Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 11
Maria.

Into the light...

23 reacties

Ron 23 September 2013
Leve lange fotoshop.
Niels 23 September 2013
Mee eens...
Maria 23 September 2013
Ron, heb je slecht gedineerd vanavond??? Ik heb nog nooit "gefotoshopt "!!! Behalve wat meer contrast heb ik er verder niks mee gedaan.
Ron 23 September 2013
Ik wel...laat eens je werk zonder fotoshoppen zien...meer contrast ik ook een fotoshop werk
Niels 23 September 2013
Hihi ..vind ik ook
Bea 23 September 2013
Onwerkelijk maar mooi gedaan.
Riche 23 September 2013
werkelijk SCHITTEREND !
jjmondeel 24 September 2013
Erg mooie foto !!!!
Ria Mes 24 September 2013
Heel mooi, Maria!!
Jo 24 September 2013
Schitterende foto Maria !! Doet niet ter zake wel of geen bewerking,eindresultaat is super!!
ves 24 September 2013
Geweldig meid...met of zonder ..mooi werk
Geert 24 September 2013
Niet zeuren mensen , ieder zijn eigen hobby en kunde . wij zijn bezig en dat is goed . Maria deze is ook weer geweldig .
Ruud 24 September 2013
Prachtige foto Maria, wat een zuur gezeur over Photoshop. Contrast, kleurverzadiging en scherpte aanpassen in Photoshop zijn gewoon basis handelingen die vroeger in de donkere kamer werden gedaan (of door de ontwikkelcentrale) en daar zeurt niemand over, maar zodra er een computer aan te pas komt is het ineens vals spelen. Ik fotografeer alles in RAW en zet het dan om naar jpeg met Canon Digital Photo Professional, maar dat is dan volgens de bovenstaande criteria ook niet goed. Maria trek je niets aan van de zuurpruimen en ga vooral door met prachtige foto's maken, ik geniet meestal van je foto's. Tip als je vijf sterren wilt scoren op Zeelandnet, neem dan een foto van een schip, met slechte belichting, compositie en liefst scheve horizon.
frank 24 September 2013
weer een prachtige foto.Maria.!!!!
Maria 24 September 2013
Dank je wel Ruud, voor je woorden! Ik gebruik tot nu toe alleen Picasa, om de basishandelingen die je opnoemde te verrichten. Photoshop kan ik nu niet eens aan beginnen vanwege een herseninfarct...ben al blij dat ik wat kan gaan fotograferen! In RAW is ook interessant; je kunt dan alles zelf invullen he? Dat ga ik binnenkort proberen; mijn camera maakt een RAW opname en maakt er gelijk een in Jpeg; neemt alleen wel wat ruimte in op je sd-kaart. Nogmaals bedankt Ruud, voor je reactie!
Ruud 24 September 2013
Hallo Maria, geweldig dat je nog/weer kan fotograferen, ik zit zelf ook arbeidsongeschikt thuis en haal enorm veel voldoening uit het fotograferen. Ik fotografeer alleen nog maar in RAW (scheelt ruimte op je kaartje) alleen ben ik dan wel verplicht het om te zetten voor algemeen gebruik. Het grootste voordeel van RAW vind ik dat er meer dynamisch bereik is en dat je de witbalans en belichting en kleuren eenvoudig kan aanpassen. Ik vind Canon DPP ook een stuk intuïtiever werken dan photoshop. Nog een voordeel van RAW is dat je geen kwaliteitsverlies hebt als je ze saved en weer opent, wat je wel hebt iedere keer dat je een jpeg opent aanpast en weer opslaat. En Maria ik kijk weer uit naar je volgende foto's. Groeten Ruud.
clochard 24 September 2013
Heel fraaie plaat Maria!!! Wat een eindeloze discussie... Is er niemand die weet dat elke foto die als jpeg uit de camera komt al door de camera bewerkt is...? De echte en originele foto is idd. de RAW-opname die Ruud aanhaalt. " Een RAW-bestand bevat de oorspronkelijke (ruwe en onbewerkte) gegevens zoals die van de beeldsensor zijn uitgelezen". Een digitale camera maakt hiervan doorgaans een jpeg, d.w.z. een kunstmatige bewerking. Eigenlijk photoshopt de camera dus de opname voor je... Iedereen laat dus zijn opname photoshoppen.... Het is niet anders;-)
Edith de Boever 24 September 2013
Maria, schitterende foto!!!!!!!!!!!!!!!
Piet 24 September 2013
Fantastisch mooie foto's, Maria. Ga vooral zo door. En dat je dat met Picasa bereikt vind ik een compliment waard.
Maria 24 September 2013
Dank je Piet.
Ruud 24 September 2013
Spijker op de kop Clochard
Piet 25 September 2013
Een week geleden kreeg ik van Ron een soortgelijke reactie. Op mijn vraag, waar ik zijn niet gefotoshopte foto's kon vinden heb ik nog steeds geen antwoord gekregen.
PiBo 26 September 2013
Waar een mooie foto al tot kan leiden. PiBo's oren staan te klapperen bij al dat vakjargon. Ikzelf struin met mijn beginnerstoestelletje de polders door en leg vast wat ik mooi of interessant vind. Met de wetenschap dat ik niet kan tippen aan de kwaliteit van de 'echte fotografen'. (Ja, zo noem ik jullie, zie 't maar als een blijk van waardering.) Maar dat is nou 't mooie van deze side: iedereen mag met zijn eigen kunde meedoen. We zijn bezig en dat is goed. Geert heeft dat goed verwoord. Kritiek geven, goed dan, maar dan wel beargumenteerd graag. Dan krijg je een heel andere toonzetting van reacties. Ik kom niet verder dan mijn verwondering uit te spreken voor jullie mooie platen. Dus Maria wat deze foto betreft weer een: wauw !!!