Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 8
Chinta

Wat is er toch loos hier?

Klopt dat sterrensysteem en dat meest bekeken hier eigenlijk wel? Ik snap er soms helemaal niks van, hoe kan het dat sommige prachtige natuurfoto's maar 1 ster krijgen en een foto die voor de maker er van uiteraard wel waarde heeft maar fototechnisch van mindere kwaliteit is, 5 sterren krijgt en soms honderden keren bekeken wordt? Ach ja we weten natuurlijk allemaal dat als je maar zo vroeg mogelijk je foto plaatst dat je dan de meeste kans hebt dat je foto het meest bekeken wordt. Maar...... ook de keren dat je zelf op je foto klikt tellen mee. Dus klopt het? Welnee er klopt niks van dus wanneer gaan we nu eens foto's voor de lol plaatsen zonder al die afgunst? En voor het geval er mensen zijn die reageren door te zeggen stellen jouw foto's dan zoveel voor? Nee klopt, maar ik sta dan ook nooit bij het meest bekeken of krijg de meeste sterren en.... ik geef er geen drol om. :P

13 reacties

an 03 February 2013
nee het klopt allemaal niet , maar daar moet je boven staan, als jij jou foto,s leuk vind ,daar gaat het om .en ja die telling die gaan soms harder omhoog dan een vogel vliegen kan.terwijl soms na twaalf uur niemand kijkt vliegen ze toch met de snelheid van het licht omhoog.bij de meeste site telt de stem van je eigen niet mee .dat moesten ze hier maar ook eens doen .
Hans Francken 03 February 2013
Honderd procent eens Gieneke, ben ook gewoon onder eigen naam gegaan , gewoon voor mezelf en de sterrenstatus boeit me hoegenaamd niet. Er zijn andere forums waar je jezelf kunt verbeteren met kritiek waar je wel wat aan hebt. Maar er zijn ook zat mensen die mijn foto'om verschillende redenen wel leuk vinden, voor hen zet ik ze er hier nog op. Heb zelfs geen idee hoe vaak mijn foto's bekeken worden, niet interessant, al is er maar 1 die ze, naast ikzelf, leuk of mooi vindt. Overigens zijn jouw foto's altijd zeer herkenbaar en van exceptionele kwaliteit, geen gehuichel !
jp 03 February 2013
is toch een leuk vogeltje ,duidelijk en hij staat er mooi op.
Chinta 03 February 2013
@ Hans Ik denk dat je je zelf een klein beetje in naam vergist hebt. Maar wat foto's aan gaat is inderdaad Gieneke hier de topper! Pracht foto's! Ik geef er ook niet om wat men doet, sterren of geen sterren niet of wel veel bekeken worden, ik zet mijn foto's hier omdat ik dat leuk vind. Ik vind het alleen zonde voor degene die de waardering ECHT! verdient, dat die op deze manier weggestemd wordt. Lekker vaak klikken op je eigen foto en de ander waarvan je concurrentie denkt te hebben 1 ster geven, dat noem ik oneerlijk aan je waardering komen. Waardering moet je verdienen!! jp bedankt maar het kon beter maar daar heb ik de camera (nog) niet voor.
jp 03 February 2013
ik heb je foto,s is bekeken maar , je krijgt toch leuke commentaren vind ik. (storm in glas water?) je moet wel rek .houden met mensen die zich persoonlijk kennen ..die geven mekaar natuurlijk meer stemmen en commentaar als een vreemde . maar dat vind ik persoonlijk niet erg.op enkele >klikkers< na vind ik het nogal meevallen . maar die haal ik er uit omdat ze meestal altijd het hoogste staan .
Chinta 03 February 2013
