Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 2
Chinta

Torretje

Deze tor mag blij zijn dat ik niet bovenop hem ging staan. Geen idee wat voor soort. Heb gezocht tussen al die soorten, maar geen naam gevonden.

7 reacties

ves 07 June 2013
Mooi foto...
Gieneke 07 June 2013
Prachtig scherp.
jp 07 June 2013
naamloos maar wel mooi.
clochard 07 June 2013
Heerlijk scherpe plaat Chinta!!! Wat voor soort....? Ik zoek me elke keer suf maar het is bijna ondoenlijk met zoveel soorten.... Je kunt het hier: http://www.lampyris.be/determinatie%20insectenorde.htm eens proberen... Veel plezier;-)
Chinta 07 June 2013
Nou bedankt clochard, daar wordt je veel wijzer van. uh laat maar.... we hopen maar dat jan@ nog eens langs komt om ons wat wijzer te maken.
jan@ 08 June 2013
Deze tor zoals je hem zelf noemt ,is een aaskever met de wetenschappelijke naam Silpha atrata ,het beestje wordt in Nederland haast nergens vernoemd,hij wordt blijkbaar geboycot ,je zal dus op buitenlandse sites moeten zoeken om het te vinden, het beestje leeft vooral van slakken en regenwormen ,de naam aaskevers voor deze groep (in het engels burrying beetles (begraafkevers) ) is gebaseerd op het feit dat ze kadavers ondergraven net zo lang tot het in het gegraven gat zakt om dan vervolgens hun eitjes daarin te leggen waarna het kadaver netjes met aarde wordt toegedekt en als de larven uitkomen eten die het kadaver op ,de kever leeft meer van de jacht . grt jan.
Chinta 08 June 2013
Hartelijk dank weer voor de naam jan@, ik wist dat ik weer op je kon rekenen!! En bedankt ook voor de extra info!!

Trefwoorden
natuur insect tor