Tien adviseurs van het Gilde Walcheren gaan vanaf vandaag op pad om senioren op Walcheren te helpen bij de overstap naar digitale tv en radio. De adviseurs zijn getraind door specialisten van DELTA om oudere inwoners te helpen om over te stappen naar de beste tv- en radiokwaliteit.

Inwoners van de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere kunnen kosteloos gebruikmaken van de hulp. De adviseurs helpen bij het instellen van de tv en radio naar het digitale signaal. Is er nieuwe apparatuur nodig, dan helpen de adviseurs bij het maken van de juiste keuze. Inmiddels hebben zich meer dan twintig klanten gemeld bij het Gilde Walcheren.

‘Direct hulp voor senioren’

“Juist omdat wij veel contact hebben met senioren en wij ze goed kunnen helpen, zijn we ook voor dit project een samenwerking aangegaan. DELTA heeft onze adviseurs uitgebreid getraind en zij kunnen naast advies ook direct hulp bieden”, zegt Ria Braakman van het Gilde Walcheren over de samenwerking.

Vanaf 1 mei zijn de tv-zenders ARD, ZDF, WDR, BBC 1 en TV 5 MONDE alleen nog digitaal te bekijken. Voor klanten die nog analoog kijken is het direct duidelijk dat ze de overstap nog moeten maken als ze alle zenders willen blijven bekijken. Op die vijf zenders laat DELTA informatie zien hoe deze mensen kunnen overstappen naar digitaal.

Allemaal Digitaal

Vanaf 20 augustus zijn alle zenders alleen nog digitaal te ontvangen via de kabel. Heb je hulp nodig bij de overstap naar het digitale signaal? Kijk op DELTA.nl/allemaaldigitaal en vul de adviestool in.