Klaar om los te gaan in je koninklijke outfit, met slingers en oranje tompoezen? Er is genoeg te doen in ons land zo tussen de buitjes door. Hou je niet van regen of gewoon geen zin om de deur uit te gaan dan kan je alles volgen op tv. We zetten de leukste programma’s op een rij.

Het grote feest in Groningen

Koning Willem-Alexander viert zijn 51ste verjaardag in hartje Groningen met een mooie wandeling door de stad samen met de koninklijke familie. Dit keer een route van wel 1.200 meter vanaf het Prinsenhof tot de Vismarkt. Onderweg komen ze onder meer langs de Martinikerk, de Grote Markt en het Broerplein. Kijk mee hoe duizenden fans Koning Willem-Alexander en koningin Máxima handjes schudden met tussendoor bijzondere momenten met de kinderburgemeester, gedupeerden van de Groningse aardbevingen en de Groningers die dit jaar een lintje hebben gekregen. Allemaal te volgen bij de NOS op NPO 1.

NOS Koningsdag 2018 – 10.45 uur – NPO 1

Live uitzending gemist? Kijk de hoogtepunten

Kun je het feest in Groningen tussen 10.45 en 13.45 uur niet volgen? Aan het begin van de avond kijkt Winfried Baijens terug op de hoogtepunten van de dag en praat hij na met artiesten en mensen die het feest van dichtbij hebben meegemaakt.

NOS Koningsdag 2018 terugblik – 19.00 uur – NPO 1

538Koningsdag 2018 in Breda

Leuk natuurlijk al die typisch Groningse gewoonten. Écht losgaan doet Radio 538 op het Chasséveld in Breda. Totaal uitverkocht! 40.000 kaarten. Logisch met de line-up die ze hebben neergezet.
Zo zie je Armin van Buuren, Hardwell en Lucas & Steve. Maar ook Kraantje Pappie, Maan en DI-RECT. Nielson en Miss Montreal ontbreken ook niet op dit feest.

538 Koningsdag – 12.00 uur – SBS 6 & TV 538 (Kanaal 538)

SLAM! bouwt het oranjefeest in Alkmaar.

Dit jaar is Alkmaar ook van de partij. Bij het AFAS Stadion is een groot feest met plek voor 30.000 feestgangers. Ook daar zie je Hardwell en Lucas & Steve. Brennan Heart, Blasterjaxx en Jack Jones staan ook op het podium van SLAM! Kun je niet wachten? Kijk hier hoe het feestje er vorig jaar uitzag.

SLAM! Koningsdag – 12.00 uur – SLAM!TV (Kanaal 213)

Geniet van je Koningsdag! Maak er een knallend feest van, al is het vanuit je eigen huiskamer.