Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u een elektrische auto?

3.540 stemmen | Geplaatst op 9 januari 2023 | Website

Ja
4.7%
Nee
95.3%

Reacties (54)

fapa 09 January 2023
als ik elektrisch wil rijden ga ik wel neer de kermis
Ron625 09 January 2023
Waarom zou ik elektrisch moeten, of willen rijden? Zolang een elektrische auto 50% duurder is dan een benzine, is het onbetaalbaar. Voor die 50% kan ik heel veel keren tanken. Elektrisch rijden is niet schoner, alleen wordt de lucht nu op een centraal punt verontreinigd: Bij de centrale. Wanneer je echt schoner wilt rijden, dan moet je op lpg gaan rijden, alleen straft de overheid dit weer af met extra belastingen, de overheid wil dus niet dat we schoner rijden!
sooldleg 09 January 2023
Nee, helaas niet meer. Jaren geleden is hij overreden toen hij de weg overstak, door een benzineauto, die velen malen groter was. Zelfs de batterijen, waren niet meer te redden en ook aan het antennetje had ik niets meer aan.
onigo 09 January 2023
De stelling: Heeft u een elektrische auto? Ja heb er zelfs 3 zijn allen radiografisch bestuurbaar.
Zeeuwleeuw 09 January 2023
Wij hebben geen auto maar wanneer we er een zouden kopen zou het vanzelfsprekend een elektrische zijn. De gebruikelijke verbrandingsmotor stamt al van zo'n 130 jaar geleden en is weliswaar steeds verbeterd en aangepast, maar het principe is nog steeds hetzelfde. Veel mensen weten niet welke enorme voordelen elektrisch rijden heeft, zoals nauwelijks slijtage doordat er, in tegenstelling tot een verbrandingsmotor, alleen maar draaiende onderdelen zijn, daardoor amper onderhoud nodig, zeer weinig trillingen, ogenblikkelijk een enorm vermogen ter beschikking, zeer weinig geluid, wanneer je oplaadt op schone energie is het heel goed voor de natuur en de aarde en dus ook onze eigen leven, door het weinige geluid is het ook prettig voor de omgeving, het is erg goedkoop in gebruik in plaats van steeds weer voltanken met peperdure benzine of diesel. En het rijdt gewoon enorm fijn. Iedereen die ik ken die er een heeft wil nooit meer iets anders. Vanzelfsprekend dienen de accu's goed gerecycled te worden, maar dat geldt eigenlijk voor alle techniek en andere gebruiksvoorwerpen.
Kaiser 09 January 2023
nee, en die komt er ook niet, ben 75+ dus rij mijn auto op, en stop dan met rijden, ben niet van plan om als een oude sukkel rond te rijden .
wispelhuis 09 January 2023
Ik weet het. En dat is genoeg.
sooldleg 09 January 2023
O, ik zie het eigenlijk nu pas. Ze bedoelen met een elektrische auto, de vervanger voor de fossiele versie. Neee, die heb ik niet en die moet ik niet ook. Deel hierbij te volle de mening van @Kaiser en ander soortgelijken. Bovendien zie ik er helemaal niets in. Veel te veel nadelen..... Bv de stoelendans die zich afspeelt rondom de laadpalen ; het rendement met de huidige elektr prijs; het bereik en achteruitgang van de capaciteit mn. in de winter; de trekkracht met een caravan; Laadpalen in het buitenland; De hoge aanschafprijs (de huidige vrijstelling van wegenbelasting is ook maar tijdelijk); De oplaadstroom die helemaal niet groen is, althans zeker niet bewijsbaar; Het niet kunnen blussen wanneer het voertuig in brand komt te staan. Nee......laat mij maar voor de resterende jaren dat ik nog auto rij, m'n vertrouwde benzineslurpertje maar.........En......voor de idioten, die denken dat olie en benzine of diesel tot het verleden behoren.....helaas, ik zie nog geen tanks in een oorlogsgebied aan de laadpaal hangen en ook nog geen alternatief voor alle kunststoffen die we gebruiken (kijk alleen maar eens rond in je huis), waaraan olie aan te grondslag ligt.
