Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen bij POV over druk op huizenmarkt in Vlissingen

Zorgen bij POV over druk op huizenmarkt in Vlissingen

VLISSINGEN - De POV-fractie wil weten hoe het kan dat het aantal inwoners van Vlissingen afneemt, terwijl de druk op de woningmarkt alleen maar groeit.

Ze maakt zich op meerdere vlakken zorgen over het huisvestingsbeleid. De POV is bijvoorbeeld al jaren bezig met het ABC-complex waar veel onrust is onder de oudere bewoners en wil vaart maken met het wonen boven winkels.

Middengebied

Bovendien zijn er zorgen over de niet--geregistreerde inwoners. “Veel kleinere woningen in het Middengebied, maar ook elders in de gemeente, worden eigendom van buitenlanders en niet als vaste woonplek gebruikt”, schrijven de twee fractieleden van de POV. “Soms gaat het om toerisme, meestal om arbeidsmigranten.”

Huisvesten

De POV wil arbeidsmigranten op fatsoenlijke wijze huisvesten en de woningen in de stad daarvoor niet gebruiken. In een aantal delen van Vlissingen geldt de zogenaamde 5-procentsregeling. Daar mag niet meer dan vijf procent van het aantal woningen worden verhuurd aan arbeidsmigranten.

Bulgaren

De POV zegt dat er ondanks die regeling nog veel problemen zijn in sommige wijken. Zo zou een groep van veertig Bulgaren een aantal weken in de Scheldestraat hebben gewoond en voor veel overlast hebben gezorgd.

De POV wil weten of het college van burgemeester en wethouders de norm handhaaft en hoe. Ook vraagt ze of het college illegale bewoning in beeld heeft en om een schatting van het aantal arbeidsmigranten dat in Vlissingen woont en werkt. De partij vindt het bovendien vreemd dat er parkeervergunningen voor de duur van één jaar zijn uitgegeven voor bewoners met auto’s met buitenlandse kentekens.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

mystiek56 1 maand geleden
Waar maken we ons druk om in Zeeland. De bewoners van Zeeland staan gewoon op een lijst voor een huurwoning. Soms één jaar soms meerdere. Maakt niet uit. De gekozen politici hebben alleen maar belang bij meer toerisme en meer bouw van vakantie woningen. Die schieten uit de grond. De gewone man kan wachten op sociale woning bouw. Ehhh Sociale woningbouw is dat dat even schrikken. Niet vloeken in de kerk. er moeten eerst vakantie woningen neer gezet worden liefst van 2 a 3 ton. Ruimte in over vloed. Gemeenten kunnen hun potjes weer aanvullen. Laat de kinderen van de bewoners maar wachten of anders trekken ze toch de provincie uit. Ben ik pessimistisch of valt het mij steeds meer op dat er gekke dingen gebeuren in ons land. De mensen die gekozen zijn in de politiek mogen zich best eens wat meer bezig houden met de eigen bewoners. Volgens mij worden die steeds meer vergeten. Je kan beter uit het Buitenland komen dan is er economisch belang en zo zie je . Het gaat alleen maar om de centjes en sociaal , ? Eens wat doen aan de lange wachttijd op een wonig daar zou de heren politici , overigens ook de vrouwen zich eens wat meer mee bezig houden.
wvberend 1 maand geleden
Het is een zootje bij de gemeente Vlissingen alleen maar praten en er gebeurd verder niets.

Meer uit Vlissingen

Toneelvereniging St. Joseph stelt voorstellingen uit

OUD VOSSEMEER - Toneelvereniging St. Joseph, Oud Vossemeer, stelt de geplande voorstellingen uit.

2 uur geleden
'Nu doorpakken voor ondergrondse lijn bij Krabbendijke'

KRABBENDIJKE - De 380kV-hoogspanningslijn die bij Krabbendijke onder de grond wordt gelegd komt nog iets noordelijker van het dorp te liggen dan al de bedoeling was. “De kabels gaan de grond in ter hoogte van de huidige lijn”, vertelt wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal. “Daarmee doen we het maximale om aan ieders belangen te voldoen.”

2 uur geleden
Politie blij met opsporingscijfers, maar bezorgd over cybercriminaliteit

MIDDELBURG - De politiecapaciteit staat onder druk. Toch lukt het de Zeeuwse eenheid relatief veel overvallen, straatroven en woninginbraken op te lossen, zegt plaatsvervangend districtschef Okke van Gelderen van de Zeeuwse politie. Agenten zijn daarnaast steeds meer bezig met cybercrime. In de landelijke Week van de Veiligheid, die maandag 5 oktober begint, vraagt het korps hiervoor aandacht.De laatste twaalf maanden zijn in Zeeland 72 procent van de overvallen, 54 procent van de straatroven en 17,5 procent van de woninginbraken opgelost, vertelt Van Gelderen. “Dat zijn hoge percentages als je kijkt naar vergelijkbare regio’s, zoals Drenthe, Friesland en Overijssel. Als je vijf procent van de inbraken oplost, heb je het al goed gedaan.”

4 uur geleden
Middelburg krijgt portretten oud-bestuurders Schorer in bruikleen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg krijgt een portret van Johan Schorer (1650-1705) en zijn vrouw Maria Schorer-Steengracht (1658-1683) in bruikleen.

4 uur geleden
WOZ-waarde: Tholen hoort tot de de goedkoopste gemeenten van Nederland'

De gemiddelde WOZ-waarde stijgt voor de vijfde jaar op een rij. Op 1 januari 2020 was de gemiddelde landelijke WOZ-waarde 8,9 procent hoger dan een jaar ervoor. In Tholen is de stijging aanzienlijk lager. Wethouder Peter Hoek legt uit.

5 uur geleden
Kleine overtredingen bij controle op Eindewege en De Poel

GOES - De gemeente Goes, politie, Belastingdienst en de RUD Zeeland hebben donderdag een handhavingscontrole gehouden bij twee bedrijven op het bedrijventerrein Eindewege en twee organisaties op De Poel.

6 uur geleden
Wanden Jeugdhoeve behangen met foto's van 's-Heerenhoek

‘s-HEERENHOEK - De gemeente Borsele is op zoek naar oude zwart-witfoto’s van ‘s-Heerenhoek en zijn inwoners.

6 uur geleden