euro op een avond kwijt bent. Beter is 50% taks erbij. EN besteden vermindering van broeikasgassen en CO2
tranceguy 12 January 2023
Lopen nog teveel domme schapen/slaven rond, ook hier weer zo te zien die TOTAAAL niet snappen wat er werkelijk aan de hand is en dat er geen enkel probleem is. Bovendien is belasting illegaal, het is gewoon een gift want de belastingdienst is een ambi. Nog nooit van gehoord zeker maar ga het maar opzoeken. Maar dat zal wel men wel weer niet gaan doen, te lui en teveel vertrouwen in de overheid zeker die ons gewoon kapotmaakt. Maar de waarheid komt gewoon boven. AFSCHAFFEN die handel dus want het is dus niet alleen illegaal, het is ook nergens voor nodig. Niks omhoog, er is namelijk geen probleem met het klimaat of stikstof of whatever de f. Wanneer gaan we het eens snappen???????
mystiek56 12 January 2023
Om het even plat te zeggen. Stompzinnige redeneringen. Alles omhoog qua prijs schijnt makkelijker te zijn dan omlaag. Alles moet duurder, gezonder en wat voor reden je ook maar kan verzinnen. Oja vergeet niet het milieu. We maken ons druk over sigaretten, alcohol, suikertax etc. De boeren flikkeren we ons land uit om huizen te bouwen.. Waarom maken we ons niet eens zo druk dat elke Nederlander de gelegenheid krijgt gezond te (vr)eten. Waarom moeten groenten en fruit zo duur zijn. Waarom t.o.v. andere landen stijgen de levensmiddelen bij ons abnormaal / Laten we ons daarom eens druk maken i.p.v. zon soort stelling lanceren, Maar dat schijnt niet in een bepaald straatje te plaatsen Het is nog steeds belachelijk btw op groenten en fruit. Zorg dat dit omlaag gaat qua prijs. En maak je dan eens druk over vliegen. Maak je eens druk waarom de btw niet omlaag gaat. B,T,W. verhogingen geven geen problemen bij de belasting dienst maar verlagingen moet je blijkbaar een universitaire opleiding voor gevolgd hebben. Gelukkig hebben we de voedselbank, daar krijgen we oud fruit en groente over de datum. Gelukkig zijn er nog vele vrijwilligers waar de overheid van kan profiteren en waardoor er niets verandert. We leren het nooit in dit land. Maar ja zoals Groen Links het met voorman Jesse Klaver heeft gezegd. De buitenlandse werknemers hebben dit land groot gemaakt. Je ziet het gevolg.
Peritum ? 12 January 2023
‘ De belastingen vliegen omhoog’ ? Jazeker’ maar of je met extra belastingen de co uitstoot beperkt bestrijd ik, slechts minder vliegen of helemaal niet scheelt een klein beetje over het geheel. Alles is een verdien model geworden, ook het milieu, maar problemen oplossen ho maar, er komen er alleen maar meer bij, dankzij de ‘ geschoolde’ bestuurders met dikke zware en tot de nok toe gevulde beurzen van belastinggeld
Mr. Bean 12 January 2023
laten ze maar eens gaan kijken in het Ruhrgebied in Duitsland etc., daar vind je uitstoot, om mensen die voor misschien 1 x per jaar op vakantie gaan de boel te verhogen is misselijk, ze willen zo de vluchten beperken, minder vluchten minder uitstoot, maar daardoor minder verdiensten, dus gaan straks de vliegreisaanbieders zogenaamde aanbiedingen doen anders gaan ze failliet ! cirkel rond maar wel inmiddels de staatskas gespekt
C.J. de Loof 12 January 2023
Past helemaal in het plaatje van het WEF, gesteund door terroristische clubs als Greenpeace en een stok om de hond te slaan: de grote CO2 leugen. Ik ga niet minder vliegen als een ticket een paar tientjes duurder wordt blijft altijd nog voordeliger dan een retourtje naar Amsterdam met de op "groene" stroom rijdende trein. Wel keer op keer verbaast dat zo veel mensen zich zonder enige moeite laten misleiden door het CO2 en milieu sprookje.