Farmer. 09 January 2023
Ik heb wel een elektrische trein en die koester ik nog steeds. Een elektrische auto is voor het milieu en het klimaat natuurlijk niet verkeert. Hoewel de productie ook weer niet milieuvriendelijk is en de accu's vormen ook nog een probleem. Maar goed, ik ga er vanuit dat op de lange termijn de E-auto voor alles en iedereen beter is. Maar voorlopig blijf ik wel in mijn ouderwetse benzine auto doorrijden.
funnyric 09 January 2023
Ja ik heb er 1 en opladen met zonnepanelen is wel een vereiste anders heeft het weinig nut met de huidige stroomkosten. En Ron625 mag eerst zijn huiswerk eens gaan doen voordat hij deze onzin gaat plaatsen.
ierist 09 January 2023
Deze stelling is al vaker langs gekomen. Ik heb toen al wat feiten opgenoemd over elektrisch rijden en waarom het geen toekomst heeft en waarom het zeker niet beter voor het milieu is.
Karel33 09 January 2023
Electrisch schoon rijden? Ja. Maar de productie van die auto's plus de voor accu's benodigde grondstoffen zijn vervuilend en kosten veel levens. Voeg daarbij de rommel als ze gesloopt moeten worden dan maakt dat die zo geprezen electrische autos vervuilender dan de vertrouwde benzine auto. Daarbij nog de door de accu 's loodzware wagens die meer slijtage toebrengen aan het wegdek.
chielvd 09 January 2023
laat je niet gek maken met een elektrische auto want deze zijn minstens zo vervuilend als een brandstofauto. bovendien kan het elektrisciteitsnet het helemaal niet aan als we allemaal elektrisch zouden rijden
fiat124sport 09 January 2023
Alstublieft niet een auto is emotie voor mij en dat moet met benzine diesel of lpg. Geen schone schijn batterij en ik ben dat gestimuleer elke 10 minuten zat en dat het verplicht word via lease maatschappijen en dat de overheid een verbod op dit soort auto;s wil snap ik niet . Italie is al wakker nu moeten we er voor zorgen dat het linkse geluid gaat stoppen en daar kunt u ook een begin aan maken door met de eerste verkiezing in maart de juiste stem te maken, dus ook geen vvd die zijn zo links al wat . Tot slot stop de klimaat en stikstofonzin stop de onbetaalbare en onhaalbare verduurzaming, stem ze weg voor 130 en mocht dat niet duidelijk zijn voor benzine en diesel en lpg en ik ben heel blij dat het nog een heel groot percentage is die het niet heeft en laat dat zo blijven.
Fam B WenT 09 January 2023
Verstandiger zou zijn om eerst al het onroerend goed (huizen/ kantoren etc) elektrisch te maken, daarvoor zijn geen accu's nodig en dat is echt even voldoende voor de netcapaciteit. In de tussentijd kan de accu evolueren en het stroomnet aangepast worden zodat in een later stadium (over een jaar of 10) het wegverkeer met betere accu's of betere techniek (waterstof bijvoorbeeld) elektrisch kan worden gemaakt. Ook hebben netbeheerders dan de kans om het net aan te passen voor de gevraagde vermogens. Nu moet alles tegelijk erdoor gedramd worden, wat veel wrevel en chaos oplevert en qua netwerkcapaciteit helemaal niet kan. De energietransitie mist een gezonde supervisie, het is nu paniekvoetbal..
GeelHesje 09 January 2023
Electrische auto's zijn de meest vervuilende auto's die je kan krijgen: Reeds voordat een electrische auto ook maar 1 meter gereden heeft heeft hij (tijdens de productie ervan) reeds meer troep uitgestoten dan een benzine auto met meer dan een 100.000km op de teller. Door al die accu's is een electrische auto aan het einde van haar leven (dat veeeel korter is dan welke andere normale auto dan ook) gewoon puur chemisch afval geworden. Daarnaast gebruiken die dingen bij het opladen energie van zo'n 175 huizen tegelijk wat het elec netwerk dus niet hebben kan en die elec is per definitie grijs want groene energie bestaat niet. Vervolgens weegt een elec auto het dubbele van een normale auto dus oa meer slijtage van het asfalt en de banden. Als zo'n ding in brand vliegt blijkt hij niet te blussen te zijn en ze maken ook nog eens geen geluid tijdens rijden wat voor oa fietsers levensgevaarlijk is. Kortom: Die dingen zijn zeer slecht voor het millieu en het klimaat zwaar verstorend voor het elec netwerk en dan ook nog eens levensgevaarlijk in gebruik. Dus ik zeg: Verbieden die electrische auto's!
