Webmail Log in

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Bijna 1 Gb bereikt met prototype modem op delta klantlokatie!

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Bijna 1 Gb bereikt met prototype modem op delta klantlokatie!

  'Een maandje onderweg met de upgrade van ons coax-netwerk,' zo maakte Delta-CTO Karl-Heinz van der Made afgelopen week bekend via LinkedIn. 'Vandaag een prototype modem op klantlocatie ingezet en meteen 951 Mbps! Fijn vooruitzicht voor onze klanten.'

  De Zeeuwse kabelaanbieder Delta liet in 2017 weten dat het begin 2018 zou starten met het uitrollen van met Docsis 3.1 voor coax. De technologie maakt veel hogere datasnelheden over coax-netwerken mogelijk door OFDM en channel bonding, waarbij in theorie downloadsnelheden tot 6 Gbps en uploadsnelheden tot 2 Gbps genoemd worden. In de praktijk zal het voorlopig één Gbps zijn.

  Aanleg NGN in november begonnen
  Delta begon in november 2017 met de aanleg van wat het zijn 'Next Generation Netwerk' noemt. In Ritthem (gemeente Vlissingen) werd de nieuwste apparatuur geplaatst in het Zeeuwse kabelnetwerk. In een periode van enkele jaren worden alle straatkasten vernieuwd, ter voorbereiding op de introductie van Docsis 3.1. In totaal gaat het om 15.000 straatkasten. Op termijn wil Delta zo abonnementen aanbieden tot 1 Gbps, tegenover 400 Mbps met de huidige stand van de techniek.

  Docsis 3.1 bij andere kabelaanbieders
  Ook Ziggo wil de komende jaren Docsis 3.1 technologie toepassen op zijn netwerk. De kabelaanbieder wilde nog in 2017 beginnen met snelheidsvergroting via Docsis 3.1. In september vorig jaar verhoogde de operator de internetsnelheden van zijn Complete en Max-bundels in het kader van de overgang naar Docsis 3.1. De regionale kabelaanbieder Caiway richt zich net zoals het Friese Kabelnoord vooral op verglazing van het netwerk tot aan de voordeur.

  https://www.telecompaper.com/nieuws/...catie--1229522

  Nice. Nu nog een Internet-only abo :8

Om te reageren, moet je eerst .

verwerken...
X