Een drietal Italiaanse wielerklassiekers is in maart live en exclusief te volgen op Eurosport 1 (kanaal 32). De Strade Bianche is de eerste (zaterdag 3 maart), gevolgd door de meerdaagse Tirreno-Adriatico (7 tot en met 13 maart) en Milaan-San Remo (zaterdag 17 maart). Tom Dumoulin, vorig jaar winnaar van de Giro d’Italia, verschijnt bij alle drie de koersen aan de start. Alle wedstrijden worden door Eurosports Italiaanse koersexpert Jeroen Vanbelleghem en co-commentator Karsten Kroon van commentaar voorzien.

Strade Bianche

In Italië wordt zaterdag 3 maart de eerste van drie Italiaanse voorjaarsklassieker van het jaar gereden: de Strade Bianche. Letterlijk betekent dit ‘witte wegen’, wat verwijst naar de onverharde wegen in het parcours. De finish van de 12e editie van deze prachtige race is zoals ieder jaar op de Piazza del Campo in Siena, na een lastig klimmetje. In 2017 soleerde Michal Kwiatkowski indrukwekkend naar de zege en kwam Tom Dumoulin als vijfde over de streep. Dumoulin zal ook dit jaar aan de start verschijnen. Zaterdag 3 maart van 14.00 uur tot 15.30 uur. Van de vrouwenkoers van de Strade Bianche is zaterdag 3 maart van 17.00 tot 18.00 uur bovendien een ruime samenvatting te zien.

Tirreno – Adriatico

De start van de Tirreno-Adriatico is woensdag 7 maart. De ‘Koers van de Twee Zeeën’ heeft dit jaar weer een geweldig deelnemersveld. Tom Dumoulin, Romain Bardet, Peter Sagan en Fabio Aru zullen aan de start verschijnen. Daarnaast rijdt Chris Froome naar alle waarschijnlijkheid de Tirreno ook als voorbereiding op de Giro. Vorig jaar soleerde Nairo Quintana naar de zege in de Koninginnenrit van de koers. De Colombiaan pakte uiteindelijk ook de leiderstrui. Uitzendingen van 7 tot en met 13 maart, van 13.30 tot 16.30 uur.

Milaan – San Remo

Milan - San Remo
Milan – San Remo

In het noorden van Italië wordt zaterdag 17 maart traditioneel het eerste wielermonument van het jaar verreden: Milaan-San Remo, met de toepasselijke bijnaam ‘La Primavera’ (De Lente). De Pool Michal Kwiatkowski rekende vorig jaar in een zinderende sprint af met Peter Sagan en Julian Alaphilippe. Kwiatkowski zal dit jaar zijn overwinning willen prolongeren, maar heeft wel stevige concurrentie.

Onder anderen Greg van Avermaet, Peter Sagan, Tom Dumoulin, Michael Matthews en Vincenzo Nibali verschijnen aan de start. Dumoulin kan eventueel Hennie Kuiper opvolgen die in 1985 als laatste Nederlander Milaan-San Remo won. Uitzending zaterdag 17 maart, van 14.30 uur tot 17.00 uur.