Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

vrijdag 19 april 2024
Editie: NL & Wereld | Zeeland
Omroep Zeeland open_in_new GOES bereikt bekerfinale na moeizame tweede helft in Vught

GOES heeft de finale van de districtsbeker bereikt. Aanvoerder Daniël Wissel legde met twee rake vrije trappen het fundament voor de 2-4 zege op tweedeklasser Zwaluw VFC uit Vught, dat het hoger spelende GOES na rust het vuur aan de schenen legde.

7 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Raad Middelburg stemt in met mogelijke bouw 50 woningen in Cleene Hooge

In het gebied in weidegebied De Cleene Hooge ten westen van Middelburg mogen naast het al geplande nieuwe asielzoekerscentrum (azc) ook vijftig woningen worden gebouwd. Het grootste stuk van het westelijke deel van het gebied dat nu nog nog eigendom van de gemeente is, moet worden verkocht aan of geruild worden met natuurorganisaties of biologische boeren. Dat heeft de gemeenteraad donderavond besloten.

7 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Groen licht voor 40 tot 50 woningen Cleene Hooge, maar raad steekt stokje voor verdere woningbouw

De komende jaren worden er veertig tot vijftig woningen gebouwd in de Cleene Hooge. Dat heeft de gemeenteraad van Middelburg besloten. Om verdere woningbouw in de toekomst te voorkomen, verkoopt of ruilt de gemeente een groot deel van de resterende grond. Een mogelijk verlies neemt de raad op de koop toe.

8 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new ‘Het is belangrijk dat je een goede combinatie van producten eet’

Judith Pilger van Zeeuws Gezond uit Zierikzee heeft een missie: mensen kennis laten maken met de kracht van natuurvoeding en een gezonde leefstijl. Dat doet ze door samen met Heleen Allemekinders van Het Huis voor Levenskracht uit Burgh-Haamstede cursussen te verzorgen.

8 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Gemeenteraad Bergen op Zoom zoekt aansluiting bij Zeeuwse spoorlobby: 'Samen sterker'

"We willen bij NS en ProRail nét iets meer voor elkaar krijgen. Want alleen ben je maar allen." Daarom wil PvdA/GroenLinks aansluiting bij de Zeeuwse lobby voor betere spoorverbindingen. Dat zegt het Bergse raadslid Yusuf Kaplan. Het voorstel van zijn fractie krijgt donderdagavond unanieme steun in de gemeenteraad van Bergen op Zoom.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gestolen auto's gevonden bij integrale controle gemeente Veere

VEERE - Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond er dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. Er werden onder andere twee gestolen auto's gevonden.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Weerbaarheidavond tegen Cybercrime druk bezocht

VLISSINGEN – De Walcherse gemeentes hebben in samenwerking met diverse organisaties woensdagavond een avond gehouden over de weerbaarheid van bedrijven met betrekking tot Cybercrime. Ewout Genemans had de leiding.

8 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Nog steeds koeien vermist in Hulst

HULST – Nog steeds worden er enkele koeien vermist in Hulst. De politie roept op om 0900-8844 te bellen bij het zien van de dieren.

9 uur geleden
HV Zeeland open_in_new Gewonde bij ongeval met scooter Goes

GOES – Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

9 uur geleden
Omroep Zeeland open_in_new Drukte bij informatiebijeenkomst over plannen voor azc in Terneuzen; 'Niemand kon mij te woord staan'

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil in het voormalig Neckermann-gebouw aan de Handelspoort in Terneuzen een regionale opvanglocatie realiseren. Het college van B&W wil hier aan meewerken, voor de komende tien jaar. Dit ligt op 11 juni voor aan de gemeenteraad, maar de inwoners werden vanavond alvast geïnformeerd over de plannen in het desbetreffende pand.

9 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Artiesten trakteren op live muziek tijdens Record Store Day

In nagenoeg de hele wereld zetten artiesten zaterdag platenzaken in het zonnetje met een gratis optreden. In Nederland worden 64 platenzaken door artiesten bezocht voor een gratis optreden en/of signeersessie. In West-Brabant zijn er vijf plaatsen waar live optredens zijn.

