Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aankondiging

Samenvouwen
Nog geen aankondiging.

Nu kabel en straks glasvezel - wat gaat dat mij kosten?

Samenvouwen
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Toon
Alles wissen
nieuwe berichten

 • Nu kabel en straks glasvezel - wat gaat dat mij kosten?

  Als je momenteel een kabelmodem gebruikt en later dit jaar wilt overstappen naar glasvezel, dan kun je voor beide oplossingen één en dezelfde router gebruiken. Zowel voor als je modem in de bridgemode staat of niet.
  Lees meer over de FRITZ!Box 4060 @ https://fritzshop.nl/fritzbox/1223-fritzbox-4060.html

  Aangezien zowel kabel (momenteel in test) als fiber minimaal 2,5Gbit/s leveren, kun je zonder gedoe zo overstappen naar glasvezel (slechts 1 stekkertje omwisselen in de 2,5Gbit poort van je 4060).

  Heb zojuist contact gehad met iemand van AVM (Fritz!) en deze vertelde mij dat de XGS-PON converters voor het F!box 5530 AON fibermodem nog niet leverbaar zijn.
  @ https://fritzshop.nl/glasvezel/1198-...fp-xgspon.html
  @ https://en.avm.de/products/fritzbox/...ox-5530-fiber/

  Met het modem van Delta in de bridge mode in combinatie met de F!box 4060 kun je wel zo aan de slag. Ook als het modem niet in de bridgemode kan worden gezet (...) kun je gewoon met de 4060 blijven werken.

  Mocht je toch wat meer snelheid in je netwerk willen inbouwen dan kun je altijd kiezen voor een stapsgewijze update, waarbij je steeds een andere netwerkcomponent vernieuwt (1 Gbit hardware werkt prima onder 2,5 Gbit/s):Zoals je zult merken is upgraden nog niet echt goedkoop.

  Als gemiddelde kabelabonnee zou ik het gewoon bij 1Gbit te houden (we testen momenteel 2,5Gbit icm Docsis 3.1 dus nog geen noodzaak om op glas over te gaan) en glasvezelkabel door Delta gratis laten aanleggen (je kunt gewoon blijven kabelen!). Je kan alvast eens kijken of DIT je bevalt, want met een glasvezelabonnement is internet TV het alternatief |-]
  Laatst bewerkt door Webkabouter; 24 Feb 2022, 15:46.
  Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...

 • #2
  Handboek FRITZ!Box 4060 Duits
  Laatst bewerkt door driepinter; 25 Feb 2022, 12:11.

  Reageer


  • #3
   Mocht je van een vast IP adres gebruik maken en gebruik je je F!box achter een Delta modem/router dat in bridgemode staat, dan kun je het beste eerst even het MAC adres van je F!box aan de Delta helpdesk doorgeven. Deze code staat achter op het modem vermeld. Het IP adres wordt namelijk gekoppeld aan het achterliggende apparaat dat met een UTP kabel aan de Delta modem/router is verbonden.
   Laatst bewerkt door Webkabouter; 25 Feb 2022, 11:34.
   Met twee voeten aan de grond kom je geen stap verder...

   Reageer

   Om te reageren, moet je eerst .

   verwerken...
   X