Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 7
Chinta

Ja daaaaag ik ben weg

De mier had er geen zin meer in

18 reacties

Riche 13 June 2013
ik zie ze steeds beter worden.....(gebruik je een statief?)
Chinta 13 June 2013
Dank je Riche. Maar er kan nog veel aan verbeterd worden hoor. Ik ben inderdaad het statief maar gaan gebruiken. Uit de losse hand had ik toch te veel bewegingsonscherpte, en sindsdien gaat het wat beter. Nu de beestjes nog zien te vinden, wat beter weer en minder wind, dan moeten de foto's allicht nog beter worden.....hoop ik.
Riche 13 June 2013
inderdaad, tikje bewogen, vandaar mijn hopelijk subtiele vraag ;) wind kan je niet gebruiken, zo ie zo beweging, met macro wordt ook nog eens alles afgestraft omdat je heel dicht bij je onderwerp bent. geduld en tijd ervoor doen.... Ik ga Maria dr idee stelen en ook foto's trekken (met wat beter weer) van de treinen, tis toch om de hoek...
Chinta 13 June 2013
Riche ik heb geen macrolens... maar een close-up voorzetlens. Die schroef ik voor mijn 75-300mm... Ik kan dan best nog op redelijke afstand van mijn onderwerp blijven. Maar inderdaad kun je met dit weer beter op treinen oefenen. Het was vandaag ook weer knudde met het weer. Geeft niks hoor... deze foto is niet je van het, maar gezien het weinige wat ik geoogst heb toch maar geplaatst.
Riche 13 June 2013
zonder macro dus met een 300? dat is op zich een kunst om zover te komen......excellent
jp 13 June 2013
de verfijnde kleuren die bij macro foto,s horen heb je al goed onder de knie Chinta ............ja en dat het weer nu even niet mee speelt.... .het komt beslist goed zo te zien ..........nog een advies kruip niet te dicht op het voorwerp ...........meestal iets verder af geeft scherpere beelden en kun je de foto iets kroppen.
Riche 13 June 2013
nadeel van er verder van afblijven is dat je uiteindelijk zo weinig overhoud....tja macro is te adviseren met een macro lens.....
Chinta 13 June 2013
Ik kan met mijn 300mm tot ongeveer 50 cm vanaf mijn onderwerp blijven en dan nog komt het bijna beeldvullend in beeld. Het was voor mij een goedkoper alternatief en tot mijn verbazing haal ik er redelijk wat uit. Alleen het weer he?!!
Roeland 13 June 2013
Ik heb veel bewondering voor je mooie opnames. Het vergt veel geduld om tot zulke mooie resultaten te komen. Vooral omdat in een fractie van een seconde je beeld onscherp kan raken. Bij de kleinste beweging al, denk ik.
Gieneke 13 June 2013
De kleuren zijn mooi. ja er mist scherpte maar ook ik heb vandaag geen fatsoenlijke macrofoto kunnen schieten. Die wind he.
Chinta 13 June 2013
Dat is zeker het geval Roeland. Vandaar dat ik het statief..ook al is het nog zo'n ongelukkig geval maar ben gaan gebruiken. Maar ja dan is het toestel wel stabiel maar het bloemetje of beestje nog niet. Heel veel missers die in de prullenbak verdwijnen, Dus veel geduld en veel oefenen dan wordt het vast nog wel wat met deze amateur prutser.
hawi. 13 June 2013
Het nadeel van op 50cm afstand met een close-up lensje voorop is dat het werkt als een vergrootglas, dus het minste of geringste wiebeltje wordt ook vergroot/versterkt = (grotere) onscherpte en zeker op 50cm afstand. Een statief, geen wind en een stilstaand/stilzittend object is dan een must. M.a.w. dit resultaat mag er best zijn en zeker vandaag met die wind. Nu alleen nog aan het miertje vragen of hij met de juiste kant naar voren wil draaien. ;-))
Chinta 13 June 2013
Ja hawi, dat klopt allemaal wat je zegt.... Het werkt inderdaad als een vergrootglas, het is een goedkope oplossing maar heeft ook weer nadelen. Als ik dit echt heel leuk blijf vinden dan spaar ik nog wel een poosje door voor een macro lens. O.. en ik heb het gevraagd maar de mier had er lak aan.
Riche 13 June 2013
door heel de discussie vergeten te stemmen....volgende week 30 graden Chinta, dus dat wordt een topweek
Chinta 13 June 2013
Joepie 30 graden!!! Oeps... ik moet werken :-(( Bedankt hoor Riche maar deze foto vind ik echt geen sterretje waard hoor
hawi. 13 June 2013
M'n opmerking is zeker niet bedoeld om de indruk te wekken dat je voor een (te) goedkope oplossing hebt gekozen. Ik werk zelf namelijk ook met een close-up lens, dus herken het probleem.
Chinta 13 June 2013
Nee hoor hawi, zo heb ik het niet opgevat. Ik wilde eerst sparen voor een macro lens, maar die zijn natuurlijk best prijzig. Toen ik van deze goedkopere oplossing hoorde wilde ik dat eerst wel eens proberen. Ik begin het steeds leuker te vinden om zo'n klein friemel beestje zo gigantisch groot in beeld te brengen. Als dat nou eens nog beter zou lukken is het zeker de moeite waard om een macro lens aan te schaffen.
clochard 14 June 2013
Het komt toch echt allemaal goed.. Je ziet zelf de progressie in je foto's toch?! Mijn voorkeur gaat toch naar de 18-55 in combinatie met de voorzetlens. Dichter op het onderwerp, beeldstabilisatie en is toch een kwalitatief beter lensje. Maar iedereen zijn eigen voorkeur natuurlijk;-) Vlinders zijn natuurlijk altijd gevlogen als je op 7 cm afstand komt.... (daarom zie je die bij mij niet...) Ik vind dat je in korte tijd heel veel bereikt hebt... En dat met die wind...bah;-)!!!

Trefwoorden
natuur insect mier