Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raymond helpt Equimio aan een nieuwe tipi

Raymond helpt Equimio aan een nieuwe tipi

SINT-ANNALAND - De tipi op het terrein van Equimio in Sint-Annaland heeft zijn beste tijd gehad. Sterker nog, hij lekt aan alle kanten. Tholenaar Raymond Thepass (45) is vastbesloten om de flinke zak geld die nodig is voor de aanschaf van een nieuwe tent bijeen te harken: “De kindjes verdienen het om in de winter vooral veilig en lekker warm bij de stoof te zitten met een bak chocolademelk.” Middels een crowdfundingsactie hoopt hij dat er daadwerkelijk een nieuw tipi gekocht kan worden voor Equimio.

Raymond Thepass is 45 jaar en werkt als engineer bij SABIC in Bergen op Zoom. Enkele jaren geleden kocht hij een boerderij in Oud-Vossemeer. Hij houdt van fietsen, klussen, de paljas uithangen en investeren in vastgoed om zodoende een passief inkomen te genereren waardoor hij meer kunt doen voor zijn omgeving. Dat vindt Raymond namelijk erg belangrijk. Momenteel zet hij zich in voor zorgboerderij Equimio. “Onze dochter Vajèn is acht jaar en volgt speciaal onderwijs aan de Kornalijn in Bergen op Zoom. Ze komt graag bij de zorgboerderij en wij denken dat Equimio een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Vajèn op sociaal emotioneel vlak. Ze gedijt goed bij EquiMio en dat maakt mij blij. Fijn dat er zulke mensen zijn. Dit is een hele andere wereld dan waarin ik ben opgegroeid, het is hartverwarmend als je de kindjes daar ziet spelen en zijn wie ze zijn zonder dat er een oordeel over ze geveld wordt.” 

Raymond is duidelijk enthousiast over en betrokken bij de Stallandse zorgboerderij. De tipi op de boerderij speelt er een belangrijke rol. “De tipi is in de winter een gezellig onderkomen voor de kindjes en jong volwassenen. In de zomer is het een sauna. Helaas heeft de tipi heeft zijn beste tijd gehad en lekt hij aan alle kanten. “Van een aantal kindjes heb ik gehoord dat zij erg gehecht zijn aan de tipi. Ze verdienen het om in de winter vooral veilig en lekker warm bij de stoof te zitten met een bak chocolade melk met enorm veel slagroom, zodat er weer veel mooie herinneringen ontstaan.”

Raymond had het idee om de actie als verrassing voor Equimio te houden, maar dat is niet gelukt. “Er zijn al heel wat berichtjes van dankbaarheid heen en weer gegaan en dat is voor mij waar ik het voor doe. We zijn nu ook bezig om de stichting erbij te betrekken zodat het voor bedrijven makkelijker is om een bijdrage te leveren. Er is namelijk een flinke som geld mee gemoeid. Alles bij elkaar, dus met binnendoek, vervoer en opzetten komt het op een kostenpost van 8378,28 euro. Een groot bedrag voor een nog groter gebaar en dankbaarheid”, zegt Raymond die hoopt dat veel mensen een bijdrage willen leveren. “Niet omdat het moet, maar omdat je er warm van wordt.” Op de vraag wat er gebeurt er als hij het geld niet bijeen krijgt, heeft hij een duidelijk antwoord: “Dit soort vragen stel ik mijzelf niet. Als ik iets wil bereiken, dan prik ik mijn doel en hoe mijn pad gaat lopen dat zie ik onderweg wel. Wij gaan gewoon ruim over het doel heen, zodat we de tipi kunnen aanschaffen die brandvertragend is, maar dat moeten we nog even door”, zegt hij monter. U kunt een donatie doen via https://gofund.me/a834d7de. Bedrijven kunnen met het oog op de ANBI status doneren via https://geefmensendekans.jimdofree.com/activiteiten/steun-equimio-voor-een-nieuwe-tipi-tent

Meer uit Tholen

Tholensebrug vanaf woensdagavond enkele uren dicht vanwege spoedreparatie

THOLEN - De Tholensebrug is vanaf woensdag tot en met donderdag gesloten voor verkeer. Dit komt door een spoedreparatie.

9 minuten geleden
Groepje Tholenaren beklimt Franse berg voor strijd tegen MS

THOLEN - Een groepje mensen uit (onder meer) Tholen heeft maandag de Franse berg Mont Ventoux beklommen. Hiermee wilde zij geld ophalen voor de strijd tegen MS. Dit deden zij onder de naam klimmen voor Ria en Denise. De twee dames kampen zelf met deze ziekte.

20 uur geleden
Op de werkvloer bij Bas en Delano: 'Je moet je aandacht goed bij je werk houden'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Bas Maas en Delano van Hassel. 

1 dag geleden
Lente 2023 was de op twee na natste sinds 1906

THOLEN - De lente van 2023 was kletsnat. Er viel gemiddeld over het land 226 mm tegen 154 normaal, meldt Rico Schröder van Weeronline. Alleen in 1993 en 1979 was de lente nog natter. Wat betreft temperatuur en zonneschijn was de lente gemiddeld redelijk normaal. De gemiddelde temperatuur in De Bilt bedraagt 9,7 graden tegen 9,9 normaal en de zon scheen 560 uur tegen 565 gebruikelijk.

2 dagen geleden
Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

3 dagen geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

3 dagen geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

3 dagen geleden