ehietahoarn 09 January 2023
@ Zeeuwleeuw. Toch weer knap van je dat je weer een heel stuk kan schrijven over de voordelen van een elektrische auto terwijl je er zelf geen hebt. Als je het hebt over de slijtage van een auto dan vergeet je gemakshalve wel dat een elektrische auto een stuk zwaarder is dan een brandstof auto. Meer gewicht betekent meer bandenslijtage waardoor er meer rubber in de natuur komt. Remmen doe je voornamelijk op de motor maar dit kan weer gevaarlijk zijn bij een glad wegdek door regen, sneeuw of ijzel. En ja, de meeste elektrische auto's hebben een stand waarmee je het remmen op de motor kan uitschakelen of verminderen maar dan belast je de remblokken weer meer. De techniek op het gebied van elektrisch rijden verandert op dit moment heel snel. Koop je nu een, veel te dure, elektrische auto dan is hij over twee jaar weer al ouderwets. Ik zou best elektrisch willen rijden maar voorlopig wacht ik nog even. Overigens zou ik bedrijfsmatig ook wel elektrische bestelbussen willen inzetten maar er is nog geen enkel model dat een trekgewicht heeft van 2500kg. Daar heeft onze overheid nog niet over nagedacht.
Peritum ? 09 January 2023
Ik rij al zo’n dertig jaar elektrisch, vier wielen maar mag niet op de snelweg. M’n rolstoel mag niet sneller dan 15 km. per uur ( kan wel maar ben dan niet meer verzekerd ) Dus heb ik een goede benzine auto als alternatief, die ik helemaal oprij en die zoals ik hem nu gebruik zeker nog twintig jaar meegaat .
GeelHesje 09 January 2023
En dan ben ik nog vergeten .... Voor de productie van die accu's worden zeer schaarse metalen gebruikt. Zo schaars dat het totaal onmogelijk is om ook maar 1/5de van alle normale auto's voor electrische te vervangen simpelweg omdat deze Aarde niet zoveel van die zeldzame metalen bezit. En het ontginnen van de grondstoffen voor die accu's is zeeer slecht voor het millieu en de mensen die het zware werk doen om die grondstoffen te ontginnen zijn heel erg vaak kinderen die door de giftigheid van die metalen niet bepaald oud gaan worden. Dus het rijden van een electrische auto is niet alleen millieu en klimaat technisch een Misdrijf het is ook menselijk gezien een Misdrijf en iedereen die zo'n door kinderslavernij gebouwde chemische afvalbak gebruikt is persoonlijk schuldig aan alle schade en gevolgen daarvan!
sissie johanna 09 January 2023
Daar ben ik het helemaal mee eens GeelHesje
Het Zeeuws geweten 09 January 2023
Een : Kia EV6 AWD Performance. Met veel plezier ! Wat een fijne auto !
Zeeuwleeuw 09 January 2023
Misschien moeten al die tegenstanders van elektrische auto's eens onder ogen durven zien dat zij zich volkomen hebben laten hersenspoelen door de almachtige meedogenloze en alles vernietigende olie-industrie.
chielvd 09 January 2023
zeeleeuw. en jij bent niet gehersenspoeld ?
Zeeuwleeuw 09 January 2023
@Het Zeeuws geweten, Dat is inderdaad een prachtige auto, vrij eigenzinnig en exclusief. En ik ga er vanuit dat het technisch ook wel dik in orde zal zijn. Ik zag er een tijdje geleden een op een parkeerplaats staan en ben toen gaan kijken wat voor auto het was, want ik kende hem niet. Ik kreeg aanvankelijk de indruk dat het een veel duurdere auto was van een merk dat vanouds alleen maar dure auto's maakt. En toen zag ik dat het deze Kia was.
