Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 10
J.A. Tisum

Winter

25 reacties

criticus 26 December 2010
Meer van het (slechte) zelfde...........
J.A. 26 December 2010
@criticut,ik snap niet dat je er elke keer weer naar kijkt.
Rens Oosterom. 26 December 2010
Nu eens een positieve reactie: ik vind dit een sfeervolle foto. De belichting geeft de foto een zachte atmosfeer, gelukkig met bestaand licht (vraagteken. Wat ik wel graag wil wten is de plaats waar de foto is gemaakt. Voor "criticus": ik ben zelf al een klrinr vijftig jaar amatuer fotograaf met, zoals iedere enthousiast fotomens, met slechte maar ook heel goede foto's op mijn conto. M.a.w. houdt u azijndrinkerij bij u en bekijk de foto's zonder uw "vakkkundig " commentaar te leveren. de beste stuurlui, enfin: dat is bekend.
criticus 26 December 2010
Als u de moeite had genomen al mijn commentaren bij de foto's van pakweg de laatste weken eens te bekijken zou u zelf kunnen zien hoe volkomen belachelijk uw beschuldiging is. Uw mening over de foto respecteer ik volkomen, u die van mij blijkbaar niet.......
criticus 26 December 2010
@ Rens: en dat er, in plaats van argumenten aanvoeren waarom mijn MENING over een foto niet klopt, gekozen wordt voor schelden en ordinair op de man spelen is u blijkbaar ook geheel ontgaan........
Anoniem 27 December 2010
Wat een gezeur allemaal zeg. Tis maar een foto hoor, er zijn wel belangrijkere dingen om je druk over te maken..
Roze-Riet 27 December 2010
Nog geen vrede gesloten met Kerst zie ik.
mario 27 December 2010
criticus: niemand bepaalt (ook zeelandnet niet) wat een goede foto of een juiste witbalans is. als u zegt "ik vind" u witbalans niet goed, is dat u mening die men naast zich neer kan leggen. als u zegt: "uw witbalans is niet goed" valt u de bedoeling en mening van de fotograaf aan (ook op de man dus, en niet op de foto). Ik vind uw startende mening bovenaan nou ook niet echt een advies. als u op deze manier "advies" geeft, lokt u zelf dergelijke reacties uit. bovendien heeft niet iedereen een gecallibreerde monitor. mijn excuses voor het laatste woord in mijn vorig betoog. was kinderachtig. ik vind de foto trouwens een warme sfeer hebben maar zou hem zelf liever iets scherper zien. ook bied een kruispunt misschien een betere hoek om vanuit te schieten maar ik weet niet waar hij genomen is of wat de bedoeling van de fotograaf is.
J.A. 27 December 2010
Een foto is en blijft een momentopname. Je kunt niet aan een sneeuwbui vragen even te stoppen en je kunt later ook niet even teruggaan. De onscherpte van de foto is dan ook voor een groot deel veroorzaakt door de sneeuwbui.Het plaatsen van een statief was gezien de weersomstandigheden niet direct een optie en deze was door mij dan ook niet meegenomen.Wel was de camera enigszinds ondersteund. De bedoeling was wel om het sfeervolle licht in de foto tot uiting te brengen (en niet de kleur van de sneeuw, waarvan ieder al weet dat deze wit is) Het sfeervolle licht,vond weerslag in de wat langere sluitertijd en een aangepaste Iso waarde.Veel tijd om te experimenteren met Iso,sluitertijd en diafragma doe je in dergelijke omstandigheden niet,althans ik niet.Door het licht van de voorste lantaarnpaal mee te nemen in de foto,kwam dit het sfeervol licht ten goede en was er bovendien geen sprake van "vals" licht. De foto is geheel naar mijn zin en ieder kan het er mee doen of niet. Als laatst; wie zich gebonden voelt aan bepaalde regels,is nooit in staat om te experimenteren en ja ik sta open voor kritiek,maar niet voor gezeik.Gr.
criticusr 27 December 2010
Helaas moet ik u nogmaals adviseren eerst beter "in te lezen"..... Dan had u de vele malen dat ik benadruk dat mijn reacties MIJN MENING weergeven vast niet gemist. En ook de vele malen dat ik vraag niet te reageren als mijn mening niet welgevallig is. Ook de vele keren dat ik erop gewezen heb dat plaatser ervoor kan kiezen de mogelijkheid tot reactie uit te zetten als hij/zij geen negatieve mening wil horen is blijkbaar aan u aandacht ontsnapt. Mijn eerste reactie bovenaan is een vervolg op een reactie bij een andere foto en moet dus in die context gelezen worden. Kortom eerst beter onderzoek doen , dan komen uw aantijgingen mijnerzijds wellicht wat genuanceerder over.........
J.A. 27 December 2010
@criticusr?,wie de schoen past trekke hem aan.Ja het gaat inderdaad over jouw gezeik en niet over kritiek.De optie van kritiek bij de door mij geplaatste foto's blijft dus gewoon open staan en op jouw gezeik zit volgens mij niemand te wachten,want waar blijven toch die prachtige voorbeeldfoto's van jou,waarin je je witbalans volledig ter berde brengt en aan een ieder laat weten dat je je monitor gecalibireerd hebt en helaas jezelf niet.
criticus 27 December 2010
En als laatste nog een simpele vraag aan mario: als ik het goed begrijp is bij een foto reageren met "prachtige foto" of " heel goede foto" of "klassefoto" geen enkel probleem maar bij "slechte foto" of "sneeuw heeft blauwzweem" of "foto onscherp" moet er expliciet bijgezet worden dat dat de mening van degene die reageert is?
