Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 8
Cathy Dingemanse

boot van gert simons

Ik zag dat Bert Simons een foto had geplaatst van een boot, en nog maals nu de foto wat afgeknipt. Ik heb de foto onder en boven afgeknipt. Met als resultaat, zie foto

11 reacties

. 23 August 2008
HET IS NU NET EEN ONDERZEEER
Arja 23 August 2008
Als we nu elkaars foto's naar ieder zijn eigen inzicht gaan "verbeteren",waar zijn we dan toch mee bezig zeg.Bah.
Gert Simon 23 August 2008
Ik denk dat Cathy dit met de beste bedoelingen gedaan heeft hoor. Maar als je een foto naar eigen inzicht beter wil krijgen ,zou je zelf een foto hiervan moeten maken. Een ritje naar Mendonk, de Spanjeveerbrug, en daar zie je de boot liggen. Ik ben benieuwd naar de foto's
Piet 23 August 2008
Gert heeft zeker een punt.
Cathy Dingemanse 23 August 2008
De foto's die je plaatst op Zeelandnet zijn op dat moment voor iedereen beschikbaar. Dus gewoon copieren, plakken, knippen enfin wat je er mee wil doen. Het gaat natuurlijk dan helemaal niet meer om DE foto van IEMAND persoonlijk. Het is net zoals je zou kunnen doen met een foto uit een tijdschrift, lekker knippen, plakken, veranderen. Daar schuilt namelijk ook creativiteit in. Niet alleen het maken van een foto, maar zeker ook het bewerken van een (ook door iemand anders) gemaakte foto is een creatieve bezigheid. Het gaat er ook helemaal niet om, om een foto naar eigen inzicht beter te krijgen. Juist niet. Een foto, bijvoorbeeld die onscherp is, die veel ruis heeft en die nou ja, noem maar op, alles in zich heeft waarvan fotografen vinden dat dat niet kan. Juist zo een foto kan toch heel mooi zijn. Dingen als kleur, compositie etc. die spelen ook mee. Een foto is niet alleen een goede foto omdat de foto haarscherp is. Voor mij is een foto ook een goede foto als er een gevoel, een emotie in zit. Dus beste mensen en critici: een verzoek; als je wilt reageren op een foto die ik plaats of zelfgemaakt of een foto van iemand anders en dan afgeknipt of iets veranderd, graag. Maar niet anoniem en ook niet alleen je voornaam he Anja en Piet. Gewoon even flink zijn je hoeft je nergens voor te verschuilen. Gert, misschien kom ik nog eens een foto tegen van jou, waar ik iets mee wil doen. Dit was dan toevallig een foto van jouw. Maar in feite kijk ik naar het plaatje en niet naar de naam eronder. En ik heb al helemaal niet de intentie om een foto te verbeteren. Als je zelf vindt dat je foto zou kunnen verbeteren, waarom niet. Maak je er toch nog een (grapje). Dus Gert, nee voorlopig ga ik niet naar Mendonk om een foto te maken. Die van jou is prima in orde. En de variant die ik hier geplaatst heb, die is ook prima in orde.
Nel 23 August 2008
Cathy heeft een goed punt. Ik zie dagelijks foto´s hier verschijnen die zoveel mooier kunnen zijn als er een fotobewerkingsprogramma overheen is gegaan. En bijna alle foto´s hier die echt prachtig zijn zijn bewerkt. Waarom mag je andermans foto niet mooier maken? Valt hier iets te winnen?
criticus 23 August 2008
Cathy zit helaas helemaal fout. je mag inderdaad een foto van iemand anders downloaden en er van alles aan veranderen, maar je mag die foto niet hier of op enige ander publieke plaats terug plaatsen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de oorspronkelijke maker!! Er bestaat ook in Nederland copyright of beeldrecht en Gert is dus de wettelijke eigenaar van ZIJN foto. Zonder zijn toestemming mag je daar helemaal niks mee. Verder is het onder fotograven not done dat je elkaars foto's gaat zitten bewerken zonder toestemming en overleg VOORAF
Gert Simon 23 August 2008
Citeer Nel "Ik zie dagelijks foto´s hier verschijnen die zoveel mooier kunnen zijn als er een fotobewerkingsprogramma overheen is gegaan. En bijna alle foto´s hier die echt prachtig zijn zijn bewerkt. Waarom mag je andermans foto niet mooier maken?" De ruimte om een andersmans foto mooier te maken wordt al gegeven door de reactie die je op iemand zijn foto kan geven. bijv. door in je reactie te laten weten dat jij het onderste deel weg zou laten, een bepaald deel van de foto scherper of juist minder scherp te maken, enz. Dan kan een ieder met zijn fotobewerking zelf aan de slag gaan en zien wat het resultaat is. Dat het nu gaat om een foto die ik geplaatst heb vind ik niet van belang. Ik ben van mening dat de plaatser van een foto naar aanleiding van reacties op de foto, zelf een afweging maakt of hij/zij de bewerkte foto nogmaals plaatst.
Nel 23 August 2008
Het blijft gewoon jouw foto, maar ik zie er niet zoveel kwaad in als mensen hem bewerken en plaatsen. Cathy schrijft bij de foto dat het een foto van jou betreft. Hoe vind je het dan dat iederen via het envelopje onder de foto deze kan versturen als e-card? Heb je daar toestemming voor gegeven?
criticus 23 August 2008
@ Nel daar gaat het niet om Nel.Het gaat om het zonder toestemming van de maker veranderen van het origineel en vervolgens OPNIEUW plaatsen. dit is inbreuk op het copyright van Gert. Trouwens bij het verzenden als e-card wordt niet de foto gemailed maar slechts een link naar een verkleinde en als kaart aangeklede versie van de originele door Gert geplaatste foto. Dat staat ook keurig in de Zeelandnet voorwaarden en daar geef je dus inderdaad toestemming voor op het moment dat je een foto plaatst.
Arja 24 August 2008
Mevr/jufr.C.Dingemanse.Hier ben ik nogmaals,gewoon als ARJA.Wat mijn werkelijke naam is,is niet relevant op deze site.Onder de naam Arja,plaats ik mijn foto's en dit wordt door Zeelandnet geaccepteerd.Als u daar niet mee kan leven,is dat uw zaak en heeft niets met "flink zijn",noch met "verschuilen"te maken.Als u naar uw zeggen,naar hartelust plaatjes (ver)knipt en ze anderszinds bewerkt,dan kunt u dit inderdaad naar hartelust doen.Maar daarbij ziet u het volgende over het hoofd,nl het TERUG plaatsen in een(ander) magazine.Raadpleeg over copyright bv.eens Wikipedia.Ditmaal ben ik het dan ook volkomen met "criticus"(unicum)en anderen vwb.eens.Stel je daarintegen ook eens het volgende voor;U,bewerkt een foto van een ander naar uw inzicht,een tweede en derde persoon ev.evenzo.Waar eindigt zoiets dan?Laten we dan ook nog eens niet hebben over het "verbeteren" van een verbetering etc.Verbeter de wereld,maar begin bij jezelf.Vr.Gr.

Trefwoorden
afgeknipte boot-foto