Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Weer een ip-wijziging bij vast ip-adres.

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • buijze
  antwoordde
  Het is voornamelijk het configureren van verschillende backup systemen, die veelal op basis van ip-adres werken. Tevens is mij nu de toegang ontzegt bij meer dan 10 leveranciers in de techsector. Zij hebben vaak een extra beveiliging naast 2FA in de vorm van IP-whitelisting. Dat whitelisten gaat via speciale procedures, en kost dus weer tijd.

  Zeelandnet heeft dus doelbewust mijn bedrijfsvoering verstoord. Dit terwijl ze echt meerdere keren op deze gevolgen zijn gewezen, en ondanks beloftes van hun kant.

  Tuurlijk staat er een eigen router achter het kabelmodem. Zeker met de keuzes die Delta maakt met betrekking tot het kabelmodem.

  Daarnaast is de zakelijke klantenservice enorm TRAAG.
  buijze in DELTA Internet en Telefonie

  Laat een reactie achter:


 • Webkabouter
  antwoordde
  Oorspronkelijk gepost door buijze Bekijk bericht
  Weer in tig systemen wijzigingen doorvoeren.
  Op zich is dat geen probleem tenzij je remote inlogt of een online service/server runt (ip adres van website/server is gewijzigd, dus ook de domeinconfiguratie). Geldt ook voor het gebruik van een remote SIP trunk (VoIP).
  Modem/router niet in bridgemode kan wel een nadelige werking op de huidige settings van je netwerkcomputers hebben. Ga ervan uit dat je als zakelijk gebruiker wel een tweede modem/router actief hebt bij bridgemode? Je netwerk rechtstreeks aan internet verbinden (zonder tweede router) is een groot risico omdat je dan per aangesloten computer je firewalls goed moet configureren (en dat veroorzaakt dan weer issues als je modem/router uit de bridgemode wordt gezet).

  Dus... een nieuw ip adres kan ook zijn voordelen hebben omdat evt aanvallers vanaf het web je externe ip adres even niet meer kunnen vinden. Zelfde geldt overigens voor een evt. blacklistvermelding van je servers (ip adres is niet meer in gebruik)
  Webkabouter in DELTA Internet en Telefonie
  Laatst bewerkt door Webkabouter; 9 May 2020, 20:30.

  Laat een reactie achter:


 • buijze
  antwoordde
  Inmiddels IP-adres 4 toegewezen gekregen. Gaat lekker
  buijze in DELTA Internet en Telefonie

  Laat een reactie achter:


 • buijze
  begon een topic Weer een ip-wijziging bij vast ip-adres.
  Weer een ip-wijziging bij vast ip-adres.
  Inmiddels een derde ip wijziging aangekondigd gekregen, terwijl ik toch echt een vast ip-adres heb. Dit ondanks eerdere beloftes van de helpdesk, dat het nu echt niet meer gewijzigd zou worden. Lekker als zakelijke klant in deze tijd. Weer in tig systemen wijzigingen doorvoeren. De factuur voor de extra kosten staat klaar voor verzending. Tevens was kabelmodem weer uit bridge modus gehaald en wifi ingeschakeld, met gevolg packet los, en instabiele verbindingen.

  Vooral langdurige sessies verliezen voortijdig zoveel pakketten, dat de verbinding verloren gaat. Ze hier al meerdere keren op gewezen, nog steeds niet opgelost. Gelukkig is dit in bridge modus niet het geval.
  buijze in DELTA Internet en Telefonie

Om te reageren, moet je eerst .

verwerken...
X