Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 8
P Vergouwe

Originele, onbewerkte versie.

7 reacties

Ada 22 August 2009
Mooie kleuren Piet, maar ik mis hier ook wat scherpte!
Piet 22 August 2009
Op verzoek heb ik deze foto geplaatst, omdat iemand 'm onbewerkt wou zien. In mijn laatste serie kun je het resultaat na bewerking zien
Piet 22 August 2009
Heb nog even de exif bekeken; deze foto is gemaakt met 116 mm, (omgerekend). en 1/13 sec. Geen statief gebruikt. Geen excuus, maar een verklaring.
Adri Joosse 24 August 2009
Piet, de foto komt nu een stuk natuurlijker over dan de bewerkte versie. Het is verleidelijk om kleuren wat aan te dikken, maar vooral bij natuurfoto's moet je daar erg voorzichtig mee zijn. Het is vlug te veel van het goede. Een fotocamera registreert, ondanks een juiste instelling, het nog al eens anders, dan we met het menselijk oog hebben waargenomen en dat is dan vaak niet of onvoldoende met een fotobewerkingsprogramma te corrigeren. Dus veel foto's maken en er veel weggooien, hetgeen nu heel gemakkelijk gaat. Aan de kleuren van deze foto te zien lijkt het er op dat flitslicht is gebruikt, is dit ook het geval Piet ?
Piet 24 August 2009
Flitsen naar een zonsondergang? Dat is nog nooit bij me opgekomen. Wel natuurlijk voor iets op de nabije voorgrond. Hier zou het geen enkel effect gehad hebben. Bij de bewerkte versie heb ik precies aangegeven wat ik ermee gedaan heb en dat was echt heel weinig.
Piet 24 August 2009
Nog eens je reactie gelezen, en eigenlijk blijkt daaruit, dat we het er allebei over eens zijn, dat ons oog soms iets heel anders waarneemt dan de camera, maar we trekken daaruit verschillende conclusies. Jij de ene kant uit, ik de andere. Zolang we elkaar daarom niet gaan verketteren, kan ik daar vrede mee hebben,
H@nneke 28 February 2014
Ik vind 'm hoe dan ook, erg mooi de natuur is een groot schilder..