Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
helma hoek

probeerseltje

de zon kaatst op het ijs

6 reacties

Piet 06 January 2010
Misschien moet je zoiets krapper belichten; de reflecties zijn overstraald. Best de moeite waard om het nog eens te proberen.
Nero 06 January 2010
Ja zeker krapper belichten probeer een correctie van - 2 LW. maar ook als de belichting goed is betekend dat nog niet dat het een goede foto wordt. Probeer in elk geval wat meer met de comositie te doen dan hier het geval is want deze compositie is nogal vormloos. Kijk of je in de reflecties een patroon of een vorm kunt ondekken door je eigen positie te varieren (hoger, lager, links of rechts) Zeker als je varieert met je eigen positie zul je ontdekken dat de reflecties zelf ook veranderen en met wat experimenteren en wat geluk vind je de ideale compositie.
kees 06 January 2010
het lijkt wel gewoon (vloeibaar) water, pas als je goed kijkt zie je dat het ijs is. ik zou idd net al wat piet en nero zeggen je sluitertijd verkorten, (of je iso omlaag maar of dat werkt weet ik niet precies) groet kees
helma 06 January 2010
bedankt voor de reacties.. wellicht dat een andere camera verstandig is aan te schaffen ik fotografeer nu met een digitale met een behoorlijk zoombereik en ik zal eens gaan zoeken of ik diverse zaken los in kan stellen..
Piet 07 January 2010
Iets met de sluitertijd of diafragma veranderen levert niets op, omdat de camera dat zelf weer compenseert. Alleen + en - beinvloeden het resultaat. Nog maar eens goed het boekje doorkijken.
kees 07 January 2010
das niet helemaal waar piet, als je camera op a of t staat dan wel maar als hij op de M stand staat is dat wel het geval door een kortere sluitertijd wordt de sensor minder lang belicht en zal de foto donkerder worden.