10 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Eropuit: dit is er dit weekend te doen in Bergen op Zoom

Gratis naar optredens, whisky proeven of een middag met de kinderen op pad? In het weekend van 19, 20 en 21 april is er van alles te doen in Bergen op Zoom. Bekijk hier onze uittips.

10 uur geleden
Internetbode Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

10 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Vier mannen de cel in voor beramen van overval

De rechtbank in Middelburg heeft donderdag vier mannen, die verdacht werden van het voorbereiden van een diefstal met geweld, veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf tot en met dertig maanden.

11 uur geleden
PZC schouwen-duiveland open_in_new Record Store Day! 5 x uittips in Middelburg [19 - 21 april]

Dit weekend staat voor Middelburg in het teken van Record Store Day. Of wat dacht je van een wijncabaret met wijnproeverij? Je kunt het allemaal dit weekend beleven in Middelburg. Bekijk snel onze vijf uittips!

12 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Brabants zwemtalent triomfeert op internationaal podium, maar worstelt met eigen lichaam: ‘Er zit altijd angst’

,,Ik heb mijn lichaam nodig om te functioneren.” Voor een topsporter is dit een bekende slagzin. Zo ook voor het West-Brabantse zwemtalent Steijn Louter. Het lichaam van de schoolslagspecialist laat hem de laatste tijd in de steek. En dat na een topjaar.

13 uur geleden
PZC Tholen open_in_new Wil jij ook een groen dak? Bergen op Zoom trekt er komende jaren een ton voor uit

BERGEN OP ZOOM - Wil jij ook een groen dak op je tuinhuis of wil je een geveltuin? Bergen op Zoom stelt vier jaar op rij 100.000 euro beschikbaar. Wie siergrassen of sedum aanlegt, kan 27,50 euro subsidie per vierkante meter krijgen.

14 uur geleden
Internetbode Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

14 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Informatiemanager CoPI

Word jij onze nieuwe Informatiemanager? In deze functie zorg jij er tijdens een crisis voor dat alle hulpdiensten voorzien worden van de belangrijkste informatie. Zo kan je bijdrage aan een veiliger Zeeland naast je fulltime baan. Hoe? Samantha Strooband is Informatiemanager in Zeeuws-Vlaanderen én werkt fulltime. Lees haar verhaal en solliciteer!

15 uur geleden
Internetbode 'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

15 uur geleden
Internetbode Tholen doet weer mee aan NK en ZK Tegelwippen

THOLEN - De gemeente Tholen doet ook dit jaar weer mee met de vijfde editie van het Nederlandse en Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Samen met inwoners en bedrijven gaan ze hun best doen om minimaal hetzelfde resultaat als in 2023 te behalen. Dat was landelijk de 18e plaats in de categorie kleine gemeenten en de 2e plaats in Zeeland.

18 uur geleden
Internetbode Zoektocht naar Romeins Zeeland zet volgende stap: bodemscan op strand Oranjezon

VROUWENPOLDER - Op vrijdag 26 april wordt op het strand Oranjezon bij Vrouwenpolder een archeologische bodemscan uitgevoerd. Het is de volgende stap in de zoektocht naar het Romeins vlootstation, dat daar mogelijk gelegen heeft. Het betreft een testonderzoek, niet eerder uitgevoerd op de Zeeuwse stranden.

18 uur geleden
Zeeland Veilig open_in_new Geen stroom! Wat nu?

Delen van Zeeland werden woensdag getroffen door stroomstoringen. Binnen enkele uren waren deze opgelost. Maar wat als ze langer hadden geduurd?

19 uur geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Grote brandweeroefening sluizencomplex Hansweert

“Elk weer is brandweer!”. Dit zei Clustercommandant Gert Mulder gisteren tijdens de grote brandweeroefening bij het sluizencomplex Hansweert. Na de regen, onweer en hagel begon de oefening. Ruim 60 collega's waren aanwezig. Dit gebeurde er...

2 dagen geleden
Zeeland Veilig open_in_new ‘Het geld is aantrekkelijk, maar het is het niet waard’

Het begrip uithalers wordt steeds bekender en vaker gebruikt. Voor Eric Nagelkerke is het bijna dagelijkse kost. Hij is teamchef bij de Zeehavenpolitie. Hij vertelt over zijn werk.

