ZeelandNet

Zeeland Culinair

Yoghurtijs

Fris Yoghurt ijs op traditionele Italiaanse wijze

Inzender Stripe.nl
Keuken Italiaans
Type Nagerecht, Zoet
Waardeer dit gerecht!
(30 stemmen)

Bereidingswijze

- Suiker, melkpoeder en druivensuiker in een pan met dikke bodem
- Yoghurt, slagroom en melk erdoorheen roeren.
- Aan de kook brengen, vuur lager zetten en 2 min laten pruttelen en door roeren
- Van het vuur halen en kloppen met een garde. Om de 10 min tot dat het mengsel koud is
- In de koelkast voor 30 min.
- Even opkloppen en in je ijsmachine doen

Variaties / Tips voor het opdienen

Je kan hier ook vruchten ijs van maken
- 100 gr suiker
- 400 gr Yoghurt
geen melk
250 gr Vruchten ( bv bosvruchten, framboos ) pureren en samen met de natte ingrediënten in de pan doen

9 reacties

leuk en lekker, maar als je geen ijsmachine hebt....

lies

-  

volgens mij mis ik de ingredientenlijst. Hoeveel slagroom, hoeveel druivesuiker

Lucy

-  

waar haal ik melkpoeder

wieske

-  

mmm ----- lekker!!!!!!!!!!!!

stbl

-  

Zou ik de ingredienten lijst nog mogen. Dit recept is super voor mijn dochter die het niet mag eten bij Sint John in Middelburg!!!

dochtertjelief

-  

Sorry, ik keek niet verder dan mijn neus lang is!!! Thanks!

dochtertjelief

-  

melkpoeder, slagroom, hoeveel ????

vincent

-  

En als je lactose allergie/intolerantie hebt of geen fan van yogurt ben, mask het eens met Alpro soya, amandel of rijstmelk met voor de romigheid Alprosoya kookroom.Echt super lekker en voor veel mensen met allergie een leuk alternatief.

pipo

-  

Panda

O, mensen leer eens lezen alles staat er bij. en m

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 150gr fijne suiker
    30gr melkpoeder
    1 eetlepel druivensuiker
    500gr Yoghurt
    0,2 l slagroom
    0,15 L melk

Deel dit recept