Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 11
jpieper

alle muizen nog aan toe .waar gaat dat heen?

3 reacties

agnes 14 August 2012
Ik weet het,de muisjes vertellen het aan elkaar door,heb het zelf ooit meegemaakt in mijn tuin,op het laatst werd het een muizeninval,alles weggehaald en op den duur kwamen ze niet meer,maar het was zo schattig om tezien,zo begint het met 1 muisje,en dan heet U nog wel Pieper heel grappig,wel hele leuke foto's.
Wiki P 14 August 2012
De huismuis plant zich razendsnel voort. Hij kan zich het gehele jaar door voortplanten, meerdere nesten krijgen met een groot aantal worpen, en jongen zijn al na enkele weken geslachtsrijp. Ook is de huismuis goed bestand tegen inteelt. Het vrouwtje kan vijf tot tien keer per jaar jongen werpen met drie tot twaalf jongen per worp. De draagtijd is 19 tot 21 dagen. Het nest bestaat uit allerhande versnipperd materiaal als gras en papier. De jongen komen kaal, doof en blind ter wereld. Ze wegen bij de geboorte 0,8 tot 1,5 gram. Ze worden voornamelijk verzorgd door de moeder. Na veertien dagen, als de snijtanden doorkomen, hebben ze een volledige vacht. De zoogtijd duurt 18 tot 20 dagen. Ze wegen dan 7 à 8 gram. Na drie weken verlaten de jongen het nest. Als ze zes tot twaalf weken oud zijn, zijn ze geslachtsrijp. Ze wegen dan 7,5 tot 10 gram,erg grappig maar wie vogels teveel voert ,kweekt muizen.
jp 14 August 2012
nou , nou ......ik sta verstelt van je specialisme met b.tot het dierenrijk .knap zeg. het probleem zal zich wel van zelf oplossen want ik zie s,nachs ontzettend veel activiteit van uilen in mijn tuin en overdag wil er ook vaak een roofvogel op bezoek komen ...verder gun ik ieder diertje zijn leven .tenslotte waren er al muizen toen wij nog niet ten-tonele waren. en zullen er nog muizen zijn als de mens al lang..uitgestorven is .