Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 1
Arja

Is dit een vogelnest of een heksenbezem?

Ja,grapjassen ik weet het al het is een echte takkefoto.Takke zijn niet scherp klopt want er zitte geen dorens aan.(ha,ha,ha).Maar het gaat om de vraag.Serieus!!!

4 reacties

dhr. W.M van Sparrentak (Vrouwenpolder) 25 May 2008
De Foto toont een nest van de Ekster. HIj houdt van hoog zitten, brede Uitkijk In het scherm van hout bij mij zit er ook een paartje. Concurentie kan de Ekster slecht verdragen. Duiven en Merels worden achterna gezeten en krijgen een corrigerende pik.
Piet 25 May 2008
In mijn herinnering moet ik erg ver terug, om op te roepen, wat het verschil is, tussen een kraaien en een ekster nest. Ik weet het niet meer voor 100% zeker, maar volgens mij, bouwen eksters een nest met een dak, en een opening opzij. Dit lijkt mij typisch een kraaien, of eventueel een kauwennest. Het zou ook een nog niet af eksternest kunnen zijn. Gewoon in de gaten houden, dan zul je wel zien hoe het verder gaat.
Arja 25 May 2008
Dank u,voor de reactie.Nest van Eksters zou best kunnen,ze zitten ook daar in de buurt.Ik word in twijfel gebracht door de kleine takjes,die een heksenbezem kenmerken.Mijn twijfel wordt versterkt door op Google te zoeken naar"Heksenbezem".Daar kwam ik nl.Wikipedia.org/wiki/Heksenbezem tegen en bij raadpleging,zag ik op hun foto een vogelnest en een heksenbezem.Slechts verwarring voor mij,vandaar mijn vraag.
sasas 28 May 2008
rtertuiukj