Op TV5MONDE wordt Internationale Vrouwendag de hele maand maart gevierd. Ontdek films van gerenommeerde regisseuses en portretten van moedige en inspirerende vrouwen:
een mooie combinatie van talent en toewijding, geniet vanaf 7 maart van deze speciale programmering (met bijna volledige Nederlandse ondertiteling) waarbij vrouwen centraal staan.TV5MONDE is te ontvangen via kanaal 500.

Elles ont toutes une Histoire

Van Kameroen tot Cambodja via Senegal, Nicaragua en Ethiopië: Nils Tavernier ontmoet moedige vrouwen die het geweld in hun leven hebben weten om te zetten in kracht en succes. Portretten van Hawaou, Min, Joséphine, Antonia en Mulu. Uitzending 8 maart (18.40 uur).

Un jour, je serai présidente

De vrouwen die zich kandidaat hebben gesteld voor het Franse presidentschap hebben een bijzondere strijd geleverd. Het was niet alleen een strijd om het opperste ambt. In een context van overdreven mediatisering, ging hun strijd ook om de noodzaak om de stereotypes rond vrouwen en macht te doorbreken. Uitzending 8 maart (19.30 uur).

Prisonnières

Prisonnières toont een uniek, ongecensureerd beeld van het leven in een vrouwengevangenis. In de gevangenis van Rennes leven honderden gevangenen op elkaars lip.Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal, kleine overwinningen, maar er heerst bovenal opstandigheid. Uitzending donderdag 8 maart (21.00 uur) en een herhaling op zondag 11 maart (23.00 uur).

La consolation

Flavie, televisiepresentatrice, lijdt aan onverklaarde duizelingen en flauwtes en besluit een psychiater te raadplegen. Deze laatste suggereert een gebeurtenis uit het verleden die ze verdrongen zou hebben en stelt voor om samen door een boek met foto´s uit haar kindertijd te bladeren. De foto van een tiener met een verdrietige blik maakt herinneringen bij haar los. Uitzending 9 maart (23.20 uur).

Les chaises musicales

Perrine, een wat onhandige, vrijgezelle musicienne, treedt op kinderverjaardagen op. Op een dag valt er door haar onhandigheid een man in een container op een vuilstort.  Ze hoort dat de onbekende in coma is en doet er alles aan om hem wakker te maken, zelfs als ze zich daarvoor met zijn leven moet bemoeien. Uitzending donderdag 15 maart (21.00 uur) en een herhaling op zondag 18 maart (23.10 uur).

Et ta soeur

Pierrick is nog in shock na het overlijden van zijn broer als hij een uitnodiging accepteert van Tessa, zijn beste vriendin, om een paar dagen in haar familiehuis door te brengen. Maar bij aankomst is het huis al bezet door Marie, Tessa´s halfzus, die er is om te genezen van liefdesverdriet. Uitzending donderdag 22 maart (21.00 uur) en een herhaling op zondag 25 maart (23.00 uur).

Sauf le respect que je vous dois

François is 40 en heeft alles wat hij zich maar kan wensen: een gezin, werk, vrienden etc. Maar een tragische gebeurtenis in zijn bedrijf zet zijn levensprincipes op losse schroeven. Uitzending donderdag 29 maart (21.00 uur) en een herhaling op zondag 1 april (23.00 uur).