Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 9
Elvira Taelman

Kreverhille

Kreverhille op 25-10-2010. Kreverhille is een buurtschap in de Gemeente Hulst. Het ligt niet ver van Ossenisse.

10 reacties

agnes 26 October 2010
Het bootje van Popeye,prachtige serie Elvira,ik kom hier graag nooit geweten dat er een buurtschap Kreverhille is,hoe kom je aan die wijsheid.!!
W Voet 26 October 2010
Mooie serie met mooie foto
Huig de Kreij 26 October 2010
Mooie serie met goede composities! Gr. Huig
RvdH 26 October 2010
Agnes, Kreverhille is in de imkerwereld een begrip. Op Kreverhille staat een heel bekend bijenbevruchtingsstation. Het is inderdaad niet iets waar je iedere dag van hoort.
Nel R 26 October 2010
Het bootje op de voorgrond geeft fraaie diepte aan de foto, mooie opname!
Roze-Riet 26 October 2010
Prachtige serie foto's in een voor mij heel bekend gebied. Wordt in deze omgeving vaak "Kreverhill Beach" genoemd. Is ook een bijzonder mooi plekje met een bijzondere naam. Weet ook niet hoe ze aan de naam Kreverhil komen.
oud bewoner 26 October 2010
Het bijenbevruchtingsstation staat op Ossenisse (Langeweg),Kreverhille een km of 2 van Ossenisse,zo'n 50 jaar geleden een kinderrijk gehucht,als er in de winter sneeuw lag zo'n 4 a 5km te voet naar school,dwars door de landerijen.Later de meeste huizen opgekocht als zomerwoningen door vooral inwoners uit Belgie.
Jan (van popeye) 26 October 2010
Omstreeks 1200 was daar een Engelse handelspost welke handel dreef met Cisterciensers die toen de polders bedijkten. Omdat dat klaarblijkelijk slimme jongens waren werd de post Klevershille genoemd, vrij vertaald slimme heuvel. Dit is wat verbastert naar Kreverhille. nog een tip, ga ook de 600 meter lange Scharrendam eens op met laag water, op het eind daarvan sta je tussen de zandbanken,altijd prachtige fotoos!!!!
Elvira Taelman 26 October 2010
Hardstikke leuk om alle informatie over Kreverhille te lezen. Iedereen bedankt hiervoor. Jan (van popeye), ik ga zeker eens naar de Scharrendam kijken. Bedankt voor de tip. (Ik heb via Zeeland Foto al heel wat mooie plekjes ontdekt)
Riet de R 27 October 2010
Mooi om te lezen en prachtige foto's.