jp... Dit doelt ook niet op mij, maar ik zit het zo nu en dan wel eens te volgen en dan sta ik er verbaasd van te kijken dat sommige foto's maar 1 ster krijgen terwijl het super foto's zijn en een foto die te wazig is voor woorden krijgt er 5 en wordt 500 keer bekeken. Dan krabbel wel even op mijn hoofd hoor. Ik heb de laatste tijd bijna geen foto's geplaatst omdat ik nog aan het sparen ben voor een andere camera, ik wil namelijk ook eens super foto's plaatsen ;)
jp 03 February 2013
natuurlijk ligt inderdaad veel aan de lens die je gebruikt en als ik je foto,s bekijkt en daar een betere lens bij voorstel dan zul jij straks ook toppers van foto,s maken .net als Gieneke en nog andere die mooie foto,s maken . ieder op zijn eigen gebied.GR.
Hans Francken 03 February 2013
@ Chinta, sorry voor de vergissing...en verontschuldig je niet voor je camera, heb ook tijdenlang met compact camera's gewerkt, digitaal dan, had nog steeds analoge camera's die ik overigens ook nog steeds met veel plezier gebruik. Beschouw het maar als inschieten, deed ik ook. En als het moment daar is heb je de techniek al in de vingers en is de overstap miet zo groot, cursussen e.d. ik geloof er niet in, je eigen weg, stijl vinden door veel te doen , daar leer je het meeste van .
Hans Francken 03 February 2013
Om nog maar te zwijgen van sommigen die foto's van andere, soms professionele , fotografen jatten, bijsnijden en onder eigen naam plaatsen. Makkelijk te zien in de geschiedenis van zulke personen. Gemiddeld matige foto's, op zijn best en dan opeens Eureka een serie extreem mooie foto's,uit exotische oorden,om vervolgens weer in de middenmoot terug te vallen......
Chinta 03 February 2013
@ Hans. Op zich is mijn camera niet verkeerd maar ik wil graag meer. En die mogelijkheid heb ik niet met deze camera. Wat betreft je laatste reactie: dat is inderdaad te triest voor woorden. Ik denk dat dit dan ook een van de redenen is dat velen de site hier de rug toe hebben gekeerd, niet alleen vanwege bovenstaand maar ook vanwege sommige reacties.
clochard 03 February 2013
Ach Chinta, dit is een zinloze discussie... Het hele sterrenverhaal is net zo zinloos als reacties van mensen die hun identiteit niet willen prijsgeven. Het aantal kijkers is een discussie die op veel andere fora gevoerd wordt, en waar ook al redelijke duidelijkheid over is, nl: het aantal kijkers wordt vaak opgevoerd door zoekmachines en zgn bots. Als je foto een titel heeft met een vaak gezochte zoekterm, wordt deze ook geactualiseerd door deze machines en bots. Het betreft dus niet het aantal reeele kijkers. Voor de rest zou ik me niet al te druk maken om het gedrag van de mensheid tegenwoordig. Het alom aanwezige chagrijn is onderdeel van de maatschappij, helaas. Ga vooral door met plaatsen van je leuke en mooie platen, gecombineerd met je (afgezien van nu dan) vrolijk makende opmerkingen!!! En die camera komt er ook wel, maar je hebt bewezen met minder materiaal erg mooie platen te schieten. Je eigen ontevredenheid siert je....maar blijf er niet in hangen! Cheer up! Life ain;t that bad...;-)
Ria Mes 04 February 2013
Beste Chinta, ik ben het helemaal met Clochard eens. Ga lekker door met het maken van mooie/leuke foto's. Ik wens je veel plezier en geniet ervan! Bovenstaande foto is heel mooi! Gr. Ria.
Chinta 04 February 2013
Dank jullie wel allemaal voor jullie reacties, maar nogmaals ik heb het niet over mezelf want aan mijn techniek kan nog veel verbeterd worden. Ik vind het alleen maar jammer als ik zo'n prachtige foto voorbij zie komen, dat die dan meteen met 1 ster beoordeeld wordt. En ik geloof er dan ook niks van dat sommige foto's zo vaak bekeken worden.