J.A. 27 December 2010
@criticus, de lolbroek, reageert op mijn straalbezopen gemaakte foto's. Prachtig, da's echt een knaller.Over niveau gesproken.
J.A. 27 December 2010
@criticus, m'n lieve schat; je bedoelt toch niet met die "positieve reacties" van je,waarbij je je uit (als de grond je kennelijk te heet onder de voeten wordt) weeeken na het plaatsen van de foto he? NB. terwijl je zelf eerder claimt ALLE foto's gelijk te bekijken? Een voorbeeld? Foto van een meeuw, 2 maanden geleden; positieve reactie van criticus? 6 weken geleden!!! Prachtige foto van W.V ,totaal geen reactie van criticus. Welk een krom figuur ben je toch,die kikt op taalfouten en plaatsers van foto's, slechts naar jou willekeur.
mario 27 December 2010
criticus. OOK U pikt elke keer de meest negatieve opmerkingen eruit, springt er vervolgens bovenop en laat vervolgens de adviezen voor wat ze zijn. leest u even tussen de scheldwoorden door. ik heb u op een aantal dingen gewezen en ik hoor daar ook geen weerwoord op. Het lijkt erop dat u alleen leest wat u wilt lezen (net als iedere gezonde mens trouwens). denk er nou eens over na: Ik respecteer uw mening wel degelijk en ik leer het meeste van kritiek, maar opmerkingen als: "slechte foto" of "sneeuw heeft blauwzweem" of "foto onscherp" kom een beetje autoritair over (ook al heeft u hierin gelijk bij veel foto`s) en men heeft de neiging om (net als u hierboven) het negatieve eruit te halen, daar bovenop te springen en het advies te laten liggen. u levert op deze manier zelf het bewijs voor mijn argument. graag een reactie en schroom niet om iemand gelijk te geven als dat zo is. Het zou u sieren.
criticus 27 December 2010
@ J.A. Ik bekijk alle foto's, nergens zeg ik dat ik dat gelijk doe.Ik zie ook niet in waarom ik bij iedere foto zou moeten reageren. Sommige foto's zijn... wel gewoon foto's... en dan reageer ik niet. Alleen als ze bijzonder goed ( of bijzonder slecht) zijn kunnen ze op een reactie van mij rekenen... :-) @mario: goed lezen blijkt nog steeds uw grootste probleem. Ik heb op al uw aantijgingen gereageerd...... dat mijn antwoorden u niet aanstaan is wel duidelijk. Uw laatste zinnen zijn trouwens volledig op uzelf van toepassing... Ook zeer opvallend hoe u geen enkel woord wijdt aan de stompzinnige, beledigende en puur op de man gespeelde opmerkingen van mijn "opponent" in deze vermakelijke thread.......
J.A. 27 December 2010
@criticus,heb je dan nu eindelijk misschien door dat je niet serieus genomen wordt? En slechts een rolspeler bent in "deze vermakelijke tread".
criticus 27 December 2010
@Mario U heeft nog steeds niet teruggelezen dat een toenemend aantal plaatsers hier bedanken voor mijn positieve inbreng. En dat het niveau van de geplaatste foto's duidelijk omhoog is gegaan voor een flink aantal plaatsers (of dat nu gewild of ongewild is ,de resultaten liegen niet...). Blijft natuurlijk die enkele "diehard" die ,zoals hij zelf zegt zijn foto's "goed genoeg" vindt en ze onveranderd zo blijft plaatsen en vervolgens jaloers reageert als hij geen lovende kritieken krijgt .......maar dat heeft hij toch echt volledig aan zichzelf te wijten........
Roze-Riet 27 December 2010
Dit alles is volgens mij allen maar gadaan om in de top van de meest bekeken (gelezen?)foto's te komen. Proficiat J.A. het is je bijna gelukt. Er is dus wel belangstelling voor. Is dat ook de bedoeling van criticus?
criticus 27 December 2010
Wordt het trouwens geen tijd Mario, dat u de adviezen die u mij geeft op uzelf toepast? Ik heb u al verschillende vragen gesteld die u vervolgens handig onbeantwoord laat. De arrogantie dat u zou begrijpen hoe ik in elkaar zit...... De pot verwijt de ketel............
criticus 27 December 2010
@ Roze-Riet: Niet echt mijn bedoeling hoor, maar wel handig, hoef ik niet ver te bladeren:-). Populair wordt je er blijkbaar wel van, ik wordt hier in de wandelgangen al aangemoedigd... :-)
J.A. 27 December 2010
@ Roze-Riet. Meest bekeken op deze fotosite is slechts een wassen neus.Dat "meest bekeken" heb je voor een groot deel zelf in de hand,door veelvuldig op de muis te klikken.Ook het "Best gewaardeerd" is dubieus te noemen. Beiden spelen voor mij dan ook geen rol bij de door mij geplaatste foto's en hecht er geen waarde aan. Andere dingen spelen een grotere rol,mn. hoe sommige personen hun stempel op deze fotosite willen doordrukken door anderen te vertellen hoe en wat ze moeten doen.Daar heb ik lak aan en ga dus gewoon mijn eigen gang,zoals iedereen zou moeten doen.Vandaar dat het af en toe botst,waaruit ik voorts mijn lol probeer te halen.Soms gaat deze fotosite dan ook niet meer om foto's en krijgt het de vorm van een soap.En dat ligt beslist niet aan mij alleen en wordt door veel anderen met amuse gevolgd.
criticus 27 December 2010
Een helder en nuchter betoog van J.A. Bravo!
Einde 28 December 2010
En nu is het hopelijk klaar met al dat gezeur. Jullie hebben schijnbaar allemaal niks te doen ofzo? Allemaal van die bejaarde die alleen maar aan het zeuren zijn.
Wat 28 December 2010
doe jij hier dan?