fiat124sport 09 January 2023
Gehersenspoeld zeker niet. Ik wil iets wat al meer als 120 jaar goed is benzine diesel of lpg en met de huidige technieken is dit schoon al geef ik daar niet om want ik geloof niet in het klimaat of stikstofonzin of dat een oudere auto hier schuld aan is. Kijk naar ddr daar reden miljoenen 2 takts en daar zie je niks van terug. Ik heb zelf ook een oldtimer en weet je wat zelf zonder kat komt hij nagenoeg dicht bij een normale auto. Ja het ruikt iets meer maar dat vind ik lekker. Stop met dat brainwashen van verduurzaming , stikstof of elektrische auto want dat is klaar. Wil je een elektrische auto rijden dat is goed geen probleem mee maar dring het niet op of stel het als verplichting dat is niet goed. Dat zie ik als brainwashing. Ik kom op voor mijn bezit en ook voor mijn huidige auto want zelfs zou dat acherlijke verbod komen in 2035 mijn oudste is 50 jaar oud dus het zal mijn tijd wel duren. En mijn huidige is 14 jaar en perfect gelukkig dat de huidige auto;s zo'n goede kwaliteit zijn. Ik rijd op 98 en doe ook niet aan e10 rommel. Ieder zijn mening en wens maar dring het niet op.
Zeeuwleeuw 09 January 2023
@Fiatje, je schrijft hier al minstens 3 jaar elke dag, soms meermalen per dag, eindeloos hetzelfde riedeltje over je wens om 130 te mogen rijden, je weerstand tegen klimaataanpak en inperking stikstof, enz. En dan zeg je nu doodleuk: "Ieder zijn mening en wens maar dring het niet op." En een paar regels eerder schreef je ook al: "geen probleem mee maar dring het niet op".
fiat124sport 09 January 2023
Zeeuwleeuwtje ik doe dit omdat we een linkse overheid hebben die onzin verkondigd en ook een eu timmermans die onzin verkondigd. Ik ben me hier tegen aan het verzetten en accepteer dit niet. Dit beleid maakt alles kapot en ik hoop net als onze overheid dat dagelijks elke 10 minuten doet dat ik mensen kan inzien waar ze mee bezig zijn en dat ze juist moeten stemmen. Ik wil geen imigratie, ik wil geen klimaatbeleid en stikstof onzin dat onze boeren kapot maakt om land te pakken om de huizen te bouwen om alle mensen kwijt te kunnen. Ik wil geen windmolens ik wil geen zonneparken . Ik wil niet van het gas af en wil niet aan de elektrische auto. Dring het niet op . Klaar. Dat je dit niet inziet begrijp ik niet maar hoor je niet de hele dag verduurzaming, elektrische auto en in het nieuws niks anders. Puur brainwashen . Hopelijk berijk ik veel mensen die in het stemhokje de juiste stem maken zodat ik hier mee kan stoppen. Ik hoop het van harte en het is gewoon een vriendelijk verzet en ik respecteer ieders mening maar die onzin moet gewoon stoppen. We zien het aan alles je betaald je blauw de energie is niet meer te betalen enzovoort het werkt gewoon niet en is ONBETAALBAAR EN ZINLOOS
wijari 09 January 2023
Een oudere Ford C Max Automaat. En ja er word gereden op benzine. Waterstof is ook een goede brandstof maar dat schijnt niet zo aantrekkelijk te zijn Qua prijs of er aan te komen als brandstof.
dutchy71 10 January 2023
Wat de overheid allemaal wilt moet je toch een heel goed salaris hebben, Als je daar de gewone werkmens tegenover zet is dit eenvoudig gewoon niet te betalen, Voorlopig zie ik de gewone werkmens niet veel veranderen die zijn al blij dat ze elke maand rond komen.
BigF666 10 January 2023
ik wacht nog wel even op een waterstof versie......
ierist 10 January 2023
@zeeleeuw: misschien moet jij eens onder ogen zien dat jij je heb laten brainwashen door de groene lobby?
volijke 10 January 2023
Ik rijd voorlopig nog in mijn 12 jaar nieuwe VW Transporter highline 4WD biturbo, klinkt net zo mooi als Kia ev6 AWD, nadien koop ik wel weer een nieuwe tweedehands heel wat duurzamer!!
