Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

  • 12
tzunnetje

Zoals het vroeger ging!

Foto gemaakt bij de oogstdemonstratie aan het Groeneweegje bij 's -Gravenpolder

11 reacties

Elvira Taelman 11 August 2010
Mooi!
Piet 11 August 2010
Mooie foto. Gelukkig geen publiek te zien. Ik vraag me af, wat hier gemaaid word. Voor gerst is het te hoog en rogge werd in Zeeland nauwelijks verbouwd en het werd, voor zover ik me kan herinneren, met de zelfbinder afgereden.
Angel 11 August 2010
Mooi!!
agnes 11 August 2010
Prachtige foto.!!
frans 11 August 2010
volgens mij is het rogge piet
Piet 11 August 2010
Het ziet er idd als rogge uit, maar graan werd vroeger met de zelfbinder afgereden. Zo lijkt het me een ramp om het weer op schoven te moeten binden. Natuurlijk kun je hierna de combine laten komen, maar dat had je dan ook gelijk kunnen doen. Het op deze manier maaien is in feite nep.
tzunnetje 11 August 2010
Ik zie een aantal opmerkingen\ vragen. Het is inderdaag rogge. Voor zover ik weet wordt het op dat stukje speciaal gezaaid met het oog op de jaarlijkse oogst demonstatie. Ja beetje nep dus maar wat geeft dat, Het is toch prachtig dat men wil laten zien hoe zoiets vroeger gebeurde. Je moest wel 4 euri betalen om te kijken... vorig jaar was het gratis, maar was er niet zoveel. Nu was het speciaal ook leuk voor kinderen die konden met de dorsvlegel slaan of een ritje op een boerenkar meemaken. Persoonlijk vond ik het net weer een beetje te veel geld dat schrikt af. Ik weet niet of de kindjes gratis waren. Als er dus iemand van de groep kijkt... probeer de prijs een beetje in toom te houden.. 2 euri was beter geweest!
caston 11 August 2010
Een hele mooie foto!!!
Piet 11 August 2010
De nep is volgens mij, dat ze NIET laten zien hoe het vroeger gebeurde. Dat was echt met de zelfbinder.
tzunnetje 13 August 2010
@ Piet, ik weet niet hoe die zelfbinder er uit ziet, op mijn weblog digtaldotje's fotohoekje, staan nog wat foto's mischien zit hij er bij. Ik zal eens googelen
tzunnetje 13 August 2010
Ja hoor gevonden.... en kan je zeggen dat hij er ook was die zelfbinder!

Trefwoorden
oogst trekpaarden zeeuwse