Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Satellietschotels Burum hoeven niet te wijken voor 5G

Samenvouwen
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

  • Satellietschotels Burum hoeven niet te wijken voor 5G

    Dat wordt uitstel 5G

    'Satellietschotels Burum voorlopig niet weg vanwege 5G' | RTL Nieuws

  • #2
    Het is vooral dat ze de 3,5 Ghz. band wel kunnen delen maar dat de telecomproviders het uitzoeken en implementeren te moeilijk en te veel moeite vinden. Dat is nu van tafel geveegd.

    Reageer


    • #3
      Nederland als land en Inmarsat zijn allebei gebonden aan internationale verdragen voor de zeevaart. De overheid hoeft satelliet niet oneindig te beschermen, maar kan die bescherming ook niet ineens opheffen, wetend dat de noodcommunicatie dan in gevaar is en zonder naar een oplossing te zoeken.

      ‘Onderzocht wordt waar en op welke wijze de huidige relevante dienstverlening, voor zover vanuit publiek belang noodzakelijk en in overleg met relevante marktpartijen, kan worden geaccommodeerd.’ Die zin staat in de wijziging van het NFP van april. EZK heeft op de zitting bevestigd dat dat niet is gebeurd voordat het besluit genomen werd. Dat had wel moeten gebeuren.

      “Er zal daarom een oplossing moeten worden gevonden die er in elk geval toe leidt dat de nood-, spoed- en veiligheidscommunicatie onbelemmerd doorgang kan vinden. Op welke wijze dat het beste kan, is aan verweerder om te onderzoeken in samenspraak met Inmarsat en de gegadigden voor frequentievergunningen voor de 3,5 GHz band.”
      Eenzijdige keuze voor 5G niet houdbaar


      EZK heeft vooral geluisterd naar de mobiele operators en de bezwaren van de twee andere groepen opzij geschoven. De rechtbank staat dat niet toe. Dit gaat niet alleen om Inmarsat, maar ook om de huidige gebruikers, met vergunningen tot 2022 of 2026. Die zijn door EZK in de randen van de band gezet om de ruimte voor 5G zo groot te maken als de operators willen. De toekomst van private netwerken is onzeker, daarom is ECT al aan het procederen.

      Nu komt de aandacht weer te liggen op de opties om co-existentie mogelijk te maken. Die opties zijn zeer beperkt, dat heeft TNO al eens onderzocht. Geen enkele indeling van het spectrum 3400-3800 MHz kan alle drie de groepen tevreden stellen, namelijk satelliet, landelijk mobiel en lokale netwerken.

      Elke beschermingsmaatregel voor het grondstation zorgt voor grote gaten in de 5G-dekking, of voor een veiling met een handicap voor minstens één van de drie operators. Die maatregelen zijn weliswaar in tijd beperkt, maar enorm voor de deelnemers aan de veiling.
      De consultatie van de Veilingregeling en de vergunningen is net (28 juni) afgesloten. Dat ontwerp en die consultatie moeten mogelijk opnieuw worden gedaan.
      https://www.telecompaper.com/achterg...-2022--1388755

      Reageer

      Om te reageren, moet je eerst .

      verwerken...
      X