2 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new Vruchtbare samenwerking: ‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’

‘Een veilig plan op papier, maar vooral een veilige wijk in de praktijk’. Goese wijk Aria opent deuren voor samenwerking tussen Veiligheidsregio Zeeland en bouwbedrijf Fraanje.Hoe is hier naar veiligheid in en om het huis gekeken?

3 weken geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Samenwerking in Goese wijk

Een gasleiding onder de wijk Aria in Goes. Kun je wel veilig bouwen en wonen in de buurt van zo’n gasleiding? En hoe dan? De gemeente Goes koppelde Wieland aan Henk, specialist omgevingsveiligheid bij VRZ.

3 weken geleden
Zeeland Veilig open_in_new 'Kraanwater is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën'

Liane Stork is dagelijks bezig met het drinkwater in Zeeland. Ze vertelt wat je kunt doen als er plots geen water meer uit je kraan komt en ze geeft een huishoudelijke tip voor als je terugkomt van vakantie. 

1 maand geleden
Veiligheidsregio Zeeland open_in_new Internationale vrouwendag

De brandweer een mannenwereld? Zeker niet! Ook vrouwen zijn meer dan welkom. Wij interviewden 3 van onze brandweervrouwen over hoe zij het vinden bij Brandweer Zeeland. 

1 maand geleden
PZC walcheren open_in_new Vijf jaar lang vocht SGP-er Harold van de Velde voor een betere beloning van Statenleden. ‘Ik ben blij dat die er nu komt’

Het Zeeuwse SGP-Statenlid Harold van de Velde vocht vijf jaar lang voor een hogere vergoeding voor Statenleden. Afgelopen vrijdag ging de ministerraad akkoord. ,,Een mijlpaal! Ik ben ontzettend blij.”

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new De Sasse Ventjes proberen al 44 jaar overal de lol van in te zien

De Rubriek ‘De Agenda’ gaat over mensen achter evenementen. Deze keer over Carnavalsstichting De Ventjes uit Sas van Gent. Deze club viert zaterdag in bouwlocatie de Leutfabriek haar 44-jarig jubileum.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Feestelijke opening nieuwe Aldi bij Vlissings stadshart nadert

Bijna drie maanden later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar de opening van de nieuwe Aldi bij de Spuikom in Vlissingen is in zicht. Vrijdag 10 maart gaan de deuren open.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Polderliefhebber prijst zich gelukkig

Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new De kou is uit de lucht, het regent hattricks

Waar de gerenommeerde Zeeuwse doelpuntenmakers vorige week allemaal nog een beetje warm moesten draaien, was daar deze week absoluut geen sprake van. Net als het weer steeg ook het kwik van ons PZC-topscorersklassement deze week gestaag.

1 jaar geleden
PZC walcheren open_in_new Bouw extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem kan niet sneller

Nee, het kan écht niet sneller. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) zien geen enkele mogelijkheid om de bouw van de extra beveiligde gevangenis en rechtbank bij Ritthem sneller te kunnen aanbesteden. Europese regels staan in de weg.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Goes vecht zich tegen Zwaluwen naar punt

Na een kortdurende sterke beginfase moest Goes zaterdag de mouwen opstropen. Meer dan een 1-1-gelijkspel zat er niet in tegen Zwaluwen.

1 jaar geleden
PZC zeeuws-vlaanderen open_in_new Hoek zet zichzelf te kijk tegen GVVV: ‘Zo ga je geen enkele wedstrijd winnen’

Na een ontluisterende eerste helft tegen koploper GVVV zocht Hoek met een kansloze 4-0-achterstand en gebogen hoofd de kleedkamer op. Niet eerder dit seizoen waren de Zeeuws-Vlamingen voor eigen publiek zo te kijk gezet als in die eerste drie kwartier.

1 jaar geleden
PZC bevelanden open_in_new Kloetinge is Kloetinge niet in de schaduw van de Kuip

Een tik op de kin. Kloetinge leed zaterdag in Rotterdam een pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord, maar de tweede verliespartij in de vierde divisie werd met opgeheven hoofd geïncasseerd. ,,Ik heb nu al weer zin in volgende week’’, zei trainer Jurriaan van Poelje.

1 jaar geleden