Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 13
May van den Broek

Smeerwortel (Symphytum caucasicum)

10 reacties

joopf 16 December 2008
Prachtige foto! Wel met gemengde gevoelens: ik probeer deze plant al jaren, zonder resultaat, uit mijn tuin te verbannen.
ton 17 December 2008
echt mooie kleuren,prachtige foto!!!
Piet 17 December 2008
Mooie foto. Deze variant heb ik nog nooit gezien, in ieder geval niet in deze kleurstelling.
Piet 17 December 2008
Een tip voor joopf
joopf 17 December 2008
Ik sta open voor elke tip.
Elaine 17 December 2008
Heel mooi deze foto
Piet 17 December 2008
Mijn fout, ik was een tip aan het intikken, die waarschijnlijk weer onvriendelijke reacties zal oproepen. Nu ik zover ben, ga ik er toch mee door. De meestmillieu vriendelijke manier is, je spa pakken en met wortel en al verwijderen. Absoluut probaat. Het daaropvolgend jaar moet je de zaailingen wieden. Een andere oplossing is, het spul waarmee je onkruid in het gazon bestrijd gebruiken, en daarna de planten tijd gunnen om dood te gaan. Niet te snel opruimen. Een halve eeuw geleden was ik nog loonsproeier.
Wilbert 17 December 2008
Het is inderdaad een mooie woekerplant (maar de aanhouder wint). De foto is ingeflitst met een grijze lucht als achtergrond.
joopf 17 December 2008
Bedankt voor je tip Piet. Dat met wortel en al verwijderen doe ik al jaren, de plant komt toch telkens terug. Ik zal er maar gewoon mee door gaan, houdt me lekker bezig. Een bestrijdingsmiddel gebruik ik niet zo graag, maar als het helemaal niet lukt ga ik het toch overwegen.
Anneke Bakx 20 December 2008
Hele mooie foto..

Trefwoorden
bloem plant blauw