Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 3
Otto Vosveld

Luchtwachttoren in Nieuw-Namen.

Luchtwachttorens werden in de tweede wereldoorlog door de Duitsers gebruikt als uitkijktoren. In Zeeuws-Vlaanderen zijn er nog twee bewaard gebleven, een in Koewacht en een in Nieuw-Namen.

9 reacties

Elvira Taelman 30 September 2009
Mooi en interessant. Nog nooit van dichtbij gezien, ik ga toch eens kijken!
Mia van den Berg 30 September 2009
Een mooie foto, zou deze foto ook op www.oorlogsmusea.nl geplaatst mogen worden? Als je kontact op wil nemen [email protected] Ben in Koewacht geweest maar daar stond hij op particulier terrein helaas.
eddy axel 30 September 2009
Hoi otto leuk dat je deze op de foto gezet hebt ik ken de toren heel goed (buitenkant dan ) heb tot mijn 17e jaar op nieuw-namen ( de kouter ) gewoond als ik bij mijn opa en oma kwam daar stond hij eigenlijk in de straat mijn vader is er vroeger wel in geweest net als in de bunker die er naast staat (of stond ) ben er al lang niet meer geweest maar heel leuk dit toch weer terug te zien bedankt
piet grim 30 September 2009
Leuke foto ,Otto bij Borssele stond er vroeger ook een,is afgebroken
walter 30 September 2009
Otto deze torens zijn na de oorlog gebouwd.Tussen 1951 en 1955.,ik weet het omdat ik de toren van Koewacht in mijn schooltijd in de jaren 1948 tot 1955 heb op zien bouwen.
Otto Vosveld 30 September 2009
Dat zoeken we op, Walter ! Mijn informatie is anders......
walter 30 September 2009
Otto dan heb je geen goede informatie.Die torens zijn in de vijftiger jaren op het hoogtepunt van de koude oorlog gebouwd,ze waren bang voor aanvallen vanuit Rusland.
Otto Vosveld 30 September 2009
Inderdaad, Walter, je hebt gelijk ! Sorry voor mijn foutieve informatie, jouw info, ook in je tweede reactie is de goede. Het waren dus zeker geen Duitsers, die de torens gebruikten, maar ze werden bemand door lokale vrijwilligers, die behoorden tot het Korps Luchtwachtdienst. De torens dienden om vijandelijke (toen mogelijk Russische) vliegtuigen, die Nederland binnenvlogen, te signaleren. Ook in het Zeeuws-Vlaamse Eede blijkt nog zo'n toren te staan. Nogmaals dank voor je correctie in deze !
eddy Axel 01 October 2009
klopt wel dat ze na de oorlog gebouwd nog veel later zijn de tegels onderin er ingemetseld omdat er kinderen doorheen kropen