ZeelandNet

Zeeland Culinair

Vlaamse stoverij

Draadjesvlees, met een aparte twist door de toevoeging van appels en Trappistenbier.

Inzender ocramtsoort
Keuken Belgisch
Type Hoofdgerecht, Vlees
Waardeer dit gerecht!
(86 stemmen)

Bereidingswijze

Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan. Voeg de uien en knoflook toe en laat even meebakken. Voeg vervolgens het bier toe en laat het mengsel goed aan de kook komen. Nu de wortel, laurier, tijm, stroop en bouillon toevoegen zodat het vlees net onderstaat. Smeer de boterhammen aan twee kanten in met de mosterd en leg ze in de pan op het vlees. Voeg ook de schijfjes appel toe. Laat nu in ongeveer 2,5 à 3 uur rustig garen. Breng op smaak met zout en peper.

Variaties / Tips voor het opdienen

Door de toevoeging van de appelstroop en de appels wordt het stoofvlees enigszins zoet. Het combineert dus geweldig met een ietwat bittere groente als witlof.

33 reacties

dank je wel voor het delen

tooske

-  

prachtig recept!!! dank u!

jurgen

-  

ga het zeker een keer maken. bedankt

ria

-  

ik ben benieuwd ik gaat het proberen

bephollebek

-  

toch apart,die recepten,in plaats van appelstroop een dikke plak volkoren ontbijtkoek,heb ik van een belgische kok,met een flesje leffe opgewarmd erdoor roeren,als de basis runderlappen zijn met een laagje vet,dus liever riblappen,dan is elk recept lekker,t, is en blijft een kwestie van persoonlijke smaak

elisabeth

-  

heb dit al menigmaal gemaakt,vooral heerlijk bij zelfgeaakte friet

R van Zweeden

-  

vind het niks met laurier

jblommaert

-  

Kalf schenkel is ook Lekker ipv stoofvlees

Johan

-  

maken en kier ajgeen recept heen kopiji

cveta

-  

Ga ik zekers is een keer proberen,dank je wel voor het recept.

lgs

-  

Laat die appelen en stroop eens achterwege en voeg er eens pruimen aan toe ! knoflook hoort er niet in.Wel enkele koffielepels Patrelle dat carameliseerd en geeft een mooie donkerbruine kleur aan de jus. Patrelle word in Belgie veel in restaurantkeukens gebruikt.

SPIROU

-  

Mag het ook in een rode pan in plaats van een zwarte

Mark

-  

@Mark: een ZWARE pan, geen zwarte...wel goed lezen, he?

Arno

-  

gietijzeren pan!!!!!!!

ebbe

-  

bs

bs

-  

heeft er nog iemand een beetje over dan kunnen we eerst proefen

patrick

-  

dit is geen echte vlaamse stoverij en komt uit de limburg en die van ons is niet zoet riblappen in blokjes snijden en aanbakken met peper en zout inde pan en doe vervolgens in een stoofpan glaceer gesnipperde ui in overgebleven vetstof van de pan doe bij de riblappen en blus de pan nog even met bruin bier en doe bij in de stoofpan doe ook er derest van bier bij en laat inkoken samen met laurierblaadjes doe maar twee stuks maar scheur ze in midden door voor de smaakdoe daarna warm water bij tot een twee centimeter boven het vlees laat rustig inkoken en voeg op einde twee witte boterhammen met zachte mosterd rijkelijk besmeerd en mosterd naar onder gelegd in de stoofpan laat indikken en nog even roeren je kan er nog een bouillon blokje bijdoen maar best even proeven kan wat te zout overkomen dit is het echte recept dus geen zoete plakkerige stoverij maar echte volle vleessmaak en puur natuur met zelfgemaakte frietjes en mayonaise

jef de vlaming

-  

ik ga het zo eten gisteren heb ik het bereid ben benieuwd.

han

-  

Donkere saus ...... stukje fondant chocolade toevoegen !

Cookie

-  

Zonde van dat bier...

Zeeuw

-  

Ga het vast maken,, lijkt me heel lekker ,,,

Catrien

-  

Als Rob Geus dit ziet... Man, man, man...

Rob

-  

Heeft iemand voor mij een rood/zwarte zware gietijzeren pan?

Willem

-  

ik ben in belgie opgegroeid en weet dus hoe ik ''stoverij'' moet maken niks.....knoflook,gewoon een flesje donker bier erbij dat is ook zoet en de jus aanmaken met maizena

olijfje

-  

Leeeeeeeekkkkkkeeeeerrrrrrrrrrrr

Mei

-  

wat is patrelle?

joke

-  

ik doe er ook koffie in wel zo lekker

rob

-  

Dit lijkt me wel een lekkere stoofpot maar heeft niets met Vlaamse Stoverij te maken.

didi

-  

Ha...Ha....Ha.... Wat een reacties. Ik begin er maar niet aan.

Pietje

-  

wat een stom gelul de een vind dit en ander dat maak het eens!!!!!!! dan doe je wat in plaats van stom gelullllllll

paco

-  

dit is echt niet van belgie,

aaron

-  

Wullem

Als ik dan toch zo bezig zou zijn, dan voegde ik i

-  

Elk (zeeuws)vlaams gezin heeft er wel een variant op, probeer eens 1/2 rund en 1/2 paarden stoofvlees . heerlijk en omdat paardenvlees wat zoeter is heb je helemaal geen strop of zo nodig en welk soort bier is een kwestie van smaak. Ik persoonlijk doe er geen bier in ,maar drink dat samen met de friet en de stoverij. en natuurlijk horen er zelf gemaakte friet bij en niet van die makkelijke, droge diepvries troep van boven de rivieren bij.

Decoedje

-  

Reactie wordt toegevoegd

Uw reactie op dit gerecht

Ingrediënten

  • 600 g runderriblappen
    2 snede boerenbrood
    1 liter runderbouillon
    Roomboter
    4 uien, in halve ringen
    2 teentjes knoflook in schijfjes
    1 flesje donker Belgisch bier
    1 winterwortel, in halve schijfjes
    2 laurierbladen
    1 tl tijm
    2 el appel/perenstroop
    4 el kruidenmosterd
    2 appels, geschild en in schijfjes
    zout en peper

Deel dit recept