Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 3
Otto Vosveld

paardenbloem....

8 reacties

Vanessa 21 April 2009
Paardebloemen zijn een 'hot item' op het moment. Dit is ook een mooi expemplaar.
Otto Vosveld 21 April 2009
Dank, Vanessa ! Maar..... het is natuurlijk (zoals jij schrijft) een PAARDEBLOEM en niet een PAARDENBLOEM. Sorry, een ennetje teveel !
Joopf 21 April 2009
Mooie foto Otto en...... het is toch echt paardeNbloem (zie woordenlijst.org en nederlandsewoorden.nl)
Otto Vosveld 21 April 2009
Joop, ik heb zojuist het 'GROENE BOEKJE " (Ned. Taalunie) nagekeken en daar staat op blz. 659 PAARDEBLOEM. Wat is nu wijsheid ?? .... Dank voor de positieve reactie op de foto !
Joopf 21 April 2009
Hallo Otto, ik heb het groene boekje niet, maar van welke datum is jouw boekje?
Otto Vosveld 21 April 2009
Oei,..... daar was ik al bang voor, Joop ! 1997 (!!!). Ik heb het niet bijgehouden, maar er zal daarna wel weer een nieuwe uitgave verschenen zijn, waarin de N weer is toegevoegd ? Als dat zo is, dan moet ik me wel (met kromme tenen) gewonnen geven. Ik ga morgen een laatste editie van het Groene Boekje kopen.....
Joopf 21 April 2009
Niets gewonnen geven Otto en die kromme tenen zijn niet nodig. De eerste beschrijving van je mooie bloem was gewoon correct. Ondertussen heb ik gevonden dat de -n- er in 2005 bijgekomen is.
Vanessa 22 April 2009
Oh, in dat geval loop ik al een paar jaar achter de feiten aan. Ik vond het al erg genoeg toen we van guldens naar euro's gingen. Nu gaan ze ook de spelling nog eens veranderen. Enfin, met of zonder N...we weten allemaal wat er bedoeld word........(Of is word nu met dt?????)