De ongekend mooie natuur in Zeeland is niet alleen iets waar je energie van krijgt, maar zelfs energie mee maakt. De enorme hoeveelheid water die door de pijlers van de Oosterscheldekering dendert zet de getijdencentrale van Tocardo om in elektriciteit. Die stroom voegen we toe aan de 100% groene stroom die DELTA levert.

Tocardo gebruikt de kracht van eb- en vloedstromen voor het opwekken van elektriciteit. De vijf turbines van de getijdencentrale zetten de brute kracht van eb en vloed om in elektriciteit voor zo’n duizend huishoudens.

Tocardo en DELTA zijn voor meerdere jaren een samenwerking aangegaan. Doordat we deze stroom nu afnemen, zorgen we ervoor dat de elektriciteit die met de getijdencentrale wordt opgewekt in Zeeland blijft en bij Zeeuwse consumenten en ondernemers terechtkomt.

‘Enorme potentie’

“Getijdenstroom heeft een enorme potentie. Het heeft namelijk een hele hoge voorspelbaarheid. Het is daarom een uitermate betrouwbare en continue bron van energie en een logische, natuurlijke aanvulling op energie uit wind en zon”, zegt Roel Meijerink, directeur Energie van DELTA. “Het past uitstekend bij de uitstraling van DELTA als écht Zeeuwse groene energieleverancier.”

Directeur Hans van Breugel van Tocardo is trots op de samenwerking met DELTA. “Doordat DELTA alle groencertificaten van de groene stroom die we opwekken afneemt, ondersteunt DELTA actief onze groeiambitie op het gebied van getijdenstroom. Die toekomstplannen omvatten onder meer uitbreiding van de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.”

Wil jij ook écht Zeeuwse stroom?

Kies dan voor Puur Zeeuws Groen van DELTA. Je krijgt dan 100% groene stroom uit de getijdencentrale van de Oosterscheldekering en het windpark bij de Oesterdam. 1 of 3 jaar vaste tarieven? Bekijk welk energiecontract het beste bij jou past.