Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 29
Laura

Sperwer vangt Turkse Tortel

In onze tuin zit al heel lang een paartje Turkse tortels & vorige week waren ze hevig verliefd. We keken al uit naar kleine duifjes...tot vanmorgen. Ze vloog tegen het raam bij ons, omdat ze door een Sperwer achter aan werd gezeten. De Sperwer liet haar toen ook niet meer los. Dus van kleine duifjes in onze tuin zal het niet meer komen. Een sperwer jaagt ook in tuinen op zangvogels en duiven, dat hebben we nu van dichtbij ervaren. Als vogelaar is zo`n foto natuurlijk super, maar niet van deze duif dan... Het was wel indrukwekkend!

20 reacties

adri 09 March 2011
Prachtige foto ! maar moest wel even slikken. :(
Linda 09 March 2011
Ook een mooie foto, maar wel zielig
yacoby 09 March 2011
Zo is de natuur nu een maal, 'T heeft wel een MOOIE FOTO opgeleverd
jp 09 March 2011
de duif is minder fortuinlijk- maar .........de foto is geweldig .
marco.p 09 March 2011
Eens met m'n voorgangers !
mikel66 09 March 2011
hm een turkse tortel die sperwer is van de pvv geert dit kan niet doe wat
Ajnos 09 March 2011
Tis zonde voor de tortel, wist niet dat sperwers zulke grote vogels vangen..de tortel leeft toch nog?? Kon je hem niet bevrijden uit de klauwen van de sperwer, ook al is het de natuur??
pe 09 March 2011
Bel rob ossewaarde foei stoute spewer
liljan 09 March 2011
Het is een prachtige foto, maar zonde voor de tortel..
Gert 09 March 2011
Mooie actiefoto!!! en er zijn meer tortels dan sperwers......het is de natuur het hoort erbij.
M 09 March 2011
(Mooie actiefoto!!! en er zijn meer tortels dan sperwers......het is de natuur het hoort erbij). Ook ik ben voor de natuur hoewel er wel heel veel tortels zijn in mijn buurt tegenwoordig dankzij de buren die goed voederen, zomer en winter. Zogenaamde natuurliefhebbers. Zodra het mooi weer gaat worden moeten vogels hun eigen voedsel gaan zoeken, dat is de natuur!!!!! Ik hoop in de zomer van mijn tuin te kunnen genieten zonder een flats uit de lucht of van de dakgoot af in mijn nek of op mijn boek te krijgen. Ja ik weet het, het is de natuur maar deze natuur wordt een verkeerde kant opgeduwd op deze manier.
Laura 09 March 2011
Bedankt voor de reacties! Terwijl ik de foto snel maakte, ging mijn dochter er voorzichtig op af. De Tortel liet hij absoluut NIET los! Ik heb het opgezocht & sperwers komen vaker in woonwijken om zangvogels/duiven te vangen. Ze gaan zelfs lopend op hun prooi af. Uiteraard is het een zielig zicht, maar wel de natuur....daar kun je niks aan doen.
Eddy Kroes 09 March 2011
Inderdaad zo is de natuur,dan weer heel mooi,dan weer heel hard, maar de foto is een topper.
Otto Vosveld 09 March 2011
Wat we ook van de actie vinden, het levert in ieder geval een mooie actie-foto op !
jp 09 March 2011
als mensen zich met knuppels in afrika de kop in slaan maken wij ons niet meer druk om . om een vogel die eten zoekt schijnbaar wel . ik blijf er bij ,,,,zeer mooie foto.
Gieneke 09 March 2011
Prachtige foto.Geweldig mooie sperwer.Het zal het vrouwtje wel zijn die is behoorlijk groter dan het mannetje en dus in staat om zo'n tortel te pakken.
Tamara L 09 March 2011
Laura, 't is gewoon een GEWELDIGE foto! Wat een actiemoment uit de kringloop van de natuur!
Reintje. 09 March 2011
Ook een sperwer moet eten ,en turkse tortels zijn er meer dan genoeg. Dankzij deze roofvogels hoeven ze niet te worden afgeschoten ,wel jammer voor de jagers natuurlijk.
Saskia 10 March 2011
Jammer voor de jagers, wat een belachelijke reactie, zoek een normale hobby!
Edwin 10 March 2011
Als de sperwer dit buiten ons gezichtsveld had gedaan had niemand het geweten en nu is het op een prachtige manier vastgelegd. Laten we aub inzien dat zo de natuur nou eenmaal in elkaar steekt en als er geen sperwers waren hadden we overlast van muizen en andere dieren.

Trefwoorden
sperwer