Webmail Log in

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Verkoop definitief: EQT neemt na DELTA, CIF en CAIW over

Samenvouwen
X
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Verkoop definitief: EQT neemt na DELTA, CIF en CAIW over

  Verkoop definitief: EQT neemt CIF en CAIW over

  Op 9 januari 2018 is de verkoop van CIF en CAIW door het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund C.V. aan het EQT Infrastructure Fund geëffectueerd. De overname betreft naast internet serviceprovider Caiway, de coax- en glasvezelinfrastructuur die breedbandtoegang biedt aan meer dan 350.000 huishoudens in Nederland.

  De verkoop is goedgekeurd door de ondernemingsraad en de Autoriteit Consument & Markt. CIF en CAIW worden in dezelfde holding geplaatst als DELTA. Het nieuwe groepsmanagement wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van CIF, CAIW en DELTA. Dit management staat onder leiding van Marco Visser, CEO van DELTA.

  https://www.caiway.nl/eqt

  Gaat dit betekenen dat het netwerk op termijn wordt samengevoegd? Denk dat door technische schaalvergroting je hiermee wel hoop voordelen kunt behalen.
 • 6 Reacties

 • #2
  Ik denk van wel. Hoewel Caiway wel wat meer HD zenders heeft als Delta, staat ook Caiway al tijden stil met verbetering van het product. Ook Caiway geeft RTL Crime en RTL Lounge en TV5 Europe niet in HD door. Wel hebben ze op de glasvezel aardige snelheden.
  Je krijgt straks dus een gebied met Eurosport en Discovery ( Caiway) en een gebied zonder (Delta). Ook al is het zelfde bedrijf.
  Ik ben benieuwd hoe dit opgelost wordt.

  Reageer


  • #3
   Oorspronkelijk gepost door wewa
   Je krijgt straks dus een gebied met Eurosport en Discovery ( Caiway) en een gebied zonder (Delta). Ook al is het zelfde bedrijf.
   Ik ben benieuwd hoe dit opgelost wordt.
   Caiw en Delta zijn in dezelfde holding geplaatst.
   Daarmee zijn het nog steeds 2 verschillende bedrijven, die op het niveau van de klanten niets met elkaar te maken hebben.

   Reageer


   • #4
    Welterusten ......
    Voor de Ziggo klanten zou ook niks veranderen en binnen een half jaar kwam de Horizon box

    Je gelooft toch zeker zelf niet dat één eigenaar, twee ontvangst stations blijft aanhouden en voor een naamsbekendheid is verschillende namen ook niet handig.

    Kunnen de Caiway klanten nu ook het voordeel krijgen als ze energie van Delta gaan afnemen?

    Reageer


    • #5
     Ik zie wel dat Caiway een stuk meer zenders heeft. Met Eurosport en Discovery!

     Reageer


     • #6
      Ja, maar ook Caiway geeft nog diverse op Nederland gerichte zenders niet door in HD . RTL Crime, RTL Lounge, OUT TV en TV5 Europe waarop vaak prachtige films met NL ondertiteling zijn, geeft Caiway helaas nog steeds door in SD. Terwijl dat er toch echt niet meer uitziet op een grote televisie.

      Daarin is Ziggo toch een stuk voortvarender.

      Ook zijn er veel meer regionale zenders in HD beschikbaar. Het lijkt me niet meer als normaal om deze door te geven in HD in 2018.

      Reageer


      • #7
       Voordat het één bedrijf is zijn we wel weer een paar jaar verder natuurlijk. Als dat überhaupt al gaat gebeuren natuurlijk. Ik denk het niet eigenlijk.

       Reageer

       Om te reageren, moet je eerst .

       verwerken...
       X