Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 1
helma hoek

buizerd of ???????????

Hij zit wat ver weg, maar is dit een kiekendief, buizerd, sperwer of ??

7 reacties

tiljosover 07 March 2014
Helma, hier is duidelijk sprake van een sperwer. Deze is grijs/blauw met gestreepte borst, terwijl buizerd of kiekendief duidelijk bruin zijn. Een buizerd heeft een v-teken op zijn borst en een (blauwe)kiekendief effen van kleur is. Ook de kop is anders, maar dan moet je wel veel ervaring hebben om dat te kunnen zien. Vr,Groet Josef van Overmeeren [email protected]
Chinta 07 March 2014
Ik heb regelmatig een sperwer in mijn tuin gehad maar deze lijkt totaal niet op een sperwer, met alle respect voor de uitleg van mijn voorganger. Als je het mij vraagt is het een blonde buizerd, maar gezien ik er ook niet zo veel verstand van heb moeten we maar hopen dat er iemand komt opdagen die er wel verstand van heeft. Even googlen op blonde buizerd en sperwer, dan vind ik hem meer op een buizerd dan op een sperwer lijken.
Maria. 07 March 2014
Haha...Helma..de meningen zijn verdeeld, en ik kan je ook niet helpen. Maar..je hebt er weer een roofvogel bij..top!
B.de Fouw 07 March 2014
Dit is een blonde buizerd, de staartveren van een sperwer zijn langer en liggen niet zoals bij deze vogel in een V over elkaar. De buizerd heeft inderdaad vaak een V op de borst maar soms zijn ze zo blond dat de gehele borst wil is zoals bij deze. De sperwer heeft altijd borststrepen. Heeft iemand nog een ander idee? Ik ben benieuwd. maar je hebt inderdaad een roofvogel 'geschoten" dus proficiat.
helma hoek 07 March 2014
bedankt voor jullie reactie, ik denk zelf ook dat het een buizerd is. Ik hoop hem nog een keer dichterbij te treffen
frank1958p 07 March 2014
zeker een blonde buizerd.Helma.!!!
Adri Joosse 07 March 2014
Het is een Buizerd. Buizerds kunnen een zeer variabel gekleurd verenkleed hebben, van zwartbruin tot bijna wit en of gevlekt. De lichte vorm, zoals op deze foto, komt regelmatig voor.