Het Zeeuws geweten 10 January 2023
Feit is dat een Fiat en een Kia in Zeeland over klei rijden. Klei die ooit de bodem was van de zee. En klei die ooit weer de bodem van de zee zal zijn. Inderdaad zal het "onze" tijd wel duren. Maar voor "onze" 3 kinderen niet. En voor onze achterkleinkinderen zal de hoge waterstand zeker een probleem geven om met een autootje over Zeeuwse klei te rijden. "Weet je nog" zeggen ze dan " onze opa ontkende dat de regering iets moest doen aan het klimaat en dat de klimaatverandering een probleem was, en wilde niets liever dan met zijn autootje ( op benzine notabene) 130 rijden".
Het Zeeuws geweten 10 January 2023
Ontkennen van klimaatproblemen en stemmen op partijen die dit ontkennen is onverantwoordelijk en egoïstisch voor onze kinderen en kleinkinderen.
Sparky 10 January 2023
Ik heb een Hybride en die bevalt prima.Die heb ik al 2 jaar.Mijn leeftijd 81 jaar.
ierist 10 January 2023
@Het Zeeuwse geweten: Daar is niks egoistisch aan. Het is gewoon een feit dat de mens weinig invloed heeft op het klimaat. Fiat124 heeft een paar dagen terug een informatief filmpje gedeeld, ik doe het nog eens: https://cafeweltschmerz.nl/videos/klimaatverandering-dit-zijn-de-feiten-marcel-crok-lezing/. Dit zijn de feiten, gedeeld onder vele onafhankelijke wetenschappers.
C.J. de Loof 10 January 2023
Er komt op den duur echt wel een alternatief voor verbrandingsmotoren maar dat gaat geen elektrisch worden, het is een mislukt project wat ze ons koste wat kost door onze strot duwen, de nadelen van elektrisch zijn enorm. Ondanks de brandstof prijzen blijf ik nog even door dieselen.
fiat124sport 10 January 2023
Laat ons toch niet een schuld probleem aanpraten over onze kinderen of kinderen die er naar komen ik heb zelf ook kinderen. Hou toch op met die prietpraat. De aarde doet wat hij wil en daar hebben wij niks mee te maken. Wees goed voor de natuur en de huidige stand van zaken is gewoon goed. Dump geen afval of dump geen plastiek in zee. . Marcel crok heeft gelijk kijk allemaal eens dat filmpje. Als je dit bekijkt zie je waarom ik altijd dit zeg. De schuld en sorry en excuses moeten stoppen het is tijd om wakker te worden.
Mieppio 10 January 2023
Ja want als de accu leeg is doet hij het niet meer
Karel33 10 January 2023
Dat het klimaat veranderd staat buiten kijf. Maar die verandering vind elke 12--13.000 jaar plaats--daar zijn bewijzen genoeg voor maar die willen de millieufreaks niet zien. Aan de verandering van klimaat is niets te doen--al die al genomen en nog te nemen maatregelen zijn weggwegooid geld. Kijk maar rond: Eilanden in de stille zuidzee zijn al verdwenen--landen raken af en toe overstroomd--zware stormen komen steeds vaker voor en ook daar kun je niets tegen doen. Grotere droogte perioden gevolgd door overmaat aan regen. De natuur laat zich niet regelen of bepraten. Als de polen smelten staat er 70 meter water op dit landje, daar helpen geen dijken meer. Doemdenker? Nee, realist.
J.L.G 10 January 2023
Waarvan zou ik deze van moeten betalen, subsidie is wel fijn maar dan moet je toch wel een flinke portemoney hebben om deze te mogen ontvangen, dus het komt er hier op neer dat weer alleen de rijke of de wat meer bedeelden een electriche auto kunnen rijden. Of je moet een dure lening aan waar de aasgieren ook weer profijt van hebben.
ierist 10 January 2023
Precies Karel33. We hebben net een periode van een paar honderd jaar achter de rug dat het relatief koud was. Deze periode noemen ze ook wel de kleine ijstijd. Daar komen we nu uit, dus logisch dat het warmer wordt. Ik stond een aantal jaren terug nog bij een gletsjer. Zoals bij zoveel gletsjers staan er van die bordjes hoe de situatie afgelopen 100 jaar is veranderd, namelijk terugtrekken van ijs. Wat ze niet laten zien is dat er in de middeleeuwen helemaal geen ijs op die plaats was.
