Webmail Log in

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Delta Nieuwsbrief | Gebruik je mobiel als pinpas (NFC)

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Delta Nieuwsbrief | Gebruik je mobiel als pinpas (NFC)

  Toch nog even wat opmerkingen (voor zover je smart phone dit al zou ondersteunen):

  - NFC is handiger en sneller dan betalen met de pinpas. Echter, beveiligingen zijn nog _niet_ gestandaardiseerd (Sony, Samsung en LG gebruiken verschillende tags)
  - Ondanks het beperkte bereik van minder dan 20 centimeter kan frauduleus uitlezen van de opgeslagen gegevens niet worden uitgesloten.
  - NFC kan automatisch bluetooth aanzetten.
  - Wat heeft een evt verdwijning van de bijbehorende kassabon voor gevolgen?
  Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...
 • 3 Reacties

 • #2
  - Het is lastiger om je telefoon te skimmen dan een bankpas, want NFC is alleen actief als je scherm aan staat. Bovendien zie je op je scherm precies wat er gebeurt.
  - De beveiliging zit in Android, dat wil niet zeggen dat alle Androidtelefoons dit op dezelfde manier doen. Er zijn ook verschillende vormen van NFC; er zijn ook simkaarten met een stukje beveiligde opslag dat samenwerkt met de NFC-chip. Omdat niet alle providers daarmee werken lijkt dit niet de toekomst te hebben.
  - Het is alleen op Android beschikbaar, want Apple wil alle betalingen via Apple Pay laten lopen en dat is nog niet in Nederland gelanceerd.
  - Met de kassabon heeft dit niets te maken, die kun je nog steeds krijgen (net als wanneer je met je pinpas afrekent).

  Reageer


  • #3
   Maar wat is er nu mis met gewoon met de pinpas betalen .
   Oke het duurt 20 seconden langer dat het betaalt is en je moet wel 5 knopjes indrukken , maar het is stukken veiliger .

   Reageer


   • #4
    turbo6208 er is niets mis met betalen via pin pas, maar gemak bediend de mens. zo als met alles, de techniek staat voor niets zeg ik altijd.

    De telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven en voor sommige is het hun leven ( of dat helemaal goed is weet ik ook niet), dus die heb je vaak bij, en raak je over het alle gemeen minder snel kwijt. Dus denk dat het een voor uitgang is om daar mee te betalen.

    Bekijk het ook groter, in supermarkten, op het terras, als je gaat fietsen, je hoeft alleen maar je telefoon mee te nemen, en die heb je toch bij. Maar ook in het buitenland, qr code scannen en betalen, bij de collectant bv.

    En dan de veiligheid, die kun je zelf instellen tot een bepaald bedrag gaat vanzelf, het zelfde als bij de pinpas contact loos betalen en daarboven op na een aantal keer vraagt die om een pincode of een vingerafdruk of gezicht scan. Denk dat ze daar steeds veder in gaan en ja ook met hacken maar dat doen ze ook met de pinpassen.

    Het gras bij de buren is altijd groenere, tot dat je er zelf op staat !

    Reageer

    Om te reageren, moet je eerst .

    verwerken...
    X