fapa 12 January 2023
vliegen is nog steeds efficiënt om bv 800 mensen naar 1 plaats te brengen. Met de auto naar zuid spanje ? hoeveel brandstof gaat er dan door? tolwegen , uitlaat gassen, overnachten en pech of bestolen te worden en misschien nog meer ellende . voor degene die het beter weten, elekrisch is gewoon GEEN optie
fiat124sport 12 January 2023
Zeeuws geweten heeft u nu al naar dat filmpje gekeken wij hebben als mens geen invloed op de klimaat verandering een paar 100 jaar geleden lag er op sommige plaatsen helemaal geen sneeuw of ijs. De natuur veranderd maar wij hebben er niks mee te maken. Ik ontken 100 procent de co onzin
Karel33 12 January 2023
Meten als de wind uit het oosten komt: Dan komt de door bruinkool verpeste lucht uit Polen en Duitsland binnen waarvan onze boeren de schuld krijgen en gedwongen worden hun bedrijf op te geven. Dan kunnen ze er huizen gaan zetten wat ook de bedoeling is. Den haag is goed bezig met EEN ding: Om Nederland naar de verdommenis te helpen. Hoogste tijd voor een rechtse regering en weg met de millieu knuffelaars die miljoenen kosten maar niets opleveren..
volijke 12 January 2023
Ik sluit me aan bij C.J.de Loof en Karel33 en de laatste reactie van fiat 124 sport. Zie wikipedia, de hoge middeleeuwen, de kleine ijstijd etc etc.
55Gerda 12 January 2023
Ze hadden beter een stelling kunnen nemen van belasting over energie te verlagen. Zover ik het weet zijn wij de enigste land in de eu die zoveel belasting betalen over energie.
fiat124sport 12 January 2023
Bedankt Volijke en ik hoop dat steeds meer mensen dit gaan doen 2023 is het jaar van nieuwe verkiezingen en een nieuw geluid. Het is klaar. Ik hoor die onzin nu al jaren lang laat het ook stoppen net als zure regen en de ozonlaag. Tijd voor goedkope zorg, geen klimaat gedram , betaalbaar leven . Dus stem slim geen vvd, d66, groen links of pvda.
CharLeeWillemsz 12 January 2023
Zal mij mn reet roesten, smartpiercings voor schaaktoernooien worden tegenwoordig gelukkig thuisbezorgd.
W.Melger 12 January 2023
Klimaatverandering? Dit zijn de feiten - Marcel Crok (lezing) https://youtu.be/IYVO30GnhtA
W. J. de Putter 12 January 2023
Ja, want het is van de zotte dat kerosine onbelast is. Terwijl de belasting op benzine ed. absurd veel is! Nee, want de gewone burger wordt weer gepakt, en de elite gaat ongestoord verder!
C.J. de Loof 12 January 2023
Altijd blij dat er nog mensen zijn die ook zien wat er echt aan de hand is, helaas hebben we te maken met een heleboel dom volk die precies reageren zoals van ze verwacht wordt en die gaan lekker mee in de leugens over milieu, CO2, klimaat verandering en juichen dus bijna op commando bij onzin als elektrische auto's, vliegtax , biologische troep, mindervlees eten enz enz, het gros van deze dwazen is niet te bekeren!
fiat124sport 12 January 2023
Ja CJ de Loof ik zie het al jarenlang.Daarom roep ik dit al jarenlang. Ik zeg geen onzin, ik verzin het niet het is een leugen en dat moet klaar zijn. Liefst zo snel mogelijk 55 procent is al genoeg als we maar een meerderheid hebben.
Edwin 993 12 January 2023
Goed plan, belasting omhoog op vliegen. Rotbeesten!!
C.J. de Loof 12 January 2023
@fiat124sport ja hoop doet leven, maar dan lees ik weer een paar reacties hier van hersenloze linkse stakkers en dan denk ik die meerderheid wordt heel lastig.....
CharLeeWillemsz 12 January 2023
Zo is t maar net de Loof! Altijd fijn reacties als de uwe, waar de intelligentie als t ware vanaf spat, te kunnen lezen.
urbanus 12 January 2023
Hebben jullie mijn filmpjes al gezien? https://www.youtube.com/watch?v=VB1xuQChFVM
the_street 13 January 2023
Maar dan op bijen óók ... ;)
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.