Met 104 miljoen abonnees wereldwijd is Netflix erg populair. Ook in Nederland wordt er massaal gebruik gemaakt van deze streamingdienst, die ooit in de Verenigde Staten begon als DVD-verhuurbedrijf per post! Tegenwoordig gaat alles rechtstreeks via je smartphone, tablet, laptop of tv. Supersimpel en superleuk voor elke filmliefhebber. Met onderstaande tips en tricks wordt Netflix nóg een stukje leuker.

Gratis abonnement

Als je op een feestje zegt dat je nog geen Netflix gebruikt, word je soms aangekeken alsof je nog met paard en wagen rijdt. Twijfel je nog of Netflix wel iets voor jou is? Geen zorgen. Je kan het namelijk een maand lang gratis uitproberen. Daarna kun je met het invoeren van een ander e-mailadres en creditcard nóg een maand gratis kijken. Vergeet natuurlijk niet af te melden als je daarna wil stoppen met Netflixen.

Upgrade naar HD en meerdere schermen

Wellicht ben je ooit gestart met het voordeligste basis-abonnement van Netflix. Je kan dan met één apparaat kijken en je kijkt standaard beeldkwaliteit. Wil je haarscherp in HD die series afspelen of met meerdere personen tegelijk Netflixen? Upgrade dan eenvoudig je abonnement. O ja, zorg wel voor goede WiFi overal in huis, zodat je op de slaapkamer of met je ipad zorgeloos kan genieten van je favoriete films.

Houd nieuwe titels in de gaten

Regelmatig voegt Netflix nieuwe films en series toe in hun Nederlandse aanbod. Op Netflix zelf krijg je enkele nieuwe suggesties gepresenteerd, maar lang niet alles. Houd daarom websites zoals Netflix Nederland en Flix Films in de gaten. Zij hebben een duidelijk overzicht van nieuwe titels en het meest recente complete aanbod. Wat valt er vandaag nog te bingen? Laat je adviseren!

Offline kijken door te downloaden

Niet overal waar je een film wil kijken heb je internettoegang via WiFi. En op hoge data-kosten door een film te streamen zit je ook niet te wachten. Gelukkig biedt Netflix een slimme optie in de vorm van offline kijken. Als je de Netflix app opent vind je bij het hoofdmenu een categorie genaamd ‘beschikbaar voor downloaden’. Alle films en series in deze categorie kun je eenvoudig opslaan op je smartphone of tablet. Zo kijk je op vakantie, in de auto, in het vliegtuig of in het park ook naar je favoriete film of serie.

Netflix ♥ snel internet

Om alles uit Netflix te halen is deze laatste tip eigenlijk een vereiste. Zonder een stabiele, snelle internetverbinding heb je natuurlijk niets aan HD-kwaliteit en een oneindige bibliotheek aan series. Zorg er daarom voor dat je (draadloze) internetverbinding overal in huis in orde is. Wie nu klant wordt van DELTA profiteert van het beste internet van Zeeland én een gratis extra WiFi-punt. Daarmee creëer je een WiFi Wonderland overal in huis, dus ook op die lastige plekken zoals de zolder of in de aanbouw. Netflix aan en kijken maar!