Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 5
Chinta

Wat is dit....?

Geen idee wat dit is of waarvan het is.Deze bruine dotjes zag ik op veel plaatsen aan de stelen van bloemen hangen. Zij dit poppen ergens van?

7 reacties

Riche 16 July 2013
een dotjesblommetje?
Chinta 16 July 2013
Verhip zeg.... dat ik daar toch zelf niet opgekomen ben Riche, bedankt voor het mee denken ;-) Ik zie overigens dat de N ook weer eens geweigerd heeft bij zijn.
jan@ 16 July 2013
Van deze foto alleen kan ik er niks van maken,lijkt idd een pop te zijn,mischien als je meer informatie kan geven zoals afmetingen,vindplaats, op welke planten,zaten ze alleen of gezellig bij elkaar etc.
Chinta 17 July 2013
Jan@ Ik weet niet meer zeker waar ik ze gezien heb, maar het zal de omgeving Westdorpe geweest zijn, Zeeuws-Vlaanderen dus, want ik was op weg naar Belgie. Voornamelijk zaten ze op deze bloemen. Ik zag er meerdere op een plant maar niet dicht bij elkaar. Ze zijn niet groter dan een centimeter. Als je daar wat mee kunt? Ik ben benieuwd.
jan@ 17 July 2013
Het zouden mogelijk cocons /poppenwiegen kunnen zijn van een snuitkevertje ,de Helmkruidbladschaver ( Cionus scrophulariae) kunnen zijn , google maar eens op afbeeldingen dan staan er ook wel fotos van die cocons bij ,meer mogelijkheden heb ik nog niet kunnen vinden ,grt jan.
Chinta 18 July 2013
Ik geloof niet dat het daar een cocon van is... jan@ Ze zijn ook roodbruin van kleur. Wie weet misschien dat we er ooit nog eens achter komen. Bedankt voor het mee denken!
jan@ 19 July 2013
Het is in elk geval een pop ,er zijn ook zweefvliegen die ze aan planten hangen , de enige manier om het zeker te weten is er eentje mee te nemen in een lege jampot te steken en wachten tot het insekt aan de poppenhuid ontsluipt,als de pop tenminste niet geparasiteerd is door een of andere sluipwesp oid.grt jan.