Webmail Log in

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

EQT uitgekocht: Glasvezel buitengebied Harderwijk zonder extra kosten

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • EQT uitgekocht: Glasvezel buitengebied Harderwijk zonder extra kosten

  In tegenstelling tot wat vaak het geval is bij glasvezelnetwerken die in buitengebieden worden aangelegd, hoeven de huishoudens in het buitengebied van Harderwijk geen extra vergoeding te betalen als ze gebruik willen maken van de glasvezelverbinding. Veelal gaat het hierbij om een verplichting om elke maand 15 euro bovenop de abonnementsprijs te betalen, of eenmalig een bedrag te betalen dat tussen de 1600 en 1900 euro ligt. Kweldam stelt dat zijn stichting dit niet in rekening brengt, omdat CAI Harderwijk al een tijd betrokken is bij het al verglaasde stedelijke gebied van de gemeente. Dit noemt hij het 'rendabele gedeelte', waardoor er voor de aansluitingen in het buitengebied geen extra kosten in rekening hoeven te worden gebracht.

  Kweldam licht toe dat er jarenlang sprake was van een samenwerking met Bouwfonds CIF, dat in 2018 in handen kwam van de Zweedse investeerden EQT. CAI Harderwijk en EQT hadden beide 50 procent van de aandelen van de joint venture genaamd Glasvezelnet Harderwijk in bezit. "Dit heeft jaren prima gefunctioneerd", stelt Kweldam, maar hij wijst ook op een wezenlijk verschil dat volgens hem tussen beide partijen bestaat. Dat is de reden dat CAI Harderwijk de overige 50 procent van EQT heeft overgekocht en aldus inmiddels weer 100 procent van de aandelen in handen heeft.

  "CAI Harderwijk heeft geen winstoogmerk en wil zoveel mogelijk diensten aanbieden tegen zo laag mogelijke kosten. EQT wil als investeerder vooral waarde creƫren en die elders herinvesteren. Wij hebben er echter geen belang bij om vermogen uit de bv te halen", aldus Kweldam. De directeur van de stichting omschrijft de voormalige samenwerking met CIF en later EQT als een 'verstandshuwelijk' en wijst op een 'duidelijk cultuurverschil' tussen beide partijen.
  https://tweakers.net/nieuws/147932/c...ngskosten.html

  Het is een kleintje, dus zal niet simpel elders toepasbaar zijn, maar wel mooi.

Om te reageren, moet je eerst .

verwerken...
X