Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
Elvira Taelman

Een dorp verdwijnt 2

Door de uitbreiding van de haven in Antwerpen wordt het dorp Doel (B) gesloopt. Doel ligt dicht bij de grens van Nieuw Namen in Zeeuws Vlaanderen. Veel mensen hebben hiertegen geprotesteerd.

2 reacties

j.f 04 September 2009
staat dit ook de hedwige polder te gebeuren. zijn je wel eens in lillo geweest.is ook heel erg. niet te geloven als je daar naar het muzeem gaat weet je niet wat je ziet.al die gesloopte dorpen. allemaal voor die haven baronnen,gaat wel heel ver.was wel leuk om te zien dat ze vroeger naar westkapelle afzakte met hun bootjes,om daar te gaan roven.en dat ze in westkapelle de zelfde namen hebben als in lillo.en de zelfde petjes.
Freddy 21 September 2009
In en in triest om te zien wat de zakkenvullers er voor over hebben om mensen uit te buiten en hun have en goed te vernielen, alleen voor eigen gewin. Zandvliet, Oosterweel, Luchtbal, Kallo, Lillo, Doel, een voor een uitgemoord of levensonwaardig aan banden gelegd. De slavernij mag dan zijn afgeschaft, maar de minderen worden nog steeds door de rijken op schandalige wijze onderworpen! Zelfs onze eigen provinciebestuur laat zich lijmen door deze havenbaronnen. Als we niet oppassen staat de vernietiging van het strand bij Borsele voor de deur. Nu al wordt er gezegd, dat deze terminal zonder uitbreiding in de toekomst geen kans van slagen heeft! Hoe lang duurt het nog eer Borsele ingekapseld is en verdwijnt? Hoe lang is de kust van Zuid-Beveland nog gevrijwaard van explosieve industriële -havenontwikkeling? Kijk eens hoe "Rupsje Nooit genoeg" tekeer is gegaan aan de linker en rechteroever van de Schelde vanaf Antwerpen tot aan de Nederlandse grens! Goed, dat die grens er nog is anders waren we allang al vastgegroeid aan de haven van Antwerpen,met alle gevolgen van dien. En Lange Wapper of een Oosterweel ontsluiting helpen dan allang niet meer!

Trefwoorden
doel sloop beveren