ZeelandNet

Zeeland Culinair

Warme gevulde appels met krenten

Dit is een heerlijk makkelijk dessert. Je zou nog kaneel over de appel kunnen strooien als je dat lekker vindt. Je zult vast weten dat warme appels fantastisch combineren met vanille ijs, dus ik zou dit er zeker bij de appels serveren.

Inzender kookse.tv
Keuken Hollands
Type Nagerecht
Waardeer dit gerecht!
(37 stemmen)

Bereidingswijze

1.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
2.
Pers de citroen uit. Boor zorgvuldig het klokhuis uit de appels.
3.
Meng de suiker met de krenten. Beboter een ovenschaal en zet de appels erin.
4.
Snijd met een scherp mes de schil van de appels halverwege rondom in. Zo voorkom je dat ze tijdens het stoven uit elkaar barsten.
5.
Vul de appels met de krenten en de suiker, sprenkel citroensap over de appels en leg een klontje boter op de vulling.
6.
Zet de appels ca. 25 minuten (grote iets langer) in de oven, tot je ziet dat ze zacht zijn en het sap eruit loopt.
7.
Laat ze wat afkoelen, heerlijk met vanille ijs of met slagroom.

11 reacties

e Er is ook een andere variatie ,zonder suiker en boter doe dan een bodempje water in de schaal en zet ze dan in de magnetron. Wel afdekken .Ongeveer 5min. Erg lekker.

Hanny

-  

geen filmpje ?

hoi

-  

baa dit isbaaaa

cveta

-  

lijk mij lekker. Je kan het ook anders doen boor het klohuis ui de appel vul deze met amandel zpijs doe een klontje boter er op en dan in de oven

jan

-  

bah bah niet te vreten.

marja.

-  

de calorieën zijn ook fantastisch

Chris

-  

GEEN FILMPJE

CORRIE

-  

1

John

-  

1

John

-  

Hans

Met rozijnen nog lekkerder ipv krenten! Net als de

-  

Er is ook nog een andere variatie, zonder appel en krenten. Ook zonder filmpje en ook zonder oven, eigenlijk. Ongeveer 0 min. Erg makkelijk. Je kan het ook anders doen, nl op Jans wijze: "boor het klohuis ui de appel vul deze met amandel zpijs, lijk mij lekker". Ik weet niet wat hij precies bedoelt, maar iets met ui, zpijs en klohuis ? Vast ook erg lekker !

Paul

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • Voor 4 personen

    • 4 goudreinetten of elstar appels
    • 2 eetl. bruine basterdsuiker
    • 150 gr. krenten
    • sap van 1/2 citroen
    • 4 klontjes boter

Deel dit recept