ZeelandNet

Zeeland Culinair

Zeeuws worstenbroodje

Een worstenbroodje maar dan op zijn Zeeuws.

Inzender wimvb@zeelandnet.nl
Keuken Zeeuws
Type Hapje, Vlees
Waardeer dit gerecht!
(3 stemmen)

Bereidingswijze

Doer alles van het brooddeeg bij elkaar (laat het gist het zout niet raken),
Heel goed kneden en een half uur laten rijzen in de kom en met een doek er over.
Maak daarna 15 gelijke (ongeveer 37/38 gr) bolletjes en laat deze nog eens 20 a 30 minuten rijzen onder de doek.
Meng intussen de Zeeuwse worst met goed wat peper en een klein beetje zout,
Maak 15 gelijke bollen de worst.
Verwarm gelijk de oven op 220 graden.
Strooi een heel klein beetje bloem op een plank en maak van een bolletje deeg een worst van ongeveer 10 cm en druk hem daarna plat tot een ovaal en leg in het midden een worst ( bolletje ook in een worst van 10 cm)
Vouw vervolgens de kopse kanten over de worst en daarna pak je het deeg vast en vouw het over de worst en rol hem even om zodat het deeg elkaar overlapt.
Kneed de naad even dicht tussen de vingertoppen en ook de uiteinden goed dicht.
Leg ze op de bakplaat en bestrijk ze met eigeel en wat suiker mengsel.
Bak ze af in 20 minuten in de oven van 220 graden.

.

Variaties / Tips voor het opdienen

Altijd lekker :-)

7 reacties

hoezo 22dl melk?

janny

-  

waarom zoveel melk dan word het een natte bende

truus

-  

Dames, goed lezen een punt tussen twee cijfers betekent 2,2 deciliter!!!!

Johan

-  

sorry had mijn bril niet op

truus

-  

Ik ben zeeuw maar wat is Zeeuwse worst. Wordt er verse worst bedoeld of een specialiteit?

Ed

-  

Lekker recept, ik heb het uit een 'wat te doen op Schouwe-Duiveland' boekje van 2017 gehaald. Tip: maak 16 stuks of, als je het recept halveert, 8 stuks. Veel makkelijker te delen. Zeeuwse worst kun je halen bij https://vleesboerderijboot.nl/Shop/Artikel/147/Witte-worst-

Ernst

-  

PS De witte worst extra kruiden met zout en peper is NIET nodig. Hij is van zichzelf zout en smaakvol genoeg.

Ernst

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 15 broodjes:
    325 gr, bloem.
    2.2 dl, melk op kamertemp.
    7 gr. zout.
    40 gr. boter op kamertemp.
    11 gr. rietsuiker.
    20 gr. gist of 7 gr. gedroogde gist.
    ----------------------------------------------------
    600 gr. Zeeuwse of terwijl witte worst.
    Peper/zout.
    ----------------------------------------------------
    2 x eigeel
    Suiker.

Deel dit recept