Geen enkele provincie dan Zeeland leent zich beter voor het opwekken van groene energie. Altijd wind, de meeste zonuren van ons land en twee keer per dag eb en vloed. DELTA introduceert daarom een nieuw product: Puur Zeeuws Groen. Dat is groene stroom die wordt opgewekt door de windmolens bij de Oesterdam en de getijdencentrale in de Oosterscheldekering.

Windpark bij de Oesterdam

Als je langs de A58 Zeeland inrijdt, zie je ze al staan. De windmolens van het windpark Kreekraksluizen bij de Oesterdam, de verbinding tussen Zuid-Beveland en Tholen. De 31 windmolens van dit hypermoderne windpark wekken samen 75,5 megawatt stroom op. Daarmee kunnen 55.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien. Een deel van de stroom voor Puur Zeeuws Groen komt hier vandaan.

Energie van eb en vloed

Ook uit de Oosterscheldekering halen we energie. In één van de stroomgaten van de Oosterscheldekering hangen vijf grote turbines. Die wekken groene stroom op uit de brute kracht van eb en vloed. Alle groene stroom die deze unieke Zeeuwse centrale opwekt is voor Puur Zeeuws Groen van DELTA.

DELTA levert toch al groene stroom?

“We leveren sinds 1 januari 2016 sowieso uitsluitend 100% groene stroom, maar die is afkomstig van windmolens elders in Nederland en Europa, én wordt opgewekt uit kippenmest in de biomassacentrale in Moerdijk”, zegt Roel Meijerink, directeur Energie van DELTA “We geven onze klanten nu de keuze: ‘DELTA Groene Stroom’ van windmolens buiten Zeeland en uit biomassa enerzijds en ‘Puur Zeeuws Groen’ van de Oesterdam en uit de Oosterscheldekering anderzijds.”

Kies voor energie uit jouw buurt

Wil jij ook 100% procent groene stroom uit je eigen regio? Kies dan voor DELTA Puur Zeeuws Groen. Zet je nu drie jaar de tarieven vast, dan krijg je de eerste drie maanden gratis stroom. En mocht je nog een energiecontract hebben bij een andere leverancier, dan zorgen wij voor je overstap.

Heb je nu al een contract met een vaste prijs voor stroom en gas bij DELTA? Dan kan je voor Puur Zeeuws Groen kiezen zodra je lopende energiecontract bij DELTA afloopt. Je krijgt, kort voordat je contract afloopt, automatisch een nieuw aanbod. Heb je een contract met variabele prijzen? Dan krijg je in juni van dit jaar een aanbod met de mogelijkheid om voor Puur Zeeuws Groen te kiezen.