Domoor 10 January 2023
120.000 mensen erbij in Nederland door migratie . (2022) Hoeveel CO2 geeft dat ?
GeelHesje 10 January 2023
@Het Zeeuws Geweten: Vooralsnog maken u en uw kinderen en uw kleinkinderen veel meer kans op een slavenleven in een totalitaire controlestaat waar de DDR en Noord Korea niks bij waren en zijn en waarbij niet alleen alles onder totalitaire digitale staatscontrole staat maar waarbij u uw hele leven niet verder van uw huis mag komen dan u 15 minuten lopen kan! Vergeet uberhaupt het bezitten van welk soort auto dan ook of enig ander vervoersmiddel of zelfs ook maar iets persoonlijks. De staat gaat dan zelfs tot in detail bepalen wat u nog wel en niet mag eten en drinken. Vrijheid privacy zelfsbeschikkingsrecht ... Het gaat allemaal de geschiedenisboeken in straks. "weet je nog dat we gewoon naar buiten de stad mochten en lekker naar het strand mochten? kijk zo zag dat er voeger uit. En kijk hier reden we nog gewoon auto naar overal waar we maar heen wilden. Vroeger was dat gewoon normaal." De kans op zo'n toekomst is voor u uw kinderen en uw kleinkinderen op dit moment vele malen groter dan dat u uw kinderen of kleinkinderen hier ooit natte voetjes gaan krijgen. Ik zeg u: U gaat zelfs wensen dat u natte voetjes kon en mocht krijgen want als de Staat het wil gaan u uw kinderen en uw kleinkinderen de zee nooit meer zien voelen of ruiken ook al woont u er maar een paar km vandaan! Ik verzin het niet: In Oxford zijn ze al heel hard bezig een dergelijke toekomst te bouwen voor alle ingezetenen: De 15 minuten smart-city "gevangenis" komt veel sneller dan u wil ook naar uw stad! En denk maar niet dat dat allemaal is om "het klimaat te redden" : https://dissident.one/2022/12/07/binnenkort-klimaat-lockdowns-en-de-15-minuten-stad-met-dank-aan-het-wef/
GeelHesje 10 January 2023
@Domoor: Dat is alleen maar door ademhalen 290kg pp per jaar. En dat keer 120.000 is 34,8 Miljoen kg CO2 per persoon per jaar door alleen maar ademhalen. Het is maar goed dat dat nog niet belast is he al denk ik dat het niet lang meer gaat duren voor we allemaal ademhalings belasting "mogen" gaan betalen. https://www.climategate.nl/2016/01/mensheid-ademt-40-maal-meer-co2-uit-dan-nederlandse-kolencentrales/
GeelHesje 10 January 2023
correctie : 34,8 Miljoen kg CO2 uitstoot per jaar door 120.000 alleen maar adenhalende immigranten.
sooldleg 10 January 2023
Ach, we weten nu inmiddels meer en meer, dat de CO2 uitstoot alleen maar gebruikt wordt als een excuus om een ander middel door te drukken. Zoiets komt bij een weldenkend mens steeds meer naar voren. Kijk nu maar weer naar de ontginning en winning van bruinkool in Duitsland. Vlak bij de Nederlandse grens en aangezien de CO2 uitstoot niet grensgebonden is, zullen enkele Nederlandse boeren dat wel weer moeten bekopen, omdat de "gemeten waarden" her en der wel weer te hoog zullen zijn in Nederland.
fapa 10 January 2023
ron 625, je bent de enigst die het echt snapt, het gaat gewoon om het geld, en voor de rest zakken vullen natuurlijk warmt de aarde op, tig duizenden jaren liepen hier ijsberen rond en waren er geen auto's . inmiddels hebben we betaald voor de ozon laag, zure regen , stikstof probleem( dat overigens aan onze landsgrenzen ophoud), .dat een auto's en vliegtuigen ( vergeet de boten niet ) hier een rolletje in spelen wil ik dan nog wel geloven.
