Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 3
Elvira Taelman

Zeeuws landschap - Waarom?

In de polder van Hengstdijk kwam ik deze paarden tegen. Wil iemand mij uitleggen waarom ze iets over hun ogen hebben. Omdat ik het nog nooit gezien heb, schrok ik er van. Ik vind het geen fijn gezicht. Is het tegen de zon?

6 reacties

Elvira Taelman 10 September 2009
De foto is nogal scheef zie ik, verkeerd exemplaar geplaatst. De bedoeling is goed.
tuinstra 10 September 2009
deze paarden hebben vliegennetjes voor hun ogen waar ze zelf goed doorheen kunnen kijken, maar daardoor geen hinder meer hebben van vliegen in hun ogen, iets dat bij veel paarden echt last veroorzaakt, verder is dat flapje onderaan op de neus ook nog eens een bescherming tegen zonnebrand. paarden met een witte neus verbranden erg snel in de zon, als ze dan geen natuurlijke schuilmogenlijkheid hebben zoals een boom, dan is dit de ideale oplossing, dit is absoluut een dierenvriend. jammer aleen dat het er zo bedondert uitziet.
Elvira Taelman 10 September 2009
Heel erg bedankt voor je uitleg Tuinstra. Het klinkt heel logisch. Nu ik weet dat het voor de paarden hun bestwil is en ze door hun vliegennetjes kunnen kijken, zal ik er met andere ogen tegenaan kijken.
Audrey 10 September 2009
Hoi Elviertje, Het is inderdaad een belabbert gezicht, zo'n paard zonder zicht. Dan zou ik ze toch maar in een weide met bomen zetten geloof ik.
piet 10 September 2009
moslim paarden
Samantha 25 October 2009
@ Audrey Tussen de bomen zetten is niet zo'n goed plan.. Als je ze bij te veel bomen zet dan krijgen ze juist nog meer last van vliegen en voral ook nog eens last van dazen.