Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
hawi

Wie weer wat?

5 reacties

jan@ 14 July 2013
E
hawi. 14 July 2013
E? Je houd de spanning er flink in Jan :-) Vorig jaar ook al dit plantje in de schotsman gespot en foto geplaatst, maar nog steeds naamloos voor ons ondanks zoeken in boekjes en op internet. Gezien het aantal (een stuk of 2) lijkt het ons een echte vreemdeling.
jan@ 14 July 2013
wat er fout ging ,geen idee ,ten eerste Erg mooie foto ,het gaat hier om een Pyrola of Wintergroensoort ,idd een echte vreemdeling en in Nederland een zeldzaamheid maar soms ook in tuinen of verwilderd te vinden ,met rode steel zou het kunnen gaan om Pyrola Grandiflora ,(Grootbloemig Wintergroen) om zekerheid te hebben moet je de rest van de plant (de bladrozet ook kunnen zien) er zijn nog enige soorten met rode bloemstelen maar de waarschijnlijkheid die hier te vinden lijkt me klein , google zelf maar eens ,groet jan. ps ik vroeg me al af waar je die gespot had ,misschien eens op waarneming .nl kijken of er meer gespot worden?
hawi. 14 July 2013
Wederom hartelijk dank jan! Googlen op alleen Pyrola geeft nog wat nederlandse informatie. Bij googlen op Pyrola Grandiflora geeft alleen info in het engels. Bijzonder! Maar het plantje komt duidelijk overeen met je opgegeven naam. Mag ik vragen hoe je nu zo snel aan die info komt behoudens een enorm stuk kennis?
jan@ 14 July 2013
beste hawi ,graag gedaan met een goede ge-illustreerde flora kom je meestal al een heel eind ,hoe te zoeken staat er meestal ook wel in beschreven , maar als het je interesse heeft en je er ook oog voor hebt ,gaat het zoeken je door de training steeds beter af en staan er ook veel meer soorten op de interne harde schijf van je geheugen, opgebouwde kennis dus.Vaak geven de bloemen al genoeg aanwijzingen in welke familie een plant thuishoort,dan ben je er al bijna ,afhankelijk van hoeveel soorten de familie telt,soms zijn er meer aanwijzingen nodig ,zelf wilde ik al van jongs af de naam weten van elk diertje of plantje wat ik nog niet kende ,zie het als een soort leuke en interessante puzzelsport waar je ook nog wat van opsteekt,groet jan.