DeWaarheid 10 January 2023
@zeeuwleeuw: je argument dat elektrisch rijden schoner en goedkoper is dan benzine/diesel klopt niet helemaal natuurlijk. Ten eerste is groene stroom een leugen van de bovenste plank als je kijkt hoe windmolens gemaakt worden en wat er bij komt kijken om ze te plaatsen en onderhouden op zee. Zonnepanelen kosten hectares aan landbouw en natuurgronden. Als molens en panelen niet meer genoeg opbrengen blijven we met hopen afval achter. Dan de kosten. Benzine en diesel zijn op zich niet duur, maar zo'n 80procent zijn accijnsen en belastingen! Als deze wegvallen doordat iedereen elektrisch gaat rijden loopt de overheid miljarden mis, dus zullen ze wel wat moois verzinnen om dit weer op dit via elektrische auto's te compenseren, dus uiteindelijk zal het niet goedkoper zijn dan op fossiele brandstof rijden.
GinaHeynze 10 January 2023
Het enige wat gevraagd wordt is of je in een elektrische auto rijdt ja of nee. Ik niet want mijn auto is nog te jong om weg te doen. Als ik daar aan toe bent komt er een elektrische.
C.J. de Loof 10 January 2023
Ja elektrische auto's laden met groene stroom??? laat me niet lachen!!! ik vaar regelmatig op de Noordzee en zie dan niet anders dan grote diesel aangedreven catamarans die af en aan varen naar de windmolenparken, overigens niet alleen als het park in aanbouw is hoor ! tel daar bij op dat het laden van accu's altijd een behoorlijk efficiency verlies hebben en zo zijn er nog ontelbare negatieve factoren waardoor elektrisch rijden in de huidige vorm geen toekomst heeft. Al deze flauwekul heeft maar 1 reden ..... geld! Ja het klimaat veranderd maar dat heeft niks met milieu of CO2 te maken ! en in het kader van Sire die zich nu met de polarisatie gaat bemoeien? natuurlijk mag je er anders over denken .... er zijn mensen die verkondigen dat 1+1 drie is en van mij mag dat hoor maar het natuurlijk wel fout!
GeelHesje 10 January 2023
@C.J. de Loof: En stel u eens voor dat u een grote vis bent die vanuit de noordelijke Noordzee naar het Kanaal wil zwemmen. Hoe gaan die palen van al die enorme windmolenparken op de Noordzee er voor zo'n vis uitzien onder water? Die vis is open (oceaan) water gewend en dan staan er ineens midden in het water mega veel rijen met palen! En daar komen dan ook nog eens al die kabels bij waar heel veel Volt doorheen gaat. Daar ga je als grote vis met je innerlijk kompas toch echt letterlijk de weg van kwijt raken lijkt mij! En dan heb ik het nog niet eens over de bouw werkzaamheden van al die palen de grond in rammen dat onder water tot heel ver een oorverdovend (ja zelfs permanent doof makend!) geluid voortbrengt. Goed voor het millieu allemaal he? Ohw wat zijn we toch weer liefhebbend voor deze Aarde en haar bewoners bezig met die windmolens op zee (die trouwens boven het water de ene na de andere vogel door midden hakken)!
C.J. de Loof 10 January 2023
@Geelhesje als je je meer in alle onzin gaat verdiepen hoe meer je erachter komt hoe waanzinnig we voor de gek worden gehouden, helaas lopen er nog te veel malloten rond die het allemaal voor zoet koek slikken. (ik noem geen namen) maar ze hebben een bord voor hun kop. Nou ja het zal mijn tijd wel duren!
GeelHesje 10 January 2023
@C.J. de Loof: Ik weet er (helaas) heel veel van :-( Maar ik noem het niet voor de gek houden. Het is met opzet en voorbedachte rade op grote schaal in georganiseerd verband liegen en bedriegen. En als dat nou alles was ... Het is ook nog met een doelstelling waar ze niet eerlijk voor uit komen lees strikt geheim willen houden en daarbij kunnen ze mensen (of dieren) levens enz helemaal niks schelen. Dat is wel iets anders een beetje voor de gek houden. En de mensen die het wel benoemen worden door hun weggezet als gevaarlijke gekken. Maar het is wel te bizar (en eigenlijk te eng) voor woorden dat al dat liegen en bedriegen ze nog goed afgaat ook.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.