Webmail Log in

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Nieuwe verdienmodellen providers maken tv-kijken duurder

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Nieuwe verdienmodellen providers maken tv-kijken duurder

    Het nieuwe verdienmodel dat aan de kant van distributeurs speelt, is het gefaseerd terugbrengen van doorgiftevergoedingen van zenders naar nul euro. Bij onderhandelingen over nieuwe distributiecontracten wordt dan ook op een lagere vergoeding ingezet. Uiteindelijk moet dit leiden tot het aanbieden van nichezenders – minder bekeken maar wel goed gewaardeerde zenders – via online apps op de tv-decoder van distributeurs. Om naar deze zenders te kijken, is een apart abonnement nodig. De distributeurs geeft een deel van de opbrengst van dit abonnement aan de betreffende zender of zenders. Het andere deel geldt als winst voor de distributeur. Het voordeel voor hen is dat een zender niet betaald krijgt voor elke abonnee die een abonnement koopt waarin de zender is vertegenwoordigd maar voor iedere abonnee die daadwerkelijk een abonnement voor de online app koopt. Nadeel voor de consument is dat het abonnement voor deze online app duur is. En uiteindelijk tv-kijken dus ook veel duurder gaat worden.
    https://www.totaaltv.nl/nieuws/nieuw...ijken-duurder/
  • 6 Reacties

  • #2
    TVkijken is al lang niet meer wat het vroeger was en zal ook in de komende vijf jaar drastisch gaan veranderen. Dat wordt met name bepaald door de afnemers (wij, de consument). Reclame-inkomsten volgens het huidige model lopen al terug; aanbod van kanalenpakketten zal gaan verdwijnen waarbij distributeurs apps gaan verhuren (abonnement koppelen) waarbij de consument een veel betere en gerichtere keus kan maken als bij het huidige model (de zgn. 'On Demand Market', die bestaat uit commercieele zenders en betaalzenders).

    Er zijn momenteel kleine publieksgroepen geïnteresseerd in specifieke onderwerpen die te onbelangrijk zijn voor een gewoon tv-station. Apps als Discovery (DPlay), History Channel en Facebook Watch ('video first') spelen in op deze markt. In feite is het een verdieping van het huidige keuze-aanbod.

    Online videodiensten werken ‘over the top’: je hebt alleen internet nodig, geen settopbox met tv-pakket (via kabel, adsl of glasvezel). Dat merken de kabelaars: in de VS heeft een kwart van de tv-huishoudens geen kabelabonnement meer. De Nederlandse werkelijkheid is dat volgens onderzoeksbureau Telecompaper het aantal tv-aansluitingen al tien kwartalen op rij ziet dalen. Van de 7,7 miljoen huishoudens hebben nog 7,38 miljoen een tv-aansluiting; prognose is dat vanaf 2019 ook de omzet van de tv-markt zal teruglopen.
    Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...

    Reageer


    • #3
      Dat zal allemaal wel, en ik geloof daar ook heel goed in, maar zolang er eigenlijk alleen nog maar alles in 1 abb zijn. Zeker van delta / in zeeland, hebben we eigenlijk geen keuze.

      Want je kunt nu niet alleen internet afnemen bij delta, samen met bv ip tv, je betaald dan automatisch voor de kabel tv ( kijk en luistergeld, want dat zit niet / nog niet bij ip tv inbegrepen) .

      Zo lang de wet daar nog niet op aangepast is , blijf je vast zitten en het kijk en luistergeld ! En kan / wordt het nooit goedkoper
      Het gras bij de buren is altijd groenere, tot dat je er zelf op staat !

      Reageer


      • #4
        Het kijk en luistergeld bestaat niet meer, de publieke omroep wordt betaald uit de belasting.

        Daar hebben we zelfs al eens een stelling overgehad over herinvoering :

        https://www.zeelandnet.nl/poll/bekijk/poll/id/5499
        Laatst bewerkt door driepinter; 18 May 2019, 18:31.

        Reageer


        • #5
          Oké, het heet nu anders, maar het principe is het zelfde.

          Je betaald nu iedere maand geld ( 21 euro of zo iets), voor je kabel aansluiting, dat zijn kabel kosten ( kabel transport , dus het signaal, en het recht om te mogen kijken ( het oude kijk en luister geld) ).

          Waar dit topic over gaat, op het moment dat je die niet meer betaald, mag je geen tv meer kijken.

          Delta verpakt dit allemaal in een bundel alles in 1.
          Maar als je geen coax tv meer wilt kijken alleen maar via ip tv, dan zou je nog steeds die 21 euro moeten betalen, dus heb je automatisch gewoon het coax signaal binnen.

          Op het moment dat ze dat los laten , dus via app gaan betalen of via een ander systeem dan kan die 21 of weg , of naar beneden, want dan zou de transport kosten van het coax signaal naar het internet toe, als je dat afneemt, maar dat neem je dan af en het oude kijk en luister geld zo als ik het maar even noem via de app of per zender ingekocht worden.

          Het gras bij de buren is altijd groenere, tot dat je er zelf op staat !

          Reageer


          • #6

            Dat er eigenlijk een internet-only abonnement hiervoor mogelijk zou moeten kunnen zijn ben ik 100% met je eens.


            Maar ja dat gaat vrees ik niet snel gebeuren bij een kabel provider.

            Bij Ziggo heet dat dus : Internet & Online TV

            https://www.ziggo.nl/pakketten#internet-online-tv#zonder-bellen

            Het scheelt dus 5 euro p/mnd op een standaard pakket met 80 zenders ipv 50 voor internet-only.
            Laatst bewerkt door driepinter; 20 May 2019, 14:50.

            Reageer


            • #7
              Oorspronkelijk gepost door driepinter Bekijk bericht
              Maar ja dat gaat vrees ik niet snel gebeuren bij een kabel provider.
              Bij internet via de kabel gebruiken we de kabel die van oudsher bedoeld is voor de televisie. Tegenwoordig kan bellen en internetten ook via deze aansluiting. Omdat je gebruik maakt van de televisiekabel, ben je verplicht om een televisiedienst af te nemen in het geval je kabelinternet ontvangt.

              Als je beseft dat de kabelaanbieder al glasvezel tot aan de kast in de wijk heeft gelegd om de hoogste snelheid te garanderen, is het een beetje zuur dat wij juist door dat stukje kast-in-de-wijk-naar-je-huis (het laatste stukje lag er ook al en was indertijd een gemeentelijke investering en geen Delta investering) verplicht zijn te betalen voor het TVsignaal. Omdat de eigenaar van het netwerk het alleenrecht heeft om diensten aan te bieden via de kabel, is er dus geen keuze tussen providers.

              Je snapt dus dat een fiberaansluiting (al dan niet aangesloten op de reeds bestaande glasvezelring) tot in je huis een enorme financieele impact heeft op de de inkomsten van elke kabelaanbieder; (i) het verplichte TVsignaalabonnement komt te vervallen en (ii) de consument (wij) kan zelf beslissen bij welke leverancier hij/zij zich wil abonneren om te internetten, bellen en TV te kijken. Het gaat het hier dan wel om totaalpakketten (triple-play, internet only of in combinatie met voip bellen).
              Laatst bewerkt door Webkabouter; 18 May 2019, 23:58.
              Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...

              Reageer

              Om te reageren, moet je eerst .